Problemy so spankom u 2 mesac. babatka

kvietocek89
15. mar 2024

Ahojte baby, nasa 9 tyzdnova dcera od narodenia mala problem s dennym spankom. Vzdy zaspavala dlho a ked sa jej to nedarilo tak bola len viac nervozna a plakala. Naucila sa potom denne spanky spat aspon v kociku, kedze doma jej to nijak neslo. Doteraz si v kociku vzdy dobre pospinkala aj 2,5 az 3 hod. vkuse, ale od konca minuleho tyzdna nam uz nechce poriadne spat ani v kociku. Stale v nom place, jeduje sa a ked konecne zaspi, tak na polhodinu max hodinu. Vsimla som si, ze jej zacal vadit ruch. Aj ked neviem preco, kedze sme ju od narodenia ucili na zvuky ked spinkala. Teraz s nou chodim po tichych uliciach ale aj tak ked uz zaspava tak ju nieco vyrusi a zacne plakat a znervoznie. Skusam ju preto uz par dni ucit doma spat, ale tiez nic moc. Pospi tak po 5, 10 min a par krat sa podarilo ju uspat na polhodinku. Skusala som ju aj douspat ale bez vysledku. Rano vstava medzi 6.00-7.00 a vecer o 19.00 je uz okupana a napapana v postielke. Pride mi ale, ze tak male dieta cez den ked spi dokopi len 2 max 2,5 hod ze je to malo. V noci sa budi na jedlo okolo 2.00- 3.00 ale uz od polnoci zvykne byvat hore a place a je nervozna a nevie sa dat do spanku. Niekedy ju neviem uspat aj 2 hodiny a to ju od polnoci nosim, cicikam, hladkam a vsetko mozne a nakoniec zaspi po 2 hodinach. Mozno to este nic neznamena kedze to trva len tyzden a treba len pockat a mozno sa to o par dni zmeni, ale som z toho dost zufala, pretoze ked aj vnoci je 2 hod hore tak az tolko toho nenaspi. A este aby som nezabudla dodat, aj ked je vecer o 19.00 v postielke, realne zaspi az okolo 21.00, obcas sa stane ze o 20.00. Spankovu rutinu mame zauzivanu od narodenia. Vecer, hodinu pred spankom tlmime svetlo. Biely sum jej nezabera. Mam pociit, ze jej vadi pri zaspavani. V izbe je na noc uplna tma a cez den je v izbe svetlo, pretoze sa bojim aby si nevymenila den s nocou. Prosim, co robim zle? Mali ste to aj vy niektora? Alebo co sa s tym da robit?Dporadte prosim. Dakujem

yoxinka
15. mar 2024

Je maličká. Také malé deti sa menia každú chvíľu. Nerieš, ber ako to je, vyrastie, bude lepšie. Vlastná skúsenosť s troma deťmi 😉.

kvietocek89
autor
15. mar 2024

@yoxinka len ked takto malo spinka tak je stale nervozna a cely den preplace a v noci mi neustale pipa monitor dychu. Od narodenia stale place, ona zacala mat dni trosku bez placu prvy krat asi ked mala 4 tyzdne. Trosku sa to ustalilo a zas viac place ako spi a je v klude. Ved je to male babatko, potrebuje spanok aby sa dobre vyvijalo. Som prvorodicka, ale nepride mi to normalne ze az tolko place a nespi. Ked som to povedala doktorke tak mi nic na to nepovedala.

yoxinka
15. mar 2024

@kvietocek89
Tak ti napíšem. Moje prvé dieťa revalo dni noci do 6mesiacov. Spánky trvali maximálne 30minút aj to len v šatke, v kočíku bol prvýkrát ako 9mesačný. V noci bol hore každú hodinu 😉. Keď nejedol a nespal, tak reval. Keď som videla mamičky kočíkajúce 2 hodiny spiace deti, išlo ma poraziť. Dnes má 12 a je to super chalan, to nespanie v ranom detstve mu zjavne neublížilo 🤪.

cookie29
15. mar 2024

ma "len" dva mesiace... v tomto obdobi sa to meni kazdu chvilu. Mne starsie dieta revalo do cca 3 rokov a prve 3-4 mesiace kazdy vecer 3-4 hodiny v kuse. Uz som myslela ze na mna susedia zavolaju socialku. Spanok tak maximalne 5-10min aj to len na mne. Akonahle som sa pohla hoci o mm uz bolo hore a revalo az modrelo. Kocik nehrozil, maximalne nosic/satka podla veku. Dodnes je to maly spac. Druhe, v noci spalo az na 1-2 zobudenia, rano som prelozila do kocika, sli sme starsie zaviest do skolky a mladsie ak bolo nakrmene, potiahlo aj do 12-13hod...
Prva konzultacia so starsim dietatom, spanok nie je normalny, dieta spi tak maximalne 10-11h z 24hod....
Prva konzultacia s druhym dietatom, spanok nie je normalny, dieta prespi aj 20h z 24...
dnes sa na tom smejem, ale obe su super

majamat
15. mar 2024

@kvietocek89 niektore deti su take a ver, je to nirmalne. dcera mala fazu, ze spala 15minutovky. cele dni preplakala.
deticky sa prirodzene rodia s refluxom, ale nie je u kazdeho rovnako intenzivny. tiez casto trpia kolikami. a teda ako rastu, ich culost a aktivita sa zvysuje a spanok sa meni, vsetko ich vyrusuje.

kvietocek89
autor
21. mar 2024

@yoxinka @cookie29 @majamat dakujem vam. Tak to len musime vydrzat.