Problémy so zaspávaním

jerseytay
3. dec 2023

Ahojte, chcem sa s Vami poradiť..
Mám dcérku, čerstvých 8 mesiacov.. Doteraz nebol s uspavaním žiaden problém, spinkala mi doteraz 2 krát denne, hodinku aj pol potom ako sa zobudil1a a tie 2 hodinky aj poobede.. Večer som ju okúpala, kúsok sme sa buď ešte pohrali, alebo papať a spinkať.. Doteraz žiadny problém, zaspala mi do 20 min ako som ju dala do postieľky.. Iba som ju kúsok kolisala..
Ale posledné 2 týždne si už neviem rady.. Mám prvý krát bábätko, čiže neviem čo je a nie je normálne, tak aspoň zistím či to tak máte aj vy..
Zobudi sa mi vždy cca o 8 ráno, napapa sa a o 1ptej spinka, cca hodinku.. Ideme sa hrať, prejsť, všetko čo k starostlivosti patrí, no poobede mi už zaspi málokedy.. Max na prechádzke, ale aj to. Len nejakých 20-30 min.. Čo by mne ani nevadilo, venujem sa jej celý deň, všetko robím v podstate pri nej.. Problém nastáva ale večer.. Okupem ju okolo 19tej, nachovam a vidím že je unavená, šúcha si očká, ale akonáhle ju dám do postielky, alebo začnem akokoľvek uspavat, plače, skrabe, udiera ma, naráža do mňa hlavou a naozaj plače akoby som neviem čo s ňou robila.. A mrzí ma to veľmi, skusala som uz snad všetko, nosic, na rukach.. Na rulach mi po čase aj zaspi, ale akonahle ju dam do postielky, začína sa to znova.. Minule som ju mala takto na rukach vyše hodiny, už som si necítila kríze.. Je to v tomto období normálne? Alebo to robia zubly? Ale momentalne nevidim, zeby sa jej nove tlacili.. A som zufala, trapim sa ci ju nieco neboli, lebo je napapana, v cistom a neviem ako jej pomoct alebo v com byt lepsia, ako ste to riešili žienky? Či len vydržať? Ďakujem 🙏

jerseytay
autor
3. dec 2023

@jerseytay dodám ešte toľko, že ak si ju dám k sebe do postielky, rovnako sa krúti, je nekludna, kope, bije sa.. :( naozaj jedine na rukach, aj to len ak jej spievam 😃 nemám silu, ani hlas 😃 ale nesťažujem sa, lubim ju a pochopim ze to k tomu asi patrí, len či je to normalne..

angeli121212
3. dec 2023

@jerseytay nooo my sme mali obdobie že som malého kusok skorej nosila do postielky položila som si ho ku sebe na postel on sa po nej poriadne vyválal vykrútil a až tak vedel v klude zaspať 😀 aktuálne mi zaspáva na prse plus sa po mne vála a tisne sa ku mne, boli rôzne obdobia zväčša ked bol nekludný bud prišiel nejaký mílnik vo vývoji alebo sa mu menil spánkový režim mne trvalo chvílu kým som prišla na to čo chce. Každopádne držím palce a pevné nervy. Tiež mám prvé takže to chápem u nás je to pokus omyl našťastie už mu v 11 mesiacoch celkom rozumiem že čo chce

andreatytler
3. dec 2023

@jerseytay O kolkej mate ten denny spanok? Pises ze o o 1ptej. Odhadujem ze to je preklep.
Mne sa zda ze na 8 mesiacov je este primala mat jeden spanok ale vstava trochu neskor ako priemerne dieta v tom veku a tak mozno sa vam tam 2 spanky nevtesnaju.
Nezacala posledne svornozkovat? My sme mali najhorsie nocne zaspavanie ked syn zacal stvornozkovat. Bolo to pre neho prilis vzrusujuce a spanok isiel na vedlajsiu kolaj.

theanak
3. dec 2023

Ahoj, nezačala v poslednom období štvornožkovať alebo sadať si? 🙂

jerseytay
autor
3. dec 2023

@andreatytler o 10tej,len som to nestohla opraviť.. O 8 vstane, doteraz mi zaspala večer o 8, pol 9 a vždy mi prespala od začiatku celú noc, to aj doteraz, len to zaspavanie.. Mne sa tiež zdá ze ten jeden dlhý a druhý tak krátky spanok je malo, ale uz aj doktorovi som vravela a ten mi povie ze si mam zvykat, lebo cim je vacsia tym ju toho uz viac zaujima. Ano prave zacala stvornozkovat, aj sa stavat na nozky. Je to tym?

jerseytay
autor
3. dec 2023

@theanak ahoj, ale áno, aj stvornozkovat, aj si sadat, vzdy akonahle vložím do postielky, tak za pár sekund už na styroch alebo na zadku 😃

jerseytay
autor
3. dec 2023

@angeli121212 ja by som si naozaj veľmi priala aby aj ona bola taka, ze by pri mne spinkala, a tulila sa mi, ale o a od zaciatku len v tej svojej postielke.. Od 2 mesiacov som ju vložila o 8 spat.. Dovtedy nikdy nezaspala a zobudila sa uz len rano.. Co je aj doteraz no len toto zaspavanie je teraz boj 😃 dakujem krasne, snažím sa byt kludna, viem ze raz mi toto obdobie bude chybat, len som sa cudovala ze cim to je, ale asi to bude tym stvornozkovanim.

domak2
3. dec 2023

V tvojom prípade, by som asi napísala dakovnu báseň, že ti 8 mesiacov spala pekne, to sa mi ani pri jednom z mojich detí nestalo 😅 Je to len obdobie, pokračuj v rutine a ona sa zase niekedy eventuálne možno snáď raz ustáli 😁

jerseytay
autor
3. dec 2023

@domak2 joj tak to teda beriem späť 🤭😃ale nie, som šťastná veľmi aj vďačná, len som sa uprimne dolakala, ze co sa porobilo.. Ci robim ja nieco zle alebo to je len obdobie.. 😃 Ale dakujem, velmi ste ma ukludnili

angeli121212
3. dec 2023

@jerseytay no on ma pri tom túlení aj riadne došúla obča saj buchne ale tak áno je to krásny pocit ale nemysli si tiež to občas trvá hodinu 😀 my sme mali dlho tiež spánok že raz dvakrát max sa zobudil v noci na prso a spal a potom sa nám to kusoček pohoršilo že sa tri krát zobudil a teraz kedy ako občas sa zobudí aj po hodinke na prso a občas len raz v noci ale v priemere je to dva tri krát našťastie dva krát ztoho ešte nespím čiže neriešim 🙂

angeli121212
3. dec 2023

@jerseytay inak náš sa snaží prejsť na jeden denný spánok tak od 8mich mesiacov čiže to nemusí byť zas rarita, ja ho ukladám ked mi príde unavený a neriešim na sili ho i tak neuspím cez den čiže tak. Napr sme dlho mali ako vy že vstal o pol siedmej a o 9-10 zas spal ale iba 20 minut a potom poobede ešte raz 20 minut ale to sa mi zdalo super lebo sice málo ale super vydržal do večera proste ja to nechávam na malom nech si určuje spánky, ja si to ani neviem predstaviť mu akože pridať jeden spánok ked už proste ho nechce

andreatytler
3. dec 2023

@jerseytay Myslim ze je to tym ze objavila mobilitu. Je to velmi vzrusujuce pre nich, a potrebuju to stale trenovat. Citala som tu uz vela prispevkov od mamiciek co vraveli ze ich deti sa zobudia uprostred noci, pohupuju sa na 4 alebo vstavaju v postielke. U nas to poznacilo iba zaspavanie. Trvalo 2 hodiny kym zaspal. Tie 2 hodiny na mne skakal. Presne v tom obdobi zacal uspavat muz, lebo som to nedavala a chcela som ho nechat vyplakat. Mala som pocit ze som ziva trampolina. To mas dobre ze ty mas na to trpezlivost.
Ja by som urobila vsetko pre to aby mala este 2 spanky. Aj taky kratky 20-30 min. staci. Tahat 8+ hodin bez spanku to je neskutocne vela pre 8 mesacne dieta.
U nas sa zaspavanie ako tak polepsilo az ked syn vedel sam chodit cize 5 mesiacov. Dufam ze u vas to nebude tak dlho trvat.

theanak
4. dec 2023

@jerseytay tak to bude regresia, my sme to mali úplne rovnaké, ale ako prišlo, tak odišlo po cca 3 týždňoch 😀 ale bol to boj, nočné párty, 2 hodinové uspávania…a pomaly sa nám už blíži ďalšia regresia ako začne chodiť 🫣

jerseytay
autor
7. dec 2023

@theanak ani nehovorte, čím ďalej horšie, o 20:00 som uspala a od 21:00 sme hore, uz je 1:37.. V postielke rev, v kociku rev, s nami v posteli rev, jedine u mna na rukach.. Uz začínam byt zufala, este som aj seknuta v krku, dokonxa aj u manzela na rukach place.. Tak dufam, ze to čím skôr skonci, sme uz zničení.. :/