Mamičky, do akého veku spávali vaše deti poobede?
Môj malý má 2,5r. Do teraz krásne spinkal poobede, niekedy hodinu ale väčšinou aj 3hod..jeden deň bol chorý, mal zvýšenú teplotu. Cely deň preležal . Okrem jedla a potreby na nočník sa z postieľky ani nezdvihol. No na druhý deň už poobede nespal celý deň až do večera. Myslela som si , že je teda oddýchnutý z predošlého dňa čo ho preležal a podriemkával, neriešila som..lenže ďalší deň a zase žiadny spánok a to sme boli ešte takmer 2 hod. vonku nech sa unavý. Že by sa to razom tak radikálne zmenilo a už nepotrebuje žiadny spánok? Ďakujem
Poobedný spánok v tomto veku potrebuje.
Chorobou sa mu narušil režim, postupne sa vrátite do normálnu.
Ukladaj ho poobede ďalej, nech si ľahne a oddychuje
Dcéra spávala do nástupu do školy - do 6,5 roka. Doma aj v škôlke
V skolke nespava od 1.7 roku poobede. Ale tam chodi trikrat v tyzdni. V UK deti nespavaju. A ano chyba mu to. Zo skolky ide uplne vycucnuty, nervny, nevie co zo sebou. Ked je doma spava dve hodiny. Ma tri roky. Vzdy po obede ide spat.
Uložím ho normálne ako som aj zvykla..ale takmer 2hod. v postieľke, nech sa snažím akokoľvek , tak nie a nie zaspať. Nevadí, budem skúšať ďalej, snáď sa vrátime do normálu a zase pospi aspoň 1,5 - 2hod. Hoci to ma aj výhodu že večer pred 20tou ho vypne a spi do rána 🤣. Keď spí poobede , tak zaspí večer najskôr okolo 21:15 ale väčšinou tesne pred alebo volaco po 22tej.
Ale mne to tiež veľmi chýba.. potrebujem aspoň tých 20-30min. v kľude nohy vystrieť .. potom do večera dlho 😂.
Pokial je ticho by som neriesila, ze nezaspi. Aspon si oddychne.
Kazde dieťa je iné mne začal odmietať poobedny spánok v 2,5 Roku, mali sme to tak na striedačku, 2 dni poobede nespal ďalšie dni som videla že je unavený tak spinkat isiel. Riaďte sa dieťaťom nie vetami ‘spat musí’
Hlavne keď nespal poobede isiel spat skôr večer 🙂
@mclissa Neni ticho. Šteboce alebo spieva celý čas, prehadzuje sa, sadá si 😅 .. no aspoň že nereve .
@petraj122456 No to som aj ja písala. Že to je jediné pozitívum že večer o 20tej ľahne a spi do 10tich minút bez toho aby som 100x chodila pri postieľku a prízvukovala mu že sa ide už spinkať. Keď spi poobede , tak večer zaspí väčšinou pred 22. Takže je to rozdiel. No uvidíme čo bude. Budem naďalej ukladať tak ako doteraz a skúšať, keď by aj nevdel zaspať, tak asi s tým nespravím nič, možno mu bude stačiť keď bude len 1 - 1,5hod. ležať v postieľke a oddýchne si. Zatiaľ je to len kratučka doba čo nevie poobede zapat, tak uvidím či sa to zmení..ale je mi to čudné že z 3hodin keď som ho ešte musela niekedy budiť zo dňa na deň nič 🤔.
To je to otras obdobie... po svojom...mam nieco zaujimave na praci...ty chces,tak ja nie.. ja sam.. a pod ;D Niektore uz v 2r toto robia. Moj zacal tiez teraz v 2 a pol. Raz za cas nespi ale stale ukladam. Stale som pri nom ja alebo manzel,nech na ten posteli je a stale nepolavujem. Cas oddychu je dolezity,hlavne coskoro,ked dojde leto a horúčavy.. Starsie mi tiez malokedy cez jesen/zimu spia ale cez teplo omnoho častejšie.
@ivangeline Presne. Ako naschvál. Keď ja niečo súrne potrebujem , tak akurát vtedy nespolupracuje čo inokedy keď je na veci kopa času ide ako po masle 🙉. Budem aj ja normalne ukladat ako stale, zaspi zaspi - nezaspi , bude hore ale v postielke aspon hodinu , hodinu a pol. Myslím si aj ja , že keď bude teplo, leto viacej fyz. aktivity tak bude aj viac unavený .. aspoň teda dúfam 🙄.
Nooo tak som myslela, ze pokial nereve. Spievanie a stebotanie je u mna ticho 😂😂😂
Moja staršia prestala spať v cca 2 rokoch, mladší dokonca od 1,5r nemá klasický obedný spánok- v závislosti od viacerých okolností buď ani nezaspí, alebo zaspí na 10-20 minút. Staršej absolútne nechýbal, naopak, konečne sa potom začala v noci budiť len tak slušne 😄 mladšiemu občas chýba, ale tak obuškom ho neovalím ani vankúšom nepridusím, tak pracujeme s tým, čo sa dá 😅
Deti potrebujú ten poobedny spánok odporúčajú to aj odborníci. Je to len obdobie, ja by som ho dávala spat aj naďalej. Mam tri deti, všetky spali na obed do 5tich rokov. Aj keď samozrejme mali obdobia ze nezaspali ale väčšinou ano