Nájdu sa tu maminy, ktoré riešia podobnu situáciu? dieťa po dvoch týždňoch v škôlke začalo večer plakavat že nechce do škôlky že sa tam boji vždy na večer ho to chytí. Doteraz nebol žiaden problém. Keď sa opýtam čoho sa bojí nepovie.
tiez som to mala minuly rok u najmladsej dcery. Trvalo to skoro 4 mesiace, po vianociach ako keby utlo a odvtedy ma skolku rada. Ona chcela byt stale so mnou. Zo vsetkych mojich deti je na mna uplne najviac naviazana. Ucitelky u nas problem neboli, len ona musela dozriet na to odlucenie odo mna.
@martina2109 presne toto začal robiť aj môj syn. Predtým chcel ostávať v školke dlhšie nechcel ísť domov a teraz tiež vraví že sa bojí. Že pani učiteľka je zla že kričala lebo ju buchol po kolienku. Tak to už ok. A teraz že sa už nechce hrať s deťmi. A nechce tam ísť. Nerozumiem tomu, ako sa tešil prvý utekal a teraz toto.
Môj syn bol smutný každý večer celé tri roky, čo chodil do škôlky. Sú take typy detí, že aj keď im tam je dobre, boli by radšej doma. Mali sme aj lepsie obdobia, napríklad na jar, keď už bolo počasie krajšie a malo viac aktivít vonku. Ja byť tebou, zatiaľ to len pozorujem a veľa sa rozprávam o škôlke, ako tam je dobre, že aj ty si chodila do škôlky atď… Vôbec nemusí byť žiadny problém, len to chce čas.
Ja som to našťastie nemusela riešiť, ale v blízkom okolí som bola svedkom rôznych situácií. Rozprávaj sa s ním a skús zistiť čoho sa bojí. A skús sa porozprávať aj s učiteľkami. Možno je to ich (ne)pedagogický prístup, možno niektoré z detí...
Určite je lepšie riešiť to čo najskôr a nečakať na ďalšie prejavy (nočné mory, zajakávanie a podobne. Počúvaj svoje dieťa a svoje inštinkty.