Novorodenec nechce spať

tatiana234
9. nov 2023

Ahojte naša malá spi max hodinu a pol trvá tl tak tri dni zobudí sa na pocikanu plienku a potom už nevie zaspať príde m ito veľmi málo aby takto malo spinkal je na umelom mlieku cika kaka prdi nemyslím ze by mala koliky vyslovene niekedy živá che sapt aj ju uspime q zachvilku je hore

Viete niekto poradiť ?

Dakujem

mandarinka555
9. nov 2023

@tatiana234 Vieš o tom, že je to dieťa? Deti totiž spia, ako sa im zachce 😝

tatiana234
autor
9. nov 2023

@mandarinka555 ďakujem za upovedomenie 😉 spavala dobre doteraz posledné 3 dní takto bojuje

rebrambora
9. nov 2023

Aka stara je?

tatiana234
autor
9. nov 2023

@rebrambora mesiac ma

44janica44
9. nov 2023

Úplne normálne ze toľko spi...buď rada kamoškin v tom veku spal max 20 min.... už ma mesiac potrebuje byť aj hore

cookie29
9. nov 2023

@tatiana234 u malickych babatok sa vsetko meni a co platilo vcera neplati dnes. To ze doteraz spavala, neznamena ze bude, kludne moze oka nezavriet najblizsie 3 roky. A naopak. Mala som taky exemplar doma, denny spanok max 20min aj to bol zazrak a v noci aspon 8krat hore.

diewcatqoo
9. nov 2023

No ono kratko po porode je ten novorodenec ako taky neforemny zemiak, co prevazne prespi cely den. Casto u tak malych deti aj doznieva zltacka, tak aj toto robi svoje...
Cim je dieta starsie, tak tym viac vnima svet, tym ma viac podnetov, ktore si zacne uvedomovat a aj ten spanok sa bude menit. Uz ti nebude tak spat ako cerstvo po narodeni. Myslim, ze hodka a pol je celkom v pohode, to nase ditko sa budilo kazdu polhodku.

tatiana234
autor
9. nov 2023

@diewcatqoo jasne to chápem len zobudi sa pomrnkava alebo pýta papať logicky napapa sa Mrnka. Nočný spanok tiež teda nič moc. Môže byť ze je to normálne len sa snažím zistiť ci jej niečo nevadí nerobí zle atď

andreatytler
9. nov 2023

@tatiana234 Moje dieta nikdy nemalo tak ze by stale spalo. Uz hned po narodeni mal hodinove bdele okna medzi spankami. Spal 2 hodiny, potom 1 hodinu bol hore.
Ak tvoje spi 1.5 hodinu, tak to je normalne. Otazka je ake dlhe ma tie bdele okna medzi spankami?

kandelabra
9. nov 2023

@tatiana234 za mna odporucam ucit na nocny rezim, tj cez den sa funguje normalne, cez noc (od-do casovo si urcis sama) je stlmene svetlo, zvuky, rozprava sa potichsie. Ak sa dieta zobudi, takisto ziadne rozpravanie, hranie sa, ak tak len par slov posepky, prebalit pri tlmenom svetle... dietatko si zvykne na ten rozdiel, s mojimi to fungovalo perfektne.
Cez den - mesiac je uz vek, kedy si vies odsledovat, kolko je dieta hore pokial sa unavi, kolko potrebuje spat, a vies si to podla toho rozplanovat kedy ho budes na spanky ukladat. U kazdeho dietata je to inak, a ako rastie sa to meni, takze sa musis zariadit podla toho, co prave tvoje dieta potrebuje.

ivangeline
9. nov 2023

Boli ju brucho. Ne ze ne.. ;D Moj tiez sam nezaspi,ked ho aj uspim v nosici a nebolo mu dobre do 30 az 45min je hore... ked je brusku dobre a nic ho nevyrusi..ten usek preklenie a zas zaspi. Ma 6m. 4te dieta. ;) Odpozorane... Len jedno mali koliky a spavalo malo.. V noci sa tiez budila castejsie..

terry658
9. nov 2023

@tatiana234 spinká v zavinovačke? Ak nie,tak by som skúsila. Môjmu vadila aj ulitka,vyslovene chcel zavinovačku.

zorkahorka
9. nov 2023

Prve tri mesiace su najnepredvidatelnejsie obdobie a u jazdeho prebiehaju inak. Prveho syna som dlhsie uspavala ako spal, po 3 mesiacich sa zmenil na spachtosa. Druhy syn sprvu kraaaasne a dlho spal, potom sa to ma cas pokazilo a zasa upravilo. Tiez bol z neho spachtos