Ahojte maminy.
Chcem sa opýtať, či nepoznáte niektorá tajné kúzlo, aby sa môj syn nebudil každý deň medzi 4-5:00 hod. s tým že už nezaspí. Nie, nespí veľa cez deň že by mal nadspaté. Proste sa zobudí a vidím, že sa ešte snaží zaspať, stále sa hemží, mrnká a takto dokáže byť ďalšie dve hodiny potom už vstávame. Na hlad sa nebudí, zima mu tiež nie je, zatemňovacie závesy máme čiže svetlom to tiež nie je. Viem, že sa tu istotne nájde nejaká žienka ktorej dieťa vstáva takto od narodenia a vyhovuje jej to, hihi, ale ja začínam byť mierne zúfalá. Večierku má medzi 19:00-20:00 hod.
Ak máte nejaké overené rady alebo teda aspoň odporúčania budem vďačná za všetko 🙂)
Ake stare je dieta? Kedy a kolko spi pocas dna?
@veron_ikaa skúšali ste mu posunúť večierku na neskoršie? 😀 u nás to síce nepomohlo lebo náš 4r chodi spávať vacsinou o 19:00, je takto naučený od malička takto zatiaľ takto nechávame.. no boli časy kedy vstával o 5 ráno 😂 či už išiel spat o tej 19 alebo aj neskor tak vždy o 5 ráno bol hore ..
neskôr sa to akosi upravilo, tak teraz vstava o 6, čo je celkom ok, cez týždeň to vyhovuje keďže takto vstávame všetci ale cez víkend kedy by sme chceli pospať mám niekedy nervy 😂
@veron_ikaa hádam všetky malé deti vstávajú takto včasne. Vekom sa ranné vstávanie bude posúvať. Až sa dopracujete do obdobia, keď nebudeš vedieť ráno zobudiť do školy. 🙂 Teraz len vydržať, je to obdobie.
Mne dcéra v batoľacom veku takto vstávala asi rok 🤭 ja som si po čase zvykla a celkom mi to aj vyhovovalo. Keď potom začala po roku ťahať ráno do 7, bola som z toho hotová, aký mám zrazu krátky deň 🤣 a nie, neskoršie večerné ukladanie nič nezmenilo. Keď šla večer spať o 19tej, ráno vstávala o 4. Keď šla večer spať o 22, ráno vstávala 4:15 🤣
Spánkový cyklus sa vie každú chvíľu u malých detí meniť. Preto je možné, že to bude len chvíľkové obdobie
@pettom19 1,5 roka a spinká za deň od 1-2h max
@doris11 u nás to isté. Keď ide spať neskôr, zobudí sa rovnako. Ak ide spať skôr, zobudí sa rovnako 😁 každopádne mne by do 22:00 nevydržal ani keby…on sa budí z posledného spánku pred 15:00 čiže to by bol mordor 😬
@thoughtfulweirdo akože ešte cez leto to bývalo fajn keď mi vstával okolo 6. Zobúdzalo nás slniečko človek mal energie na rozdávanie. Ale toto zimné obdobie….vstať za tmy a prebudím sa ako tak okolo 8:00
@veron_ikaa ahoj, zmenilo sa niečo s tým skorým vstávaním? Bojujem s rovnakým problémom. Dcéra mala rok a pol a vstáva o 4-5tej. Vstáva o takom čase aj keď zaspí o 19tej aj keď ide o 21 :D neviem, či pomôže, že pôjde spať až po nás? 😅
@veron_ikaa ale kolko spi cez den a aky je stary?
@lylyjana zrejme bola otázka smerovaná na mňa. Dieťatko má rok a pol, vstáva cca o 5tej každý deň. Denný spanok o 12tej trvá 2-3 hodiny (3h naozaj len výnimočne) okolo 14tej budíček a na nočný spánok sa pýta sama, odvedie mňa alebo muža do spálne okolo 20:30. Ale vstáva rovnako,aj keď ide spať skôr. Napr minulý týždeň išla pár krát aj o 19tej.
@dota6 skratila by som asi obedny spanok na 2hod a pravidelne budila po 2hod. Mne sa dcera 6m tiez budi o 4-5 a aj syn to robill a znamenalo to, ze cez den spali vela a ich proste musim budit a pevne dodrziavat tie casy. Mali sme aj spankove poradenstvo pri synovi, a to bolomhned prve, co povedali, ze vela spi cez den
@veron_ikaa aj naša bola taka recept žiaden len vydržať... U nás občas pomohlo trochu nereagovať proste pokiaľ neplakala len si mrmlala alebo sa prehadzovala nechať tak... Niekedy ešte okolo piatej na hodinu zaspala. Ešte v zime keď bola dlhšie tma to bolo lepšie ale keď bolo svetlo "katastrofa". Tiež chodila spávať o 19.00 a poobednú spánok od 12. 00 do 13.00 Max 13.30
@lylyjana ona naozaj málo kedy spí viac ako 2 hodiny cez deň. Sú dni, keď spi len hodinu a pol. Zrejme jej stačí menej spánku. Napr. včera denný spánok necelé 2 hodiny od 12 do cca 13:40. Večer zaspala pred 21:00 a ráno 4:50 už stála v postieľke a kričala mama :D a je plná energie. Žiadne mrnčanie, ležanie v postieľke.
Uvažujem aj nad uplným zrušením denného spánku.
Asi bude ranné vtáča,mám také dve, časom sa to zlepšilo, už vstávame o 6 😃 prajem pevné nervy a držím palce ..