Ahojte, mozete mi prosim napisat aky mate denny harmonogram s dietatom, ktore uz ma len 1 spanok? Nam to akosi nevychadza.. Ked spi do 7:00, potom ma ranajky, o 3 hodiny desiatu a ked ide spat, je 12:30 - potom ma obed prilis neskoro a nestihne do olovrantu vyhladnut. A kedy chodievate von? Doobedu? Dakujem 🙂
Daj obed pred spánkom. Ak nie je hladná tak len polievku alebo slabšiu desiatu.
Však tak na desiatu len niečo ľahké ako ovocie.Pred spaním polievku,po spánku druhé. Ja som sa nikdy nariadila hodinami a tým,že má jesť. Chcú, najedia sa. Keď nie,tak nie
7:00 vstava, spat chodi 12-12:30, pred spanim ma polievku, po zobudeni druhe, spi cca. do 14-14:30, ak potiahne, tak maximalne do 15:00, aby o 20:00 bol v posteli
olovrant vacsinou nema, nechce, ak tak jogurt
@luthien118 ahoj, vstavala okolo 6,30, ranajky vacsinou doma, desiata v kociku/vonku na ihrisku. Obed -polievka okolo 11.00-11.30. Spat chodila okolo 12.00. Vstala okolo 14.30, zjedla druhe. Isli sme von a vonku mala olovrant ked chcela. Vecera okolo 18.00. Spat chodila o 19.00, niekedy o 20.00.
- 7-7:30 vstava, ranajkuje, ideme von alebo na kruzok
- okolo 10tej ma desiatu
- spava od 12-12:30, niekedy predtym zje polievku alebo cely obed, niekedy je syta a nechce
- vstava medzi 14-15, zje obed, ak jedla pred spanim tak bud si pyta znovu len polievku alebo nechce nic
- potom ideme von alebo vybavime co treba (nakup, navsteva...), zje olovrant
- od cca 19tej mame "nocny rezim" - vecera, kniha, kupanie
- zaspava medzi 20-21 podla toho kolko spala pocas dna (ci 1,5 hodiny ci 3)
Jedlo ponukam ale sama vie kedy je hladna a aj povie na co ma chut. Niekedy odmietne polievku, niekedy nechce napr rybu a zje len prilohu, niekedy pyta vela ovocia, niekedy jogurt. V jedeni respektujem kedy je hladna, kedy ma dost, ked vynecha desiatu alebo olovrant...
@luthien118 neboj to časom príde, papá ešte aj mlieko alebo je ešte kojené? U nás nastala veľká zmena potom, čo sme sa odstavili a mlieko alebo umelé m jej vôbec nechutí. Takto nejak vyzerá náš ideálny deň vstávame okolo 8, raňajky cca o 9, pred 10 ovocie (hrozno, maliny) ideme vonku, okolo 11 ideme domov, pred 12 iba polievka, varíme sýte polievky na 2 dni, spánok do 15, po zobudení - hlavné jedlo do 16 sa snažíme, ideme von na hod max (ak je mm doma, ja som tehotná a už 2x za deň s ňou ísť sama nevládzem) prídeme domov ovocie (jablko, pomaranč, mandarínka z týchto vyhladne) , o 18:30 pozerá Večerníček a my zatiaľ chystáme večeru, okolo 19 večera - niečo ľahké, nie mäso, niekedy aj iba polievka, alebo chlieb s čistým maslom.
Ja mam už skolkarku ale +/- fungujeme v takomto režime od 1 spánku. Ked nejde do skolky vstáva 07:45, kým sa naranajkujeme a obriadime je 9:00 ak je dobre počasie ideme vonku do nejakej 11:00-11:30 (ak netreba variť), ak musím variť tak rýchlo uvarím a ideme von. Okolo 11:30 obed, 12:00 ide do postele a spi do nejakej 14:30-15:00, potom zje nejaký jogurt alebo niečo malé, keď sa nám chce ideme von alebo sa hráme vo vnútri, okolo 18:00 večera ,19:00 ideme do sprchy a o 19:30 leží a ide spať.
Moj maly ma 2 roky a 3 mesiace, rezim mame medzi 6-7 rano sa budi, dam mu mlieko a neskor ranajky, okolo 9-10 ma ovocie a to sme vacsinou vonku tak tamnsi jonaj spapa... Prideme domov a okolo pol 12-12hod davam polievku a ide spať... Spi tak do 2 niekedy aj do 3, potom mu dam druhé z obedu , ideme von poobede a neskor ked si vypyta ma nejaky snack, krupicu, jogurt niekedy si nevypyta a ma az vecer mlieko okolo pol 8 a o 20tej ide spať ☺️ nie vzdy ma ale takyto rezim... Zalezi ci sme aj vonku, ak je skaredo tak sme doma a tym padom mi aj menej zje lebo nema kde tu energiu minúť ☺️
Ked je teplo a da sa (dalsie deti),chodime von 2x za den. Pred spankom. Lahky obed davam pred spanim. Inac mame obed po spanku a potom rovno veceru. Zbycajne mame 4 jedla. R,des,obed,vec..
Dakujem Vam vsetkym za pomoc 🙏
Ja uz mam skolkarku, ale mali sme to tak. Ze o pol osmej vstavala, ranajky desiatu som nedavala nechcela nic. Isli sme vonku tak na hodku, pred spankom polievka spavat chodila a este aj chodi o jednej. Potom druhe a zase vonka. Vecer nieco lahke kasa alebo ovocie a hajde zase spat🙂