Novorodenec nespí už 3 dni

lorrainet
Včera o 09:35

Ahojte , som už zúfalá, chystáme sa aj k lekárovi. Mám trojtýždňové bábo a už tretí deň (vrátane noci) nespí dlhšie ako 15 minút. Chytá už zachvatovy plač z únavy, ten kde prestáva dýchať ale zaspať ani náhodou. Vždy po kojení odgrgne, kaká pravidelne, má akurát často prdíky. Som na neho sama a nespím teda ani hodinu za 72h , bojím sa ho už aj nosiť aby mi nespadol od únavy z rúk. Začínam byť už stále v strese a neviem primerane reagovať ,.som úplne zničená a malý tiež keďže nespí a z toho je ešte viac unavený a o to väčší problém má zaspať. Má niekto podobnú skúsenosť? Je plne kojený, doteraz nebol problém, budil sa vždy každé 3h. Mlieka mám dosť ale mám pocit že jemu nestačí ...

magic08
Včera o 09:51

@lorrainet moze ho bolieť brusko a za dalsie okolo mesiaca mavaju babatka tzv. rastovy špurt, kedy zo dna na den potrebuju viac mliecka, lenze kym sa tato informacia dostane k prsnikom chvilu to trva. preto su deti placlivejsie, nervoznejsie. Určite chod za vasou dr. nech ho pozrie a vyluci niečo ine. 3 dni nespat je dosť zahul

gejb
Včera o 09:54

@lorrainet môže ho niečo bolieť.
Určite choďte k pediatricke. Ja by som šla ešte dnes, lebo zjavne ho niečo veľmi trapi
Nezaspí ani na tebe vo vyvýšenej polohe? Keď ma hlavičku vyššie ako bruško to by mohlo pomôcť ak má reflux...

betulinka1
Včera o 09:59

@lorrainet prečo ked mas pocit, že mliečko nestačí, tak si neskúsila pridať UM a nechas ho trápiť sa? ved v prvom rade všetko vyskúšam, odsajem a zistím, či mi ide dosť mlieka, odvážim dieťa pred jedlom a po jedle, aspoň odhadnem, koľko mohol zjesť. Supnem trosku UM po kojení, či sa ukludní alebo nie. Lekárka tiež nebude vedieť, či más dosť mlieka alebo nie. Bude sa to pýtať teba.

kittykat22
Včera o 10:01

Bohuzial ano. Syn plakal aj 17h denne. Nonstop vyvadzal a nebolo mozne ho utisit. Zobrali sme ho po mesiaci do nemocnice na pozorovanie a spravili vsetky testy a bohuzial/bohudik to u nas bol vysledok narocne urevane dieta. No, bol to zazitok. Nechapem ako je fyzicky mozne, ze dieta nespi od rana do rana a este do toho reve na lesy a prezije. Dodnes na ten jeho skvely výkon "s laskou" spominame. Asi ti nemusim pisat, ze zostal jedinacik :D
Takze ano, mozne to zjavne je a este z toho vychadzaju tie deti bez fyzickej ujmy.

lenka_vi1
Včera o 10:10

@kittykat22 ach to muselo byť riadne náročné toto zvládnuť bez psychickej ujmy. Po takomto zážitku ísť dobrovolne do druhého dieťaťa chce megaodvahu takže úplne chápem tvoje rozhodnutie a zároveň ta obdivujem že si to zvládla.

kykymora
Včera o 10:11

reflux / skryty reflux si vylucila?

danielahamar
Včera o 10:56

Boli ho brucho, zmeniť umelé, alebo z kojenia vyradiť všetko mliečne

kittykat22
Včera o 11:04

@lenka_vi1 preco si myslis, ze je to bez ujmy? 😅 😅 😅 😅 😅

lenka_vi1
Včera o 11:35

@kittykat22 nejak som to z toho príspevku vyčítala 😅 ale teraz vážne všetky ženy ktoré také deti zvládnu mali by dostať medailu za vytrvalosť.

pralinka86
Včera o 11:43

Mozno si to uz skusala .. ale teda byt pri nom ked spi, sledovat 15min a od 14tej ho ako keby zase douspavat, aby sa nestihlo poriadne prebrať.. mali sme nespaca, co nevedel prechádzať z 1 spankoveho cyklu do druheho, ale teda 30min spanky to boli.. sem tam takeho douspavanie sa podarilo... Alebo teda v zuflastve nechat spat na tebe xi prsniku. Alebo nosič a zvislá poloha. Kocik a chladny vzduch.
S mliekom byvaju take obdobia kríz, ale vždy platilo, ze len vydrzat, dieťa vedelo ovela viac potiahnut nez odsat odsavackou..
Drzim palce

maryetta
Včera o 12:10

Ja len-pevne nervy ☹ mala som to tiez s prvym. Spal 40min denne max. Aj to na prsniku. Ja som nechapala ako moze tak malicke babo nespat.

lorrainet
autor
Včera o 19:01

Boli sme u doktorky, malý je vraj úplne zdravý, je len nervak. Vraj s ním ešte budeme mať zábavu. Dali sme espumisan a bio gaiu, uvidíme. Celú cestu k doktorke prespal v kočíku, vonku teda problém so spánkom nemá ale teda ja sa nevyspim tak či tak :D mlieka mám dost, odstriekam z jedného prsníku okolo 100ml za pár minút.

lorrainet
autor
Včera o 19:02

Pribral za dva týždne 700g , má už 4 kilá takže z jedlom problém nie je, papa práveže až až. Je to vraj povahou.

lucia23529
Včera o 19:13

Spavaš s ním?

oblecenie99
Včera o 19:21

Och, spomenula som si, že náš mal tiež takú šnúru, bolo to strašné. Pomáhalo aspoň v noci, keď už bol mu doma sa s ním voziť po meste, no ale ďakujem pekne. Boli sme ako zombíci vtedy. Nejak to prešlo. Nepýtaj sa ako, rozum takéto veci vytesnil (ani sa tomu nečudujem). Spomínam si ale, že mi nešlo do hlavy, jak to dokáže tak malé dieťa, tak málo späť a pritom vrieskat

lorrainet
autor
Včera o 19:29

@lucia23529 nie, musí byť monitorovaný takže musí byť v postieľke.

lorrainet
autor
Včera o 19:31

@oblecenie99 presne aj mne bolo povedané , že aj večer ísť teda na prechádzku. Len teda prídeme domov a je hore a ja zase bez spánku :D už si zo mňa robili srandu aby som nešla na prechádzku okolo lavičiek lebo zaspím ja a nie malý :D

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petulkahu
Včera o 19:41

@lorrainet kupit monitor na plienku a vziat si ho k sebe do postele. Spat spolu, vela sa nosit, vyzliect do plienky a kontakt koza na kozu. Su deti kt. potrebuju citit mamu. Moja prva dcera, bola take babatko, skusenosti mam bohate.

kittykat22
Včera o 19:43

@lorrainet ach ano, nekonecne kocikovanie 😭 Spominam si, ako som sedela na lavicke a hlava na madle a zaspavala som od unavy. Myslela som poslednymi mozgovymi bunkami ktore mi este zostali, ze zaspim a niekto mi ukradne dieta a ja si toho ani nevsimnem 😅
Kup si vibracne lehatko - ze je to super. Ja som nekupila, nevedela som. Ale mamicky si to velmi chvalia, ze to pomaha. Na kocikovanie v zime si kup UGG topanky. Je to ako chodit v papuciach a bude ti teplo 😅

oblecenie99
Včera o 19:43

@lorrainet Drž sa. Ono to znie čudne, aj si človek povie, že však bábätká plaču, a plaču veľa ale kým to naozaj človek nezažije, tak to skutočne nepochopí. To je fajn, že máte výstup od lekára, že je to v poriadku, teda myslím zo zdravotného hladiska, aspoň nad tým sa nemusíš stresovať, či mu niečo nie je. My sme boli s našim rovno na pohotovosti, lebo bol víkend a hovorila som, že tak toto proste neexistuje. Tuším v Tom čase sa raz stalo, že som malého, tak plačúceho položila vedľa seba na posteľ, ľahla som si k nemu a rozrevala som sa tiez 🫣 Viem, že to teraz môže vyzerať tak, že si vrcholné zúfalá alebo že to už nikdy neskončí, ale ono sa to skutočne upraví, skôr ako sa nazdáš. Ešte mi napadlo, že naš mal zo začiatku torticolis a s tým súvisiace ďalšie problémy, bol chudák vždy napnuty ako struma, dával sa do luku, a veeeeelmi nám pomohla na uvoľnenie osteopatka (neviem ako si rodila, ja som mala akútnu sekciu, ale skús si niečo prečítať o tzv. "Kiss syndróme"). Ak ste z východu, viem dať odporúčanie na Milotu Mihalikovu, naozaj všetkými desiatimi. Pri druhom zvažujem návštevu u nej aj len z prevencie. Toto keď viem skôr, ušetríme si veľa stresu, placu a zbytočnej vojtovky. Malý je v pohode, zdravý, už má pomaly 5 a asi to nebolo až také zle, dala som sa na tú aj druhýkrát, tak uvidíme 😀

lucia23529
Včera o 20:03

@lorrainet myslíš monitor dychu? Keď tak si ho daj k sebe do postele nech ťa cíti vedľa seba, nemusíš spať ale bábätku sa bude lepšie. Keď tak nosič/šatka. Alebo kočík.

liliana8
Včera o 20:07

@kittykat22 kolko ma teraz rokov? Aky je v sucasnosti?

freepalestine
Včera o 20:12

Mas niekoho kto by ho na 2hod zobral von uspavat do kocika, nech sa aspon hodinu-dve vyspis?

juliet86
Včera o 20:15

vidim ze si bratislava nove mesto. ak mas nejaly rozpocet mozem sa skusit spytat nasej hlidacly ci ti ho nepokocikuje
berie cca 9 eur na hodinu. keby som nemala 2 male deti ponuknem seba. aby ti neprrplo pptrebujes aspom 2hodky spanku za 24hod

christie11
Včera o 20:19

@kittykat22 mali sme to rovnako,nikto mi neveril az kym neprisli a po 10 minutach neodisli.dodnes mam to obdobie zahmlene.nevydrzala ani v kociku/nosici. Niektore dni som ju aj 5 hodin vkuse hodjala v hojdacom kresle,mala som ju na rukach.

vmatuscinova
Včera o 20:22

@juliet86 pokial dokaze spat v kociku, treba len strazit, aby sa nepreunavil a vcas sa vybrat na prechadzku. Ked bude cez den spat lepsie, zlepsi sa aj nocny spanok. Preunavene dieta je este vydrazdenejsie. Potom druha vec je ako osetrit bezpecny spanok doma. Ja ked som bola v najhorsom rozpolozeni nechala som nainstalovat doma zavesnu hojdacku. V satke som uspala a potom sa posadila do hojdy, pohojdavala a zdriemla som aj ja aspon na chvilu. Minimalne som vedela, ze je v bezpeci, nespadne mi z ruk a mohla som chvilu sediet. Potom som odsledovala kedy prechadza z fazy do fazy a ked bolo treba jemnym hojdanim zo strany do strany akoby do polkruhu douspala. Drzim palce, vsetko zvladnete!

christie11
Včera o 20:23

@liliana8 moja tiez VELMI narocna dcera bola narocna od narodenia do cca roka. Teraz ma 8. Je inteligentna,mudra,stale usmiata,stastna a spokojna so zivotom. Nemala dokonca ani take klasicke obdobie vzdoru v 3 rokoch (druha dcera ktora mala babatkovske obdobie v pohode ho mala hrozne).

liv1
Včera o 20:25

@lorrainet lavicka. Ach lavicka. Pamatam si jednu na Racianskom myte. Predstavovala som si, ako si na nu lahnem a zaspim 😂😂😂. Prosila som Boha o spanok 😁. Zaspala by som hocikde a hocikedy

lilke
Včera o 20:39

Syn spával tiež iba vonku, v kočíku v pohybe. Zastavila som, v tom momente oči dokorán. Večer našťastie uspaval,resp. utišoval manžel,2-3 hodiny mu spieval... Na upokojenie cez deň fungoval Mozart, vtedy vždy stíchol, aj keď nespal.