Novorodenec stále spí

19. dec 2024

Ahojte chcem sa spýtať mám novorodenca a stále spi,ale ako vážne furt😂ja o nej ani neviem,kŕmim ju umelým mliekom a to je niekedy boj niekedy pekne papa a niekedy sa aj hodinu krmime lebo zaspí pri jedle..a vôbec sa nebudí na jedlo asi len raz jednu noc sa budila ale ináč nič tak sk dávam budíky do polnoci a v noci nevidím,nevadí to? Či aj v noci ju budiť? Neviem zda sa mi to divne že vie byt aj 4 hod bez mlieka,je narodená o 2 týždne skôr môže to mať súvis že je taká ospata?

dominima
19. dec 2024

Wau tak to ti závidím, ja som také novorodeniatko nemala.. naša večne plakala, bola na UM. Buď rada že spinká a užívaj si to 😉

vanilkovazmrzka
19. dec 2024

Neboj sa pride den kedy sa to zlomi a ty olutujes toto forum 😂 alebo budes iba trpko spominat na stare kludne casy 😂

januska12323
19. dec 2024

Keď bude hladná tak sa zobudí, nemusíš dávať budíky. Problém by bol len keby chudla. Užívaj si pokoj kým je.

4stanka4
19. dec 2024

Pamätám si keď som doniesla dcérku domov z pôrodnice. Vystresovana prvorodicka som si dávala v noci budik aby som ju nakojila lebo co ako zomrie od hladu 😀 teraz by som ju už určite nebudila a nechala ju spat .
Nemá zltacku? Vtedy sú bábätka ospalejsie.

deedol
19. dec 2024

Zltacku nema? Vtedy treba budit

luccija
19. dec 2024

Moja bola drobnejšia tak mi kázali dat jesť aj, keď sa nezobudí.Plus aj žltačka môže robiť bábo spavejsie.Dolezite je či má mokre plienky.

barka1
19. dec 2024

Ja by som to tak nezlahcovala, ako ženy nado mnou. Tiez mam predcasniatko a veru som kojila podla budíka.
Kámoška bola spokojna, že má kludne spave dieta, až na poradní vysvitlo, že nepribera a chudne, lebo kojila tuším 7x za 24h, co bolo málo.
Takže ano, pokial nebude poriadne jest aspoň 8x denne a nebude plne života a budit sa s placom hladne, tak ho buď aj v noci.

nikpa
19. dec 2024

Predčasne narodené deti môžu spať viac, čiže áno, môže to s tým súvisieť. Kľudne stačí ak ju budeš na kŕmenie budiť len cez deň, aj každé tie 4 hodiny. V noci na kŕmenie sa nebudí. Tiež mám doma predcasniatko a takto mi to kazali keď sme odchádzali z pôrodnice. Tiež by mi malý takmer celé dni prespal keby som ho aspoň na kŕmenie nebudila.

dzulli1980
19. dec 2024

Pokiaľ priberá, je to OK ... moja tiež stále spala, no ona nepriberala, mala málo železa ... netreba to brať na ľahkú váhu.

jankafark
19. dec 2024

Moja bola tiež taká 🙂 narodila sa v januári tak sme s manželom celý mesiac pozerali len filmy 🙂 po 6 týždňoch sa to zmenilo

kavasmliekom
19. dec 2024

Dieťa keď ma zltacku, tak vkuse spi a nepotrebuje ani jest.
Ak priberá, tak v noci budiť nemusíš. Ci skôr s tým prestaneš, tým skôr si zvykne, že v noci sa spi a neje. 😊

saxana000
19. dec 2024

Na zaciatok by som ju urcite budila aspon po tych 4 hodinach aj v noci. ak na poradni bude vsetko v poriadku a bude pekne priberat a napredovat mozes nocne krmenie zrusit..

lucia13022023
19. dec 2024

Moje dieťa prespalo celý mesiac, možno aj dva mam pocit 🤣 sle ja som ho budila na kŕmenie.

nafka0483
19. dec 2024

A kolko dni ma mala? Urcite to konzultuj s pediatrom, chod na prevazenie. Neriad sa podla fora, nikto z nas nepozna jej stav.
Moze to byt uplne ok ze spi a moze byt ze je potrebne budit a krmit. Urcite nech ju vidi pediater a posudi.

evcagabi
19. dec 2024

Vzdy ked som moju pochvalila v terminovke aka je spachtoska prisli dni, kedy pomaly oci nezazmurila 😅 tak bacha na to 😅😅😅😅

hederamonstera
19. dec 2024

Prvy mesiac bud babenko

ivik4
19. dec 2024

Davala som si budik na papanie

koteska83
19. dec 2024

Aj moj syn bol taky . Bol kojeny a uz v porodnici prespal aj 5 hodin a teda som to hovorila ked ho prisli pozriet a ze je to uplne normalne ze babetka tak vela spia . Aj doma taky bol . V noci sa budil len 1 krat . Ked mal asi 5 mesiacov sa to zmenilo. Uz bol hore v noci aj 20 krat 😂 . Pokial pribera tak by som to neriesila . A pri takych malych babetkch byvaju caste poradne. Tak spomenut pediatrovi.

autor
19. dec 2024

@nafka0483 3 dni ma,áno zajtra mu voláme a dohodneme hneď termín

autor
19. dec 2024

@evcagabi ok už som ticho🙈😆ako oni mi to nevadí len je to zaujímavé,bola som v tom he bábätka len plaču ale našej aj keď brali krv z päty len zamrncala😂asi som vyhrala jackpot no🙈😄

barka1
20. dec 2024

Tak po 3 dnoch sa práve objavuje zltacka. Okamžite k pediatrovi.
A to ze tu niekto píše, že dieta so zltackou jest "nepotrebuje" je samozrejme blbost.

zuzkaa1991
20. dec 2024

Zltacku nemá??vtedy deti spia a treba budut kazde 3hod v noci som nebudila dieta na papanie

My sme mali silnu zltacku takze nam lenarka tak kazala robiť

amelie2017
20. dec 2024

Moj syn bol taky. Po dcere, ktora takmer vobec nespala zrazu dieta, co spalo 7 hodin v kuse. Ja som mala cukrovku, takze mu kontrolovali cukor, mal pravidelne papat a on spal. Som ho budila ako sa dalo, prebalila, celeho prezliekla a on nic. Spinkal. Zltacku nemal, len bol prve tyzdne taky. Asi po 2 sa to upravilo a zacal jedavat cca kazde 3 hodiny. Ale on bol taky kludas, kde som ho polozila, tam zaspal. Ozaj som nechapala, s dcerou sme nacvicovali aj nemozne, len aby spala.
Pre svoj pokoj zavolaj rano pediatrovi, urcite nechod do cakarne len tak, a uvidis, co ti povie.
Inak aj moj sa narodil 2 tyzdne skor.

smajliica
20. dec 2024

Moja malá bola taká. Iba spala, aj kŕmiť som ju musela vyzlečenú, lebo inak zaspala a nedalo sa ju zobudiť. Žltačku nemala a priberala rýchlo. Vydržalo jej to prakticky až doteraz (má 3 roky), stále je veľký spáč 😊 Škôlku sme jej dali na 9, lebo pred 8 ráno nevstane 😂 Buď rada a dúfaj že to vydrží 😂

3petka
20. dec 2024

Úplne v poriadku. Môj prvý syn narodený 3 týždne skôr, stále spinkal, ale dlho sa ho držala aj novorodenecka žltačka. Spal tak 3-4 hodiny napapal sa potom spinkal. V noci sa budil len raz.
Ale snažila som sa any má fľašku nespal.
Ono sa to zachvíľku zmení, neboj bude živší.

maryetta
20. dec 2024

3dni? To ste doma uz? Ak ano tak ozaj asi krv alebo vysetrenie. Je ok ak dieta spi ale moze znamenat aj nieco ine 😉
Inac moje najviac spali v porodnici. Doma sa to zmenilo.

cecilia29
20. dec 2024

Moja mi prespala úplne prvý polrok . Len papala a spala 4 hodinové spanky

mofa
20. dec 2024

Zase o 2 tyzden skor narodene dieta nie je ziadne predcasniatko. Kolko vazilo pri narodeni? A je to normalne ze je spave vela deti takych byva. Dolezite je aby malo mokre plienky. Nebolo dehydratovane a nemalo zltacku ale to predpokladam kontroluju.

belllinka
20. dec 2024

@barka1 tak hlavne to nie je žiadne predčasniatko, narodila sa v termíne

autor
20. dec 2024

@mofa 3030,odchádzali sme s 2810,plienky mokré máva aj kaká pekne a žltačku nemá