Problémy so spánkom 3-mesačného bábätka

lulu2807
8. okt 2024

Ahojte! Mamičky povedzte mi prosím ze niesom jediná ktorá to tak ma 😭
Mám 3 mesačnú dcérku už od narodenia to bol boj so spánkom po týždni sme mali koliky zmenila nám doktorka mlieko z bebi na nutrilon comfort a colics skúšali sme aj kvapky ale po tom mlieku bolo fajn len stále to bolo zo spánkom nijaké raz dobre raz zle či cez deň spi či nie večer je problém ju uspať väčšinou buď zaspí po papani alebo ma fitlopte ale vždy je hore do pól noci až 2 v noci
Nebýva uplakaná nejak extra len keď je unavená alebo hladná zoberiem ju na ruky q je dobre smeje sa kludna je sleduje všetko dám ju do kočíka detto alebo sa začne jedovat oci si sucha už niekedy tak ze si ich dobre že nevyskrabe
Niektoré noci sú také že zaspí krásne ale to fakt že spočítam nq prstoch dvoch rúk a niektoré ešte horšie že zaspí aj o 4 v noci
Keď som to hovorila lekárke tak jej odpoved bola ze to môže byt počasím alebo že keď chceme aby spali tak sú hore
Ja už naozaj neviem čo robiť dudel nechce žiaden skúšali sme snáď milión druhov a nič mám staršieho syna tomu sa poriadne nemám ani kedy venovať priatel chodí na týždňovky preč už som ozaj zúfalá niekedy je viacej hore ako spi 😫😫

gabriela2952
8. okt 2024

@lulu2807 ahoj, dcérka mi od narodenia spáva väčšinou celú noc. Bolo obdobie keď tiež,,vystrajala,, a mali sme tonpodobne ako vy, ale to bolo fakt malo x. My sme mali problém skôr s denným spánkom, dcérka hádzala slofiky 20 minutovky, lenže uspať ju bol poriadny boj. Teraz keď si to tak spätne premietnem, uvedomujem si,že som asi začala uspavat neskoro. Už bola dosť unavená a ťažko sa jej zaspavalo. Počítala som kadečo, nejaké rutiny aby boli rovnaké pred spánkom a také,,maličkosti,, ... pripadne ešte je celkom dobrý ohlas na spankove poradenstvo. 🙂 prajem pevne nervy ❤️❤️

sendy1993
8. okt 2024

@lulu2807 my máme 2 mesačného..cez deň má také kratšie trhane spánky.. v noci je to oveľa lepšie ale momentálne bojuje stále s rúčkami tak sme sa vrátili k perinke zviazem rúčky a hneď ho utlmi a spi

lulu2807
autor
8. okt 2024

@gabriela2952 u nás cez deň Neni taký problém so spánkom ako večer cez deň zaspí za chvíľu a bez plaču málokedy sa stalo že plakala ale večer proste jak odbije 7-8 hodín a zobudi sa okupeme ju napapa sa a je hore bez mrncania je hore sem tam sa začne trošku jedovat keď sa jej nepáči v lehátku alebo lezat alebo na brušku tak skúšame všetko možné aj ju uspať a nie a nie zaspať a keď aj zaspí tak sa po chvíľke zobudi a zas to iste dookola normálne pekne zaspí až o tej pól noci až 2 v noci a spi pekne do rana a tým že sa zobudi na papanie grgne a spi ďalej a od včera to je ešte väčší horor od obeda nám spala asi 8 hodin dokopy do teraz
Jeduje sa snaží sa pretočiť chvíľu je kludna chvíľu sa smeje chvíľu mrnci ptm rev ptm zas to iste sucha sú oci nevie zaspať
Zobudila sa nám o 7 večer zas klasika rutina kupát papať atd zaspala 22:30 na pól hodinu a potom sme ju uspali až o 4 ráno 😩 nie a nie zaspať revala smiala sa kludna bola nervacila sa chvíľu ptm zas smiech skúšali sme fakt všetko možné aby zaspala už dokonca sme sa išli voziť autom zaspala alw ako sme došli domov zobudila sa a až o 4 na fitlopte zaspala zobudila aa o 7 na papanie a do teraz bola hore 🙈

lucia23529
8. okt 2024

Môže to byť kľudne aj regresia, rastový špunt…my sme sa tiež išli raz voziť autom lebo sme mali toho fakt dosť ale keď sme prišli domov zas bola hore…uspavali sme na rukách, chodili, spievali, fitlopta..jedného dňa odmietla všetko a jedine čo nám pomohlo bolo ju uspať na posteli, vtedy sa všetko vyriešilo a najmä v noci nebola tolko hore, len sa napapala a spala ďalej…verím že nájdete niečo čo vám pomôže, niekedy musí človek vydržať, naša pri regresii plakala každý večer extrémne asi týždeň-dva