Mamičky,
prosím o pomoc. Moja 2r.dcérka začala pred nedávnom v noci strašne škrípať zubami. Do teraz som si to nejako nevšimla alebo lepšie povedané postrehla som ale minimálne. No čo je to v poslednej dobe je niečo hrozné. O zúbky sa starám pravidelne a mam pocit že takýmto štýlom si ich zachviľu všetky zbrúsi. Strašne obavy mam z toho že si poškodí zuby a o tom nepríjemnom zvuku asi ani nemusím hovoriť. Zuby má všetky už asi od 1,5roka takže jej už nič nejde. Nema ju tam čo dráždiť. Dudel má na spanie..neviem čím to môže byť. Prosím poraďte niečo aby to prestalo.
Ďakujem.
@lenkahvh mliečne ale mňa to aj tak veľmi štve že sa o ne starám myslím príkladne, kazy žiadne ani nič podobné.. a začne sa toto škrípanie..a ten zvuk. No strašne mi to vadí. Tak ale žiaľ keď sa s tým nič nedá robiť 😬😪.
stres, tlak a áno, aj môj to robil v tom veku a ja to ževraj robím stále/furt😀
2 ročná ma ešte mliečne. Tie vypadaju. Nestresuj. A potom keď neprestane, dáte jej spraviť u zubára takú dlahu alebo ako sa to vola na zuby na noc.
Nam akurat zubarka hovorila, ze mame ist dat vysetrit stolicu, deti to robia ked maju parazity. Pripadne orl, nosna mandla. Aj nas skripe.
Ahoj, keby to pretrvava dlhsie napr mesiac a neprestava to urcite bezte ku zubarovi este bude potrebovat zubky aspon 3 roky a on vam urcite da nejake moznosti ako sa to riesi.
asi nic nepomoze, len vyrast. nasi obaja skripali ako mali, starsi hrozne, bolo to utrpenie, ano, mali aj zubky z toho pozbrusovane riadne. ale su to mliecne zuby, teraz su tinedzeri a uz neskripu. Ani zubarka nevedela poradit, tie nasadky proti skripaniu sa robia na trvaly chrup nie na detsky ktory sa vyvija. Vydrzat.