Poraďte niečo, aby deti prespali noc

drobaja
29. aug 2023

Ahojte.
Prosim Vas mile mamicky. Ochvilu mam svadbu, ale moj takmer trojročný syn má momentálne nie moc dobrý spánok. V noci sa zobudi a vyžaduje si jedine moju prítomnosť. Ak pride ocko, place a vyháňa ho. Nevadilo by mi to, ak by sme nemali o týždeň svadbu, možnosť ubytovania v mieste svadby nie je, a tak budu spat deti doma s au-pair, no mám strach, ze syn sa zobudi a bude ma, ako každú noc hľadať. Ak by to nebola moja svadba, samozrejme by som zo svadby utekala domov, no z vlastne svadby nechcem odbiehat. Prosim Vas pekne existuje niečo na podporu spánku? Poradili mi aj diazepan, no to mi príde moc, aj ked lekarka vravela, ze jednorazovo to nemôže ublížiť. Budem Vam vďačná za kazdu radu!

deti95060810
29. aug 2023

Dospinox, Prothazin... troška menšie zlo ako diazepan

lauriik
29. aug 2023

Aj fenistil kvapky su take na ukludnenie a vraj potom deti lepsie spia 🤷🏼‍♀️

amonet
29. aug 2023

dithiaden je mensie zlo

jakubkoanjelik
29. aug 2023

@lauriik po fenistile spím ešte aj ja 😀

simona20201309
29. aug 2023

@drobaja nie preboha, to nemôžete myslieť vážne s tými liekmi na spanie. Bezdôvodne!!! A nemôže syn ostať na svadbe co najdlhšie? Keď si poobede pospi, kľudne môže potiahnuť aj do 10-11. A kto ho pojde dat spat? Bude niekde blízko pri sále? Podľa mňa bude z tej svadby unavený tak, ze bude spat ako drevo. A ak zaspí o 10-11 večer, nevydrží do tej 3-4rana kým prídeš?
Hneď som si spomenula na prípad Madeline.... im tiež rodicia sypapi niečo aby lepšie spali 🙈

zuzanaete
29. aug 2023

Mozno budes prekvapena, ze bude uplne inac reagovat pri aupair. Je to pre neho blizka osoba alebo ju pozna malo? Robila som opatrovatelku detom a v mnohych pripadoch ma rodicia pred niecim upozornovali a v zavere dieta reagovalo uplne inac a ziadne sceny som nemusela riesit. Najviac posluchali, ak ma vobec nepoznali. 🙂

beata_k
29. aug 2023

@simona20201309 Ak bude preunaveny, tak sa moze v noci budit. Nie je pravidlom, ze bude spat ako drevo.

nika23t
29. aug 2023

@drobaja my keď sme náhodou niekam šli a dcéry sa v noci zobudili a hľadali nás, tak babky mali nočnú aj s dcérami. Proste si zasvietili lampu, a hrali sa. Trojročný je už velkač, už pochopí, že prídeš neskor, že nie si doma a bude sa dat zabaviť, keby niečo. Tiež by som to neriešila liekom, ak to nie je nevyhnutné. Ty si hlavne uži svadbu,nech máš krásny deň 😊 A síce mimo otázky, ale ak by som sa ja vydávala, syn by tam bol cely čas a spal by v kočíku, už by sa pri ňom prestriedala celá rodina. Možno by neskôr zaspal, ale aspoň by prespal ďalší deň. Sesterka tak mala dve deti na vlastnej svadbe. A ten diazepan tiež nie je stopercentný. Vieš, môže prvé dve, tri hodiny spat ako drevo a potom sa proste zobudí.

majlo1234
29. aug 2023

@drobaja nedavaj mu zbytocne lieky. Proste si chodte uzit svadbu a au pair povedz, aka situacia moze nastat. Jednu noc prezije, aj ked nebude spat s tebou, au pair to mozno bude mat tazsie, ale pravdou je, ze deti reaguju bez mamy menej emotivne, on sa ukludni, ked zisti, ze naozaj neprides. Este mozes aj nejake finty vyskusat, vysvetlit mu dopredu, ze idete na noc prec, a prides az ked bude vonku svietit slniecko. Nechat mu na ruke vytlačenú tvoju rúžovú pusu, ze mamka ho ma rada a pride…neviem, vygugli si nieco, ja som volaledy citala, ako riesia mamky budenie v noci, ale uz si nepamatam🤭