Problémy so spaním po odcumlíkovaní

pappi
15. aug 2024

Dobrý deň, máme problémy s večerným zaspávaním a obedným spánkom. Začalo to,keď sme dcérke zobrali cumlík. Prestala spávať na obed. Večer to pred spaním vyzerá tak,že sa spolu trápime aj hodinu,hodinu a pol, kým zaspí. Predtým zaspávala sama v postieľke.
Do toho sa začala pocikávať aj napriek tomu,že už bola pekne odplienkovaná a pýtala sa. Dcérka má 2 roky,4 mesiace.
Chcela by som pekne poprosiť o rady,ako odstránit tieto ťažkosti. Tiež,či si myslíte,že by bolo vhodné vrátiť dcérke cumlík naspäť.
Ďakujem.

minka201
15. aug 2024
sisska96
15. aug 2024

Však jej daj cumlík preboha

cali2016
15. aug 2024

@pappi ach jaj, akoby si o nás písala.dcerka 2roky 6 mesiacov, cumeľ zrušený už 6 týždňov, odvtedy je zaspávanie peklo. Obedný spánok je fuč, aj keď to veľmi potrebuje.Vecerné uspavanie veľmi dlhé....budem sledovať túto tému....

eikenella
15. aug 2024

nasa ma 3,5 roka, teraz sa az odcumlovala. dovtedy sa cumla nechcela vzda, histeriu chytala,ak sme jej chceli zobrat cumel.. odcumlovala sa teraz tak, ze som odstrihla makku cast, ze sa cumel pokazil. pozrela, chvilu posmutila a isla ho vyhodit do kosa. na niektore veci potrebuju deti cas..cumel ich ukludnuje. nevadi, ze ma 2,5 roka. mozes ho aj vratit. alebo vydrzat.. ale podla mna zbytocne trapit deti. ci uz bude mat cumel do 2,5 roka alebo do 3,5 roka..ked je to len na spanok, tak nech ho ma. do skoly s nim nepojde. a ndrz sa toho, ze uz je velka, ze uz by mohla cumel odlozit. raz ho urcite odlozi. aj starsa dcera sama odlozila cumel ako 3,5 rocna. povedala nam, ze chodi do skolky a cumel nepotrebuje.

pappi
autor
16. aug 2024

Ďakujem za odpovede.cumlíka som sa chcela zbavit kvôli tomu,že dcérka mi v septembri nastupuje so škôlky.už to takto trvá vyše mesiaca.neviem,či by návrat cumlíka nebol krok naspäť a v škôlke ho aj tak na obedný spánok môcť mať nebude.

eikenella
16. aug 2024

@pappi a preco by nemohla mat cumel v skolke? vyslovene tak povedali? moja mala, aj ine deti..postupne cumle odlozili. do skolky musi byt dieta odplienkovane.

hariet
20. aug 2024

Niektore deti proste ten cumlik potrebuju viac a dlhsie. Daj na svoj instinkt v tomto. Ja by som tak nahle dietatu cumel nevzala prave preto, ze tym riskujes problemy v spanku. Skus jej ho vratit a uvidis co spravi.

hariet
20. aug 2024

Inak u nas v skolke nebol problem ani plienka na obedny spanok a ani cumel. Zisti si u uciteliek ako to maju.