Babo mi už spinka od 18tej, 18.30 a už spí celú noc
Nechať spať alebo zobudiť ( kúpanie o 19tej, 19.30)
Vďaka za radu
Nebudila by som. Nam sa budi sam xkrat.
spí ti tak každý deň alebo je to jednorazová záležitosť?
moju malú kúpem medzi 17.30-18 max a o 19 ukladám na nočný spánok, neviem si predstaviť kúpať ju o 19-19.30 ale to záleží od toho aký máte režim
Určite by som nebudila, ako sa zmenil čas aj náš tak zaspával a to má už 10mesiacov, teraz si to kúsok posunul. Ja to robím tak, že ak je hore a ešte to zvláda tak sa s ním večer už len hrám a takto vydrží o pol hodinku dlhšie ale keď už mi dáva najavo, že chce spať tak už ideme. Vlastne čo sa týka spania, to som nechávala na ňom od narodenia.
@t1nusa posledné 2-3 dni
Nechávaj spať, ja som mala pri deťoch jednu zásadu "Nikdy nebuď spiace dieťa." Občas sa stalo, že buď návšteva alebo nejaké zvuky zobudili dieťa a potom bolo nervózne a dlho trvalo ďalšie uspávanie.
@angel993 Ďakujem 🙂
@angel993 a aj keby už zaspinkala napríklad od 16.30.... ? Nechať spinkať
Už sa ti atalo že by zaspala o 16:30? Lebo u nás bolo pravidlo, že keď zaspal do 17:30 cca to sa ešte zobudil ale keď zaspal po šiestej to už mal nočný spánok. Ak ti niekedy o 16:30 zaspala dokedy spala? U nás keď sa malý po takomto spánku zobudil napr o siedmej to sme ho ešte nechali hodinku hore a o tej osmej už sám sa pýtal spať resp. Mi to naznačoval
Áno aj tak nechať. Pokiaľ nie je bábätko nemá nemá nejaký zdravotný problém tak netreba budiť. Ono sa zobudí na hlad, prípadne plnú plienku.