Pokazený spánok 5-mesačného syna

3. jún 2024

Ahojte neviete mi niekto poradiť, mám 5 mesačného syna. 15. Júna bude mať polroka. Malý pekne spával v noci potiahol prvý spánok aj 6-9 hodín (viem luxus) ale zrazu vyše mesiaca sa mu spánok pokazil a v noci je hore niekedy každú polhodinu niekedy hodinu, málokedy sa stane že potiahne dve hodiny (4 mesačnú regresiu sme už mali). Ono je to skôr o tom že cez deň moc nepapa a chce to dobehnúť noci. Máte tipy ako a či sa to dá zmeniť? Budem vďačná za každú odpoveď. Ja som aj rozmýšľala že či nemá priveľa spánku cez deň (2.5-4 hodiny), spánok mi nepríde veľa za celý deň (12,5-14,5).

bolarazjedna
3. jún 2024

No podla mňa je to ta 4mesacna regresia, ona nemusí prejsť za pár týždňov, ale moze dlho pretrvávat, u nás to bolo od 4mesiacov do 13mesiacov.
2,5-4hodiny vôbec nie je veľa spánku cez deň pre polročné dieťa. A keby spal menej cez deň, mohol by byť pre unavený, čo zase len zhoršuje kvalitu nočného spánku....
Nemyslím si, že chce dobehnúť v noci papanie... Je to normálne (len ore nás rodičov ťažké), keď dieťa, ktoré do 4 mesiacov aj prespal nič, zrazu sa od 4 mesiacov budí 4-6-8x v noci a chce papať (neviem, či kojis, ale kojenie deti sa aj ukludnuju prsníkov, čiže to nie je o hlade, že sa toľkokrát budí).
Odporúčať viem len vydržať a spoločné spanie s dieťaťom, mňa to doslova zachránilo. A ešte, keď som sa s tým zmierila a prestala som sa vo vnútri hnevať, že každú noc musím toľkokrát byt hore...

autor
3. jún 2024

@bolarazjedna
Len my už sme tu 4 mesačnú regresiu mali a keď nám prestala tak začal opäť ukážkovo spávať a po týždni zas začali tieto noci
Len mne malý nechce jesť cez deň, zje naozaj málo cez deň a v noci zas papa veľa ..
Kojila som, potom mi úplne odišlo mlieko tak sme na UM..
dávam si ho do postele ale je to to isté

zorkahorka
3. jún 2024

To su take obdobia. Cez den ho nebud, nechajpekne pospat. Kvalitný denny spanok je dobry pre kvalitný vecerny spanok.
Daj si ho do postele, chyt za rucicku a spi. Moje deti takto zaspali tiez

lucia13022023
3. jún 2024

Toto nie je regresia podľa mňa. Napíš vás denný režim. Od ranného zobudenia, spánky, koľko má ešte spankov. Možno ma pri dlhý posledný, preto sú noci zle.

autor
3. jún 2024

@lucia13022023
Pred regresiu sme mali pekný režim a žiaľ po regresii ako si nemôžeme na režim nabehnúť:/ Budí sa sám, nebudim ho. Včera som zbadala že mu ide zub, tak by som si aj myslela že je to aj z toho len myslím že to by netrvalo 5 týždňov už. A je ho problém uspať takže ma aj dlhšie bdele okná.
Len pre príklad má takéto spánky:
Včera:
08:40-10:10
12:25-13:00
15:40-16:25

V sobotu:
09:00-09:50
12:00-13:15
15:00-16:35

V piatok:
10:00-10:55 v kočíku
13:05-14:30
17:35-18:00

Myslíte že to môže byť aj tým že sa nám nedarí nabehnúť na režim?
Predtým bol úplne ukážkový, vstával rovnako, ešte aj spánky cez deň mal rovnaké, som vedela, koľko bude spať, teraz vôbec neviem ..

autor
3. jún 2024

@lucia13022023 spávať chodí večer medzi 19-20

bolarazjedna
3. jún 2024

Ja som to spoločne spanie myslela tak, že síce syn nespal lepšie, ale ja áno. Nemusela som k nemu vstávať zakaždým, iba som dala cicku a driemala som ďalej. On sa budil rovnako často ako predtým. Ale keď ste na UM, tak táto rada ti nepomôže. Dúfam, že čoskoro sa to dá do normálu!

autor
11. aug 2024

@bolarazjedna
Už je to síce dávno čo som písala túto diskusiu, ale nie nie je to normálne keď sa dieťa budí zrazu 8-10krat 🙂 zistila som že 4 hodiny sú veľa pre polročné dieťa spávať cez deň a veru ako sme upravili režim tak zrazu začal ukážkovo spávať v noci s jednou-dvoma 5-10 minutovymi prestávkami na jedlo 🙂

monikabotosova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz