Pomohol vašim deťom lapač snov?

14. sep 2023

Pomohol u vas lapac snov? Syn ma 6r a neustale vykrikuje beha po dome.uz sme s muzom zufali co s nim

pribinak
14. sep 2023

Lapac snov je povera. Nejaké pierka a stužky naozaj problemy neriešia

Skôr by som zvazila návštevu detskej psychlogicky aby zistila čo syna trápi či je preťažený alebo sa niečoho boji

stanulienkat
14. sep 2023

🙄🤔

babababka
14. sep 2023

nie, ani mojim deťom ani vnučkám.

autor
14. sep 2023

@pribinak tiez som toho nazoru ze je to povera.ale kto tomu veri mozno ze pomoze 😀
Ako rocny bol na operacii a dr povedala ze moze sa zacat strhavat a matozit.ale on uz ma 6 rokov.
Neni to pravidelne kazdu noc ale niekedy do tyzdna aj 3x ..vykrikuje rozprava napr pekne veci ze sa hra s babkou dedkom.....ale aj niekdy zle.krici ze nebude posluchat 😀 a ze nejde do kuta .nejde mi pomahat.
Rano si to nepamata.vela sa rozpravame aj mojkame.samozrejme ze aj neposlucha odvrava nam
To mam riesit s psych.?

januska12323
14. sep 2023

Lapač snov je len dekorácia, nemá ako pomôcť.

elviku11
14. sep 2023

on vykrikuje v noci, že nejde do kúta a že ti nebude pomáhať? ... Čiže cez deň ho dávaš do kúta keď podľa teba neposlúcha? A musí ti pomáhať? ....
Uf.... tam bude celý problém inde...
a "odvrávanie" je len naučený vzorec od rodičov. Opakuje to, čo vidí u vás, krik, tón reči, postoj k druhému... Skôr by som sa zamerala na zmenu výchovného postoja a potom by mali aj jeho reakcie ustúpiť

viestta
14. sep 2023

Problém bude v tom co cez deň zažíva. To chodenie do kúta, to si asi nevymyslel, však?

rebrambora
14. sep 2023

Sny su u deti velmi casto len prejavom toho, co sa deje v ich hlave. Cize ano, psycholog.
Lapac snov je ano, povera. Cize ak tomu veris ty a ukludnuje ta to, tak si ho zaves nad svoju postel a nejake placebo to vyvolat moze. 6-rocnemu dietatu ale davat klamstva do hlavy mi nepride ok, to, comu clovek veri, by si mal rozhodnut sam v dospelosti, to uz som ale pri inej teme.
Cize ako dekoracia, jasne. Ale prosim, chod s nim k psychologovi.

pribinak
14. sep 2023

Áno, ešte dnes by som volala paychologicke

zdenkatv3
14. sep 2023

To mas skor pre dobry pocit ako to, ze by to realne aj pomohlo. My ich mame doma, ale tiez skor ako dekoraciu.

cookie29
14. sep 2023

no zalezi na co. Je to povera, ale ak sa dieta boji napriklad strasidiel a pod, tak ano moze. Dokonca sme s kamoskou vyrabali aj speci sprej proti strasidlam pod postelou. Ale proti tomuto nie. V snoch dieta spracuva zazitky emocie a pod ale sa to vselijako poprehadzuje. A ak v spanku chodi, tak ide skor o namesacnost a to podla mna na lekara v tomto veku. Mne to deti robili ako mensie ale v urcitom veku to moze byt normalne.

tanyan
14. sep 2023

Spracúva zážitky a má živé sny. Môžeš byť rada, že nie je agresívny a námesačný. 😉
Skúšali ste sa rozprávať o zážitkoch večer? Možno keby to dostal a analyzoval pred spaním, tak by to nemusel riešiť v noci.
A pokojne by som vyskúšala povedať synovi, že ho lapač snov ochráni. Hovoríme deťom aj o Ježiškovi, zúbkovej víle...

autor
14. sep 2023

@elviku11 realne bol v kute 2x. K nemu sa dobrovolne pridala mladsia a robili si z toho srandu.neskor sa uz na to hravali..ked neposlucha je lepsia bitka? Alebo ho mam pochvalit? Poslem ho do izby a zakazem tv alebo von ist..
Nenutim ho pomahat mi.on ide sam mami pomozem ti.aj ked ho viem zahnat..a naopak niekedy musi pomoct ked niekam ideme ponahlam sa..zakladne veci v jeho veku musi ovladat.nechcem aby bola z neho rozmaznane decko neskor muz co mu bude jeho zena skakat okolo zadku....
Snazime aa nekricat vysvetlovat priklady uvadzat nasledky... samozrejme ze niekedy 50x zacneme kricat.

autor
14. sep 2023

@cookie29 presne je to spracovanie zazitkov.to co zazil pocas dna potom v noci vykrikuje.ci su to pekne ci nie...
Nebal sa ani strasila ani burky ani zlodejov...ale prednedavnom sa zacal stazovat nato...ale zase vykrikoval aj predtym 🤷‍♀️
Rozpravame sa aj rozpravky vieme citat.lenze ked sa ho spytam on si nepamata co sa mu snivalo.inokedy pride sam a povie co sa mu snivalo takze sa vela o tom rozpravame.
Hej hej presne to som mala na mysli ze mu kupim lapac aby on mal pocit ze ho to chrani a mozno by to prestalo aj same.

hladamematku
14. sep 2023
klip0
14. sep 2023

Tak snáď sú aj iné výchovné metódy, neexistuje len že buď do kúta alebo bitka alebo pochváliť že robí zle.
Ja osobne by som nekúpila lapač snov, je to dekorácia a mne sa taká nepáči, ak sa tebe páči, kúpte si 🤷🏻‍♀️
Ale čo sa tohto problému týka, dohodla by som si stretnutie u detskej psychologičky
Ale súhlasím, že problém bude vo výchovných postojoch

cookie29
14. sep 2023

@autorka ja sa Ta ešte opýtam, kedy sa to stáva? V prvej polovici spánku? V druhej polovici? Ako dlho to trvá?
Je niečo iné v prvej polovici alebo druhej - tam ide skôr o nočný des. A ešte aj je to krátke, tak max 5-10 min. Možno 1/4 hodinky tak ide o zmätočne zobudenie. Dieťa môže chodiť po byte, mat otvorene oči, diskutovať ale nepozná Ta. Mne napríklad drobec volal mama mama a keď som prišla tak kopalo okolo seba s tým, že chce svoju mamu. Je to dosť zmätkoch lebo máš pocit že dieťa je zobudene ale nie.
Nebol chorý? Nemal nejaké spánkové problémy - narušený rytmus? Napríklad výlet rodinná oslava a pod? Aj to môže byt. Ja by som možno začala dávať spat trosku skôr aby mal dosť spánku. A dávať pozor na režim. Aspoň na začiatok. Skôr než nejaký lapac.

domiklik
14. sep 2023

Skôr je to lapač prachu

autor
14. sep 2023

@cookie29 je to len zo zaciatku ako zaspi.cca do tej 23tej sa to stane.potom spi pekne do rana..
Anoo vsimla som si ze ked pride z prazdnin od babiek je to pravidelne vykrikovanie..
Chodieva spavat o 20tej -20:30 ale vacsinou o 20tej lahne a hned spi

autor
14. sep 2023

@cookie29 chory byva je alergik.nic vazne len sopel. A nebyva casto

lillien123
18. sep 2023

Mne teda pomohol 😂presťahovali sme sa do domu a strašne zle sny som mávala každú jednu noc .. kúpila som si lapač snov q odvtedy nič.. možno náhoda neviem ale konečne spim 😆