Ahojte maminky, vedeli by ste mi poradiť. Mám taký problém že moja skoro už 10 mesačná dcérka veľmi kratko spí cez deň ( konkrétne 2x za deň 20-30 min.) a v noci sa často budí niekedy každú hodinu niekedy každé dve, zvykne aj tak že od cca20:30 prespí do polnoci a potom sa začne hodinove alebo 2 hodinové budenie.
Žiaľ pri pôrode sa jej zlomila kľúčna kosť a kvôli tomu mala dosť silnú novorodenecku žltačku. Na začiatku mi spala aj 6 hodín vkuse ak som ju nezobudila a to som ju musela kvôli dojčeniu aby čím skôr sa znížili hodnoty bilirubínu. Dokonca mi ukážkovo aj zaspávala do 4,5 mesiaca. Nadojčila som ju polozila ešte polobdelú do postieľky a zaspala. Niekedy som jej dala dudel ale väčšinou ho nechcela ako rástla. V tom skoro 5 mesiaci sa niečo pokazilo a už nám zaspavanie takto nefungovalo. Musela som ju uspať na prsníku a tak preložiť do postieľky. To by mi ani tak nevadilo len to že sa spánky ta skrátili a nestačí jej to. Zobudza sa cez deň s plačom ešte by spala ale neviem ju uspať naspäť. Neviem či to má nejaký súvis s novoroeneckou žltačkou či nemala nejaký vplyv na nervovu sústavu. Nemáte niekto s tým skúsenosti ako predĺžiť tie spánky. Je to dosť únavné a nejde tak ani o mňa ale skôr o ňu aby sa vyspala lebo vidím na nej že jej ten spanok nestačí.
@vevericka847 mali sme podobne, prvé 4-5 mesiacov spal v pohode všade a kedykoľvek, prišli prvé tepla, bol zrazu hore každú chvíľu, nakoniec pomohlo dať len k nám do postele, ked sa zobudil douspat, rovnako tak aj cez deň, som s ním leziavala a keď sa zobudil skôr ako mal, tak len douspat.
@janka_266 áno skúšala som aj douspať len sa mi to nedarí. Mám aj staršiu dcérku tak si neviem ľahnúť s menšou spať pritom by to bolo pre mňa super. Možno keď bude staršia v škôlke tak sa mi podarí ju douspať a upraví sa to ale som už z toho zúfalá.
nas mal tiez zltacku a nejake vyraznejsie problemy so spankom nemal - jasne, ze jedno obdobie striedalo ine, spal lepsie/horsie (hlavne, ked sli zuby, ked sa zacal pretacat, stavat...regresie...) ale to vzdy trvalo par tyzdnov a preslo to
@vevericka847 náš potom ku koncu sa rozhodol byt hore pomaly každú hodinu, tiež tak od polnoci, tak nakoniec som ho odstavila, ale to až v 2 rokoch. Tak jedine to douspatie, možno ju sledovať na kamere a keď vyzerá, že sa prebúdza, tak rýchlo prísť a ľahnúť si k nej 🤷♀️
Ďakujem pekne maminy za rady včera sa mi podarilo byť pri nej a cez deň 2. spánok bol 1,5 hodinový tak som sa tešila 😊. Aj pri 1. som takto bola pri nej ale tam sa po polhodke zobudila taká čerstvá a vysmiata nevedela som ju douspať ale poobede potiahla a ani som nemussela douspať tak som sa veľmi tešila.
@vevericka847 Neviem, či to súvisí, no obe deti mali novorodeneckú žltačku a spánok bol dlho katastrofálny.
zltacka s tym nesuvisi, syn mal, museli sme aj ostat dlhsie v nemocnici a spal vzdy excelentne
Ja by som to so zltackou nespajala. Proste deti sa vyvijaju, menia a aj spanok sa im pocas zivota meni.