Nočné desy u bábätka

anonym88
4. aug 2023

Ahojte maminky a tatkovia, prišiel som si po radu ku vám. Táto téma tu už bola, ale asi v roku 2014, tak ju chcem skúsiť znova otvoriť a požiadať o radu.
Dcéra oslávila nedávno rok, a všimol som si že posledné tri týždne má veľmi zlý nočný spánok. Predspánkový rituál sme nijak nemenili, večere má vždy ľahké, zúbky idú od pol roka (takže to tým nie je). V noci sa budí skoro každú pol hodinu, plače, "kričí", vrieska - pomaly akoby sa až zadúšala. Celý čas má zavreté oči, mňa aj manželku pri Tom odmieta. Akoby sa nás bála. Predtým, keď v noci plakala stačil dudel alebo voda. Teraz odmieta všetko. Jediné čo ju ukľudní je kojenie. To však už manželka po troch týždňoch nespania, (keďže je to skoro každú pol hodinu/hodinu) nezvláda. Myslíme si, že ide o nočné desy, ale kľudne to môže byť niečo iné. Viete nám prosím poradiť? Čo by to mohlo byť a ako tomu predchádzať? Denné spánky má dva, doobeda a poobede, približne hodinku a tie sú bez problémov.
Ďakujem za každú radu.
Zúfalý otecko. 😃

mikitilik29
4. aug 2023

@anonym88 môže to byť aj 12 mesačná regresia. Ú nás trvala 6 týždňov. Ale my sme mali problémy keď išla dcéra spat. Revala nám v postieľke aj do polnoci aj v noci sme mali aj dvojhodinový bdele okna

anonym88
autor
4. aug 2023

@mikitilik29 tiež mi napadla regresia. Len regresie čo sme mali do teraz zvládla mala s dudlkom. Teraz nám zaspí mala bez problémov. Stavy ako som opisoval začnú približne po dvoch/troch hodinách od zaspatia. Ale kiež by to bola len regresia

mikitilik29
4. aug 2023

@anonym88 na fb je stránka lepší spánok bábätiek. Veľa veci som sa tam dočítala a riadila nimi pri spánku dcéry. Skúste napísať tam príspevok, adminka zvykne do 3 dní ho komentovať s odpoveďou

evicka530
4. aug 2023

@anonym88 ja len, ze super, ze aspoň pri kojeni sa ukludni. Nás starsi syn mával desy, 40+ minut vreskot a rev, nespoznával nás, kopal... Trvalo to cca do 2.5 roka (zhorsovalo sa to) a zrazu to prestalo. Ak je to des, tak držím palce), je to veľmi neprijemne

minimilan
4. aug 2023

@evicka530 napodobne… nas ma uz 5r a sem tam este povrieska 🤦‍♀️ Byvame uz v dome, ale kym sme boli v bytovke, bol to masaker a cakala som kazdu chvilu socialku, ci tyrame dieta 😬 Hrozne to bolo…

anonym88
autor
4. aug 2023

@evicka530 presne tento pocit máme aj my, akoby nás ani nespoznavala a bála sa aj nás. Kojenie síce pomáha. Ale sú prípady kedy ani to nie, a musíme len čakať kým sa trochu ukľudní

rivini
4. aug 2023

@anonym88 u nas to iste v ca. 13 mesiacoch. Ak je to naozaj nocny des, pomoze, dieta uplne zobudit…proste dat na prebalovaci pult, zasvietit lampu a napriklad prebalit. Potom potulit, upokojit a znova uspat. Poradila nam to psychologicka-boli sme uz zufali a osvedcilo sa!

ivangeline
4. aug 2023

Moja to obcas ma. Ale ozaj obcas. Zbycajne z preunavy a emocneho vypatia cez den...proste bolo toho na nu vela a celkovo je zly spac..Na manzela nereaguje alebo neprijemne. Na mna niekedy aj reaguje alebo aspon je ten priebeh kludnejsi.... :/ Pomahaju mile slova alebo radsej nic. Proste len byt. Ako pisete,dojcenie a len byt. Je to len obdobie. ;)

ivangeline
4. aug 2023

@rivini ...u nas nie vzdy sa osbedcilo. Niekedy ozaj ako keby sa nic nestalo. Len sa napila a sla spat. A inokedy este vacsi vreskot. :D

sterea
20. aug 2023

@anonym88 ak je to nočný des, treba dieťa zobudiť. Ja som umyla tvár studenou vodou, niekedy ani to nestačilo na zobudenie, musela som to opakovať. Zasvietnie ani rozprávanie nepomáhalo, na to sa nezobudila. Radia osprchovať ale na to som nemala odvahu.