Ranné vstávanie s amokom

19. jún 2023

Prosim🙏 je tu niekto kto ma doma to iste ? moje dieta ma 2 roky 4 mesiace a skoro kazde rano sa budi s nervami revom no doslova s amokom .. ma vlastnu izbu v ktorej spava uz cca 9-10 mesiacov.. zacal to robit asi mesiac dozadu.. prespi celu noc, rano vstane sadne si a zacne jacat ako blazon .. raz do tyzdna sa stane zazrak kedy vstane s usmevom a pribehne k nam do spalne bez placu.. nerozumiem co sa deje .. aj pocas dna zacal byt taky, ze vsetko musi byt po jeho aj ked to u nas veru umoznene nema len v ramci moznosti, neviem ako sa stavat k takymto situaciam, kazde rano sa budiime uz so znicenym dnom ked ma taketo chovanie .. u nas doma funguje pevna ruka, nema dovolene vsetko, zeby bol rozmaznany .. je pravda, ze je to dieta ktore si od narodenia preslo uz xy obdobiami.. momentalne je vsetko iba NIE a neskutocna tvrdohlavost .. zeby sme to mohli nazvat "obdobie vzdoru?" 🙈🙈😀😀.

andrejka1974
19. jún 2023

Áno je to prvý vzdor,skúša vlastné hranice základ nepovoliť ešte prídu ďalšie ale časom sa nad tím zasmejete

mia1122
19. jún 2023

aj my sme si tym presli. Spunt teraz vstava normalne, bude mat v septembri 4 roky

autor
19. jún 2023

@andrejka1974 Neviem ani ako by som mohla v tomto povolit , par krat robi to ze pride s tym amokom za mnou a taha ma z postele .. ked aj som isla ze co vlastne chce tak sam nevedel tak odvtedy proste nevstanem .. ked si umyva ruky, nehrozi zeby som voda zapla a vypla ja, ked to urobim tak on to musi znovu zapnut aby to vypol 🙄😀 a toto je vlastne so vsetkym, otvorenie dveri, suplika, zapnutie sandalky.. po novom nemoze ist nikto skor ako on, vrati ta naspat a musi on vykrocit prvy.. snazim sa respektovat vsetko ale toto mi uz pride dost prehnane 🙈

jesenzima
19. jún 2023

Môj 2,5 ročný robí podobné veci, musí byť prvý, on musí otvoriť, on zapnúť svetlo, on vybrať z tašky .... Ak nie je po jeho vrieska, vrieska tak dlho, až zabudne, prečo a potom ho to prejde 🤷 aj teraz. On nechce jesť. Oukej, beriem tanier, nechces,neješ.zacal vrieskať že chce jesť. Vrátim tanier. Začne vrieskať, že nechce ... Nuž .. tanier je už odložený, jedlo nezjedene, dieťa bude vrieskať ešte tak 10 minut a bude kľud. Zatiaľ si vypijem kávu ...
Keďže som toto zažívala aj s dcérou, tak viem, že "je to len obdobie"... Ale dokedy, netuším 😃

thoughtfulweirdo
19. jún 2023

Ja si nemyslím, že ranná zlá nálada je nejaké robenie "naschvál". Skôr by som pozerala, čo jedol na večeru, či nemôže mať ráno nižší cukor, či nie je len veľmi hladný, smädný... Môj 2 ročný takýto býva, keď sa zobudí zrazu z tvrdšieho spánku a nevie sa zrazu "zrovnať", že kde je, čo je.

autor
19. jún 2023

@thoughtfulweirdo urcite zato nemoze jedlo.. od narodenia mal ABKM takze viem co su bolesti bruska.. toto je celkom ine spravanie.. su to nervy nie plac od bolesti, choroby a pod. 🤷🏻‍♀️ a nikde som nenapisala , ze mi to robi naschval 🙄🙏😀 je to dieta a chapem ze si prechadza "svojim" .. len som si sem prisla precitat, ci nieco podobne zazivaju aj iní rodicia a ako s tym pracuju..

autor
19. jún 2023

@jesenzima dakujem za upokojenie ze v tom nie som sama 😀 je to blbe obdobie .. niekde s nim ist a fungovat pocas dna je narocne .. ked ideme do obchodu tak on musi vseetko a ked sa tak nestane tak je zle .. totalne zbytocny plac .. jednoducho niektore veci deti robit nemozu 🙈🙈

andrejka1974
19. jún 2023

Ale toto mi už pripadá ako autista alebo nks mám doma autistku ,takže má podobné spravanie

lely1234
19. jún 2023

Ježiš. Tak to je príspevok aký by som aj ja sama napísala 😃 máme staršieho syna ale to isté. Ráno je to ok na šťastie. Ale na obedny spánok niekedy sa zobudí s revom nervami kričí atď. Proste amok. Väčšinou ho ignoruje. Skúšala som na neho hocco nezaberá musí sa sám ukľudniť a po chvíľke prídem k nemu a už ma s plačom objíma a potom už ok 😃 ale on zas má už 3 roky a zmenil sa dosť všetko začína riešiť plačom, chce niečo plač, nedám mu plač, skúša všetko možne. Spravím raňajky toto nechce ok ešte som kľudná spravím druhé raňajky nie on chce tamtie :D takže teraz už buď zje čo má alebo koniec. A vždy zje :D ale skúša všetko. Tie deti sú také vybité že konec.

autor
19. jún 2023

@lely1234 😀😀 krasa.. ja len dufam ze uz nic nove nevymysli 🙈 s jedlom zatial sme ok.. ked nechce to co dostane tak ma smolu, je hladny .. ja mu nedavam na vyber ani v jedle ani v oblecení lebo viem, ze by sme mali nonstop handrkovanie a pocuvanie nie toto ale toto takze sa tomu ozaj vyhybam 😀 pred par mesiacmi mal zas obdobie kedy som mu ja mohla dat ciapku, muz ponozky, jednoducha kazdy kusok oblecenia mj musel dat niekto iní.. po tyzdni som uz dostala ozaj nervy a ked nechcel obliect napr odomna tak sme nikde nesli, a veru ho to preslo velmi rychlo.. no toto ho neprechadza uz mesiac 🙄🙏😀