Ahojte baby, okedy ste zacali ucit deti zaspavat same?
Popripade nejake specialne vychytavky ako sa vam to podarilo?
Od narodenia spali same
@nssv2 od narodenia spávali v postieľke samé mala som vysielačku
@nssv2 od narodenia spali obaja sami v postieľke. No veľa záleží od povahy dieťaťa. Staršia 4r.nezaspi sama ani na obed a ani večer. Mladšieho prezlečiem do pyžama (ak nestíham,tak sa aj sám prezlečie), dám ho do postele, dám mu pusu, krížik na čelo , pozakrývam, zatvoríme dvere a zaspí. Samozrejme u oboch rovnaká výchova.
podla mna treba od malicka, od kedy sa narodila, neuspavala som nijak specialne, nakrmila, dala do postielky a vybavene... a fungovalo to tak strasne dlho, prisli obdobia vymyslania, aj obdobie ked som zaspavala s nou fakt mozno mesiac, ale nic co by sa nedalo vydrzat, nikdy som si nenechala skakat v posteli po hlave. Proste zalahnut a spat, potom som odpochodovala prec :D
@nssv2 prva najstarsia bola som mlada hlupa zaspavala len natriadanim v kociku..prestala som rev a tak dokola. Stredny zaspaval na prsniku bol kojeny..najmladsia uz len postielka dat mlieko nechat grgnut polozit a odist..a tak to bolo cely cas
Ma 3,5 a spime spolu, uspavam ho rozpravkou, pesnickou, zbožňujem to obaja.
@nssv2 Moj zaspaval aj spal sam od narodenia, ale nevydrzalo to navzdy. V 3.5r prestal zaspavat sam a aj spi najradsej pri niekom. Potreby deti sa akosi nedaju naucit/oducit, asi jedine akceptovat.
@nssv2 ja som začala od narodenia, no potom sme skončili v nemocnici, syn veľmi plakaval a dalo sa ho utíšiť len na rukách, zvykol si tak aj zaspávat čiže od jeho mesiaca sme tak s mužom uspavali do jeho roku. Ale aj to boli fázy, najprv sme museli chodiť po izbe, potom stačilo len sedieť a mat ho v náručí. Keď mal ten rok, nebolo mu tak prijemne, tak som ho položila a stačilo ze pri ňom ležím, zaspal sam. Ptoom sme dali dole bocnicu z postieľky tak si vedel vliezt do postielky a par krát sa pohmyril a zaspal sam. Teraz vypije mlieko a rovno ide do postielky a spi. Nepotrebuje nás pri tom. A nič špeciálne som nerobila, on si sám určil spôsob zaspávania.
@nssv2 je nutné ho učiť zaspávať samé? Podľa mňa, keď bude na to pripravené (ako na všetko), tak sa naučí spať samé. Ja mám 3r a 6r synov a stále si s nimi idem večer ľahnúť. Úprimne? Užívam si to, lebo je to krátke obdobie ich životov, kedy je im mama ešte potrebná, zároveň sa práve večer pri uspávaní dozviem to, čo cez deň veľakrát nepovedia - večer sú ľudia viac emočný 🙂
Dcéra spáva od narodenia sama v posteli v izbe a u syna sme urobili chybu keď mal rok pár nocí po sebe sa budil asi kvôli zubom tak sme ho vzali k sebe do postele... Och ťažký rok nasledoval, v 2 rokoch sme ho horko ťažko naučili späť na svoju posteľ
@julish mam to rovnako 🙂 len jeden 2r a druhy 1r.🥰
Závisí od dieťaťa. To sa nedá takto zovseobecnovat. Je to dieťa, ľudská bytosť a potrebuje blízkosť rodičov. Keď ju moje deti potrebovali aj v noci, tak som ba or nich. Spali v postieľke a mala som na nich ruku položenú, cez deň som ležala pri ich keď sa dalo, občas v noci aj s nami v posteli (to som sa ale bála ze ho pri ľahnem a niečo sa mu stane). A každý večer som ich usoavala, ležala pri nich, a aj teraz sa rozprávame kým nezaspia. Je to super čas
Takmer od narodenia - po dvoch týždňoch, naučil sa to zhruba v druhom mesiaci.
Fiha tu zasa maju vsetky zazracne deti 🙂 dieta nemusi od nijakeho konkretneho veku zaspavat same, urcite nemusi byt od narodenia izolovane vo svojej izbe, vsetko je to len o rodicovi, ak to on tak chce, tak si to tak zariadi, keby sme sa spytali deti, iste by sa ziadne nehrnulo od mamy prec. Takze pokial ty chces uprednostnit svoje pohodlie, tak to urob vtedy, ked to tak ty citis, nie ked ti cudzi ludia povedia ze uz by si mohla alebo mala. A ked sa chces riadit dietatom, tak sa riad dietatom (a mozno budes uspavat do 6 rokov a aj tak je to uplne v poriadku, ak to vam obom/vsetkym vyhovuje!!). Neexistuje na to ziadna lehota, riad sa vami. 🍀
Tak spala v posielke od narodenia, ale ucit zaspavat bez pomoci od takeho 6mesiaca, moj manzel je vdacny ako skvelo sme nastavili rezim dcerke a vecer je len o nas a ziadnom taplani po zadku a uspavani, nastastie dcerke davame tolko lasky cez den (a ona nam), ze si ju nemusime kompenzovat v noci - takze ako si naucis deti, tak mas ;)
musi na to dozriet same. cudujem sa, ze tolko ludi tu este preferuje metody vyplakania, aby sa dieta "naucilo" zaspat same. Pritom si len zvykne, ze jeho potreby budu odignorovane a preto sa po case prestane ozyvat. Moj syn asi do roka zaspaval na rukach, obcas som skusila ho polozit do postielky, ale potreboval vela kontaktu. Po roku sa to zlomilo, zrazu ruky zacal odmietat a odvtedy zaspava sam v postielke, ale stale som pri nom, az kym nezaspi. Je to pre mna super chvilka relaxu, kedy on si este blaboce v postielke a potom zostane ticho, iba si spokojne odfukuje, ja si zatial stihnem precitat co sa za cely den udialo alebo zahrat hru na mobile😀
Dakujam vam pekne vsetkym 🙂 malicka bude mat teraz 6 mesiacov, uspavam ju na fitlopte (predtym s bielim šumom teraz už skúšam bez toho) ale položiť ju môžem naozaj už ak úplne tuho spí inak by sa zobudila, mne by nevadilo byť pri nej, tlapkať po ritke alebo tak 🙂 len je to narocne na tej lopte, na rucickach potrebuje ‘pohyb’ a uz ma predsa 8kg
@nssv2 aj ja som mojho tatko uspavala prvych 7 mesiacov, potom som skusala si s nim vzdy najprv lahnut, hrat sa mu s ruckami, hladkat, ked som videla, ze to nejde, isla som douspat na fitlopte, az raz proste zaspal pri mne na posteli a odvtedy uz len tak zaspava. Ani raz to nevyzadoval. Skusaj a uvidis, drzim palce, pamatam si ake to bolo narocne, on mal 10kg v polroku🥴
@nssv2 dieťa má spať samé, keď to zvládne bez "učenia". Nerozumiem, prečo dieťa stresovať násilným odlúčením. Neboj sa, nebude to trvať večne. Ešte aj chýbať ti to bude. Náš syn sa presťahoval do svojej izbičky, keď mal 4-5 rokov, ale vždy, keď chcel, mohol spať pri nás. Nikto to nehrotil, nikto ho nikam neposielal. Btw v izbe aj tak nikdy nezaspal sám, ešte dobrý rok, dva sme tam pri ňom na striedačku boli, kým nezaspal. A čuduj sa svete, raz prišiel deň, že už nás nepotreboval ani k zaspávaniu. Niekedy to bolo únavné, ale zároveň to bolo aj krásne, taká blízkosť s dieťaťom sa už nezopakuje nikdy.
tak to je individualne od dietata dietatu. Prva prvačka este stale nevie zaspat sama. Boji sa v izbe. Druha 9mes od narodenia zaspava sama v postielke. Tak prezijem tych 10 minut čo pri nej lezim... nebudem ju uspavat do 18 :D :D
Starší mal cca 5-6 rokov, podobne to očakávam aj u mladšieho.
@nssv2 od kedy to rodine vyhovuje.... ja si nedokazem predstavit, ze by som dieta pod 2 roky dala spat do detskej izby bez rodica (uprimne sa nedivim, ze sa take deti neskor domahaju spania s rodicom, vybiehaju a "vymyslaju"). Je to dosledok toho, ze boli nutene k samostatnemu spanku, ked este na to neboli zrele (take deti maju skor tendenciu visiet na rodicovi a byt uzkostne, neiste).
Uff tak sa vám mamičky ani nečudujem, ktoré tu vypisujete,že vaše dieťa nezvládate predsa to emocionálne puto medzi matkou ale I otcom sa vytvára práve tým úžasným momentom keď dieťatko po zobudení otvorí očká a uvidí mamičku, otecka - moja dcérka spávala s nami do 7 rokov
@anouschka5 samozrejme vo svojej postieľke
Všetko prichádza postupne, vaše dieťa je jedinečné, ťažko vám niekto odpovie lepšie, ako ono samo. Budete ešte spomínať, aké to bolo pekné, keď bolo s vami. Nemám problém aj do 5 rokov, ak to mame alebo rodičom vyhovuje. Závisí od konkrétnej rodiny. Každý to má inak. Najčastejšie, možno v 3 rokoch?
Prvý rok a pol zaspávala sama vo svojej postieľke (nenechali sme ju vyplakať, jednoducho tak spala od narodenia). Potom bola veľmi chorá - asi tri týždne mala silný zápal priedušiek, celé dni vysoké horúčky, dusivý kašel, až tak, že vracala a ja som bola s ňou deň/ noc v jej izbe (museli sme ju presunúť do svojej izby, keď mala 15 mesiacov, keďže sa nám malo narodiť druhé dieťa a v spálni nemohli byť obe). Po tej chorobe si už zvykla na to, že tam niekto (ja alebo manžel) je a už potrebuje uspávať (pred nočným spánkom aj pred denným). Úprimne, ja si to neskutočne užívam. Zaspí vždy do max. polhodinky a je to super, také to mojkanie len my dve, pokojne si čítame knižky alebo ma len tak pusinkuje. 😀 Neviem dokedy zvyknú deti rodičia uspávať, ale dúfam, že to potiahneme aspoň do škôlky. O 10 rokov ma aj tak pošle do kelu a nebude ma potrebovať. 😀
cim skor tym lepsie, moji zaspavali od narodenia same mali obdobie vybiehania z postele okolo 2-3r ale inak pohoda