Nočné výkriky 3-ročného syna

janka1798
10. sep 2024

Milé mamičky, chcela by som poprosiť o Váš názor na situácii,ktorá sa deje u nás doma posledné 2 týždne. Syn dovŕšil v auguste 3 roky a nastúpil do škôlky, kde sa adaptoval dobre. Problémom sú naše noci. Od 2 rokov spí sám v izbičke a doteraz s tým nebol problém. Posledné 2 týždne v noci vstáva a kričí,nie je to plač, je to vresk. Mysleli sme,že sa bojí, keď nastúpil do škôlky a je bez nás,tak si ho manžel vzal k sebe a spí s ním, ale nepomáha ani to, pritom chce len jeho. Mňa odmieta,máme ešte ročnú dcéru,tak je viac ockov. Túto noc s prestávkami vreštal od 0:00 do 3:30 ráno. Pritom naňho v noci nekričíme, nebijeme ho, rozprávame sa s ním, no už sme zúfalí a nevyspatí. Keď sa ho spýtam či ideme pozerať telku, tak odpovie “áno”, prestane kričať a chvíľu pozerá telku /cca 2-3 minúty/zas zaspí a o hodinu je hore a zas to isté. Nevieme už ako ďalej. Ráno nikdy nehovorí, čo mu v noci bolo, prečo plače, kričí. Vďaka za pomoc.

michellemary
10. sep 2024

To vyzerá ako nočné desy, časom to prejde...

11bodka11
10. sep 2024

To je sposobene nastupom do skolky. Bezna vec.

uhnakova
10. sep 2024

Najskôr sú to nočné desy, mohla ich vyvolať aj zmena v suvislosti so škôlkou. Neodporučam dieťa preberať. Stačí ho chvíľku postískať, pohladkať v posteli a nechať znovu zaspať. Ono sa to pravdepodobne postupne zlepší. Obvykle si dieťa nočné desy nepamätá, preto ráno nevie povedat nič.

ivanakal
10. sep 2024

Nocny des.. Toto maval denno denne moj syn od malicka. Niekedy to bolo az take strasidelne, lebo nereagoval na nic.. Prestalo to, v cca 6-7 rokoch.. Teraz este sem tam mava take vreskoty, ale uz nie v takej intenzite ako vtedy. Este dodam, ze cim viac sme ho objimali a tisili, tym viac vrestal. My sme museli iba zasvietit, a proste len cakat kym to prejde.. Potom si znovu lahol a spal ako keby sa nic nedialo. Rano si nic nepamatal.