Polročný syn sa budí každú hodinu

veronika356_
10. sep 2023

Ahojte vedel by mi prosím niekto poradiť?
Môj pol ročný syn sa už od 4 mesiaca budí v noci každú hodinu alebo každé dve hodiny,okolo 4 tej je to už horšie lebo ma spánok ľahký a to k nemu vstávam aj každých 20 minút
Cez deň tomu spánku tiež nedá
Predtým spával aj 8-9 hodín v kuse a teraz je to dlhši čas už takto
Skúšala som fakt všeličo
Prosím povedzte mali ste to aj vy niektorá tak s dieťaťom?
Neviem čo robím už zle
Som neskutočne vyčerpaná

lily246
10. sep 2023

@veronika356_ úplne bežné, rarita je skôr, keď také malé dieťa prespí 8-9 hodín v kuse.

oli18
10. sep 2023

Skus na noc vypinat spotrebice, ktore svietia cervenym svetlom, mikroovlnku, tv, wifi, mobily. Netvrdim ,ze to bude lepsie, ale za pokus to stoji. Citalla som, ze to ma vplyv na spanok aj dospelych siri sa to v bytovke aj cez panel. Laik nevie, ci tomu ma verit, ale ak clovek robi cokolvek, aby dieta dobre spalo, tak toto moze skusit tiez.

enoula
10. sep 2023

Mali, uple rovnako, nepomohlo nic, len cas. Sem.tam bola lepšia noc (že sa budil len každé 2hod) ale 90% noci zla.. jemne zlepšenie kolo roka bolo až

0silvia0
10. sep 2023

@veronika356_ aj moj syn takto fungoval, ze kazdu hodinu hore. Kedze som uz prestavala fungovat ja,, tak som si ho nastahovala do postele. Konecne som nemusela aspon vstavat z postele.

dada0902
10. sep 2023

Môj bol rovnaký dokonca sa vedel zobudil aj 2x do hodiny

svokrinjazykmonika
10. sep 2023

@veronika356_ ak kojíš, tak ku nemu nikam nevstávaj ale spí s ním v posteli. A je to úplne normálne. Ja skôr nechápem že ti spal 8-9 hodín.

aliaray1
10. sep 2023

@veronika356_ a nejdu mu zubky? U nas to bolo nakoniec tymto. Uz sme boli zufali, mala mala 2.5 mesiaca a plakala a my sme skakali okolo a hladali pricinu. Uz uz sme chceli v noci vyrazit na urgent ked mi napadlo jej pozriet pusku a skoro nas porazilo...naozaj. Dole 2 biele bodky na dasienku a par bodiek aj okolo dasienka. Dali sme jej 1.5ml nurofenu a vytuhla do 10 min (nemala horucky a pod, "len" velke bolesti). V 8 mes uz mala 10 zubov, v 17 mes dnes uz ich ma 14.

Alebo este nahodou prdiky? Na to sa nam osvedcil espumisan L a baby calm kvapky a jemne masirovanie bruska.
Od narodenia spime spolu.

maryetta
10. sep 2023

Moje deti spali v noci az ked mali cca 2roky. Ale tym som ti asi nepomohla. Moze byt ze idu zubky. Alebo rastie rychlejsie a potrebuje viac papat. Tych faktorov moze byt viac. A aj toto bude “iba” obdobie ktore prejde.

zuzuliennka1
10. sep 2023

@veronika356_ nic nerobis zle, mas len polrocne dieta, take budenie je normalne. Rastuce zuby, zmena spankovych cyklov, dieta sa stale este len uci spat, spankovy regres. Vydrzat a cez den oddychuj a spi idealne aj ty. Prejde to, vydrzat

lalala94
10. sep 2023

@veronika356_ mala som to tak isto. Začalo to +/- v 3 mesiacoch a ťahalo sa to dva mesiace. Presne ako to opisuješ ty, už som bola na nervy a odrazu zo dňa na deň to prestalo. V 4. mesiacoch prechádza dieťa prvou veľkou spánkovou regresiou, kedy sa bábätku mení spánok z toho novorodeneckého na taký ten klasický a učí sa spájať spánkové cykly. Čo urobíš, keď sa zobudí? Zapneš svetlo a hráš sa s ním alebo ho len pohladkáš, dáš cumlík, ste v tme a neprihováraš sa? Eventuálne nadojčíš/ dáš UM? Akú máte predspánkovú rutinu? Máš tmu v izbe? Je tam pokoj? Ono to všetko ovplyvňuje spánok. U nás to síce prešlo samo od seba, ale ak by to trvalo už príliš dlho, možno nebude odveci, ak využiješ spánkové poradenstvo, lebo takto sa dlhodobo fungovať nedá a teda ja by som sa rozhodne neuspokojila s tým, že je to ok a tak to má byť. Nejaký čas áno, neurobíš s tým nič a naozaj to je len fáza, no mesiace takto fungovať nie je zdravé a ani prospešné (pre teba ani pre dieťa).

pato88
11. sep 2023

:( moj fo zacal robit ako 3 mesacny a skoncilo to ked mal 13 mesiacov… vyskusali sme vsetko, dokonca aj expretku ma spanok ( comu sa teraz smejem:D, ale tak vtedy som fakt nevedela, ako dalej). Neboj sa prejde to a ty to vydrzis, s obrovskymi kruhmi pod ocami 🙂. Zase mne ked sa prestal budit 7-9 x za noc a budil sa iba 3-4x tak som mala pocit aka som strasne oddychnuta a ale super noci mame 🙂

veronika356_
autor
13. sep 2023

Baby ďakujem všetkým za odpovede
Nedá sa mi oddýchnuť ani cez deň keďže cez deň spí len tiež po 30 minút a to tiež musím natriasať kočíkom
Niektoré noci sú fajn že vstanem 3-4 x a niektoré že aj 8 x
Neviem vôbec čím to je všetci ma strašia že bude chorý alebo bude mať v budúcnosti nejaké problémy atď tým že sa takto budú a tomu spánku moc nedá. no skúšala som už fakt všeličo a nepomáha
Tak hádam to bude všetko ok ...

veronika356_
autor
13. sep 2023

@lily246 ako vravím tak mi spinkával určitý čas a potom s tým seklo :/

veronika356_
autor
13. sep 2023

@oli18 vyskúšam 🙏 len na jednom starom mobile kde nemám sim kartu mi ide šum :(

veronika356_
autor
13. sep 2023

@enoula fúha tak hádam to prejde čo najskôr..♥️

veronika356_
autor
13. sep 2023

@lily246 no niektorým tak veru vedia

veronika356_
autor
13. sep 2023

@0silvia0 tiež som skúšala ale budim ho ešte viac

veronika356_
autor
13. sep 2023

@dada0902 áno aj my občas tak :(

veronika356_
autor
13. sep 2023

@aliaray1 používame sab simplex ale skúsim teda tie baby calm,ako ich davkuješ prosím ťa? A áno zúbky má naliate:( to aj doktorka povedala ale žeby to skrz zuby trvalo tak dlho?:(

veronika356_
autor
13. sep 2023

@maryetta dúfam že čo najskôr

veronika356_
autor
13. sep 2023

@zuzuliennka1 cez deň sa mi nedá spať keďže on si dáva len krátke šlofiky a to tiež musím s kočíkom hýbať:/

veronika356_
autor
13. sep 2023

@lalala94 v izbe máme tomu,mám pusteny šum, večer väčšinou zaspáva sám,on keď sa zobudí není čulý že sa chce hrať ale dám mu um pocapkam po riti dám cumel a o hodinu znova toto isté niekedy papať nechce hneď
Rozmýšľala som aj nad tou spánkovou poradkyňou ale podľa toho čo píše tak neviem či by to u môjho prešlo..lebo ona píše že treba mať režim ale ako ja ovplyvnim koľko a kedy bude malý spať.neni stroj

veronika356_
autor
13. sep 2023

@pato88 nepomohla tá poradkyňa však?
Áno ja si tiež poviem aká super noc keď sa zobudím 4 x

catherinah
13. sep 2023

Nic Ti nepomôže, iba VYDRŽAŤ

patta89
13. sep 2023

Moj do 6 mesiacov sa mi zobudil aj 20 krat v noci...ale on mal aj reflux aj koliky...z tej unavy a vycerpania som kontaktovala spankovu poradkynu a bolo to to najlepsie rozhodnutie co som spravila...z manzelom sme ho dali do svojej izby, z 20 zobudeni sa to zredukovalo na 3 zobudenia...prestala som ho uspavat, naucil sa sam zaspat v postielke...v 8 mesiacoch mi prespal noc, bol aj kojeny....a odvtedy mi sam zaspava a prespi cele noci...teraz ma 3,5 roka a je z neho spokojny chlapcek 🙂

lalala94
13. sep 2023

@veronika356_ ak sú to zuby, neskúsila si mu dať pred spaním Nurofen?

aliaray1
13. sep 2023

@veronika356_ baby calm sa da kombinovat aj s kvapkami espumisan L, povedali mi to na nudch kramare a super zaberalo. Az postupne sme znizovali davky. Baby calm mas v letaku, po vrchnu nalepku zalejes prevarenou vodou, zatrepes a sklenenou pipetou par kvapiek kludne rovno do pusky. Ja cez tie pipety dodnes (17 mes) davam denne zymafluor 1tbl 0,25ku idealne vecer po umyvani zubov (da sa kupit v lekarni eshop cesky). Moj zubar ma zuby ako moderatori, ale vlastne a povedal mi, ze mu do 12r rodicia davali vo vode a neskor do pusy fluoridove tabletky a ze to je najlepsia investicia + umyvanie zubov (jordan derska kefka a elmex kefka + elmex zubna pasta s potlacou mysky) a ziaden cukor ani med ako najdlhsie to pojde.

Jaj a problem bol aj ked sme zacali zarabat neskor UM s inou dojcenskou vodou. Akonahle sme presli naspat na Lucku, problem aj kvilenie zmizlo.

No a mala problem aj s uskami. Takze my denne mame rannu rutinu, ze do lek.oliv.oleja namocim tyzinky do usi pre babatka a jej len jemne prejdem okolo a trolinka na dierku.

Ak budu zapareniny alebo vyrazky, total istota je Infadolan mast, bezkonkurencna. Na ordelku priamo sme davali este v tom veku za velkost hrasku rybieho kremu (zelena tuba), nikdy nemala plienkove dermatitidy.

pato88
15. sep 2023

@veronika356_ no nam teda nepomohla. Ono bud ho nechas plakat a babo sa utisi a unavi a zaspi samo alebo budes pri nom a zvladnete noc spolu. Ja som ho nevedela nechat plakat, aby sam zaspal. Vtedy sa mi to zdalo ako nekonecno tie jeho noci, ale teraz si uz na nic zle z toho nespominam. Niektore babatka su proste take :( tak drzim palce nech vam to co najskor prejde a hore hlavu!