Nočné budenie 7-mesačného syna

veronika356_
29. okt 2023

Ahojte toto je môj syn Marián má 7 🌙
Chcela by som sa vás spýtať či máte niektorá skúsenosť s častým nočným budenim
Tým myslím fakt častým..
Začalo to od jeho 3,5 mesiaca
Dovtedy vedel spať aj 8-9 hodín v kuse teraz je to čím ďalšie horšie a horšie
Väčšinou vydrží spať od tej 20 tej do 23:00 cca plus minus
No potom je to čistá katastrofa
Budí sa aj každých 20 minút, občas potiahne hodinu ale to málokedy, niekedy uspávam hodinu a o 10 minút znova
Myslím si že sa stupňuje jeho separafna úzkosť pretože akonáhle ho zoberiem na ruky tak sa skludni a zavrie oči,no je potom neodložitelny a takto fungujeme do rána ...
Skúšala som už hádam všetko,je jedno kedy ide spať alebo ako dlho spí cez deň
Kontaktovala som aj spánkovu poradkyňu ale nič sa nezmenilo
Celkovo je Marián hrozne citlivý temperamentny takže prosím nepíšte mi tu že ho mám nechať vyplakať
Je možné a verím tomu že niekomu to pomohlo ale ja som to skúsila raz a naposledy
Chcela som len vedieť či ste to niektorá tiež tak mala pretože už som zúfalá nepoznám nikoho kto by toto v noci že po pol noci nespal vôbec a furt len uspával a trvalo to tolky čas...

veronikaszabova
29. okt 2023

@veronika356_ nasa ma o par dni 7m a cca posledne 3m spi dobre do tretej, a potom uz ma strasne zly spanok. Vecer chodi spat cca okolo 19:30. Takze aj ja sa snazim ist skorej spat, aby som sa vyspala. Nejako ma to nestresuje. Je to len obdobie, ktore proste musi prejst.

lenkakravcova
29. okt 2023

@veronika356_ Kde ti malý spí? Máš ho pri sebe v posteli? Ak nie, tak si ho tma daj a bude spať lepšie.
Niektoré deti potrebujú spať hneď vedľa mamy (u mňa dva z troch).

simona20201309
29. okt 2023

@veronika356_ nič, len vydržať, ak si už skúšala všetko. A cez deň spi s ním, keď môžeš, aby si to ponocovanie zvládla.
A prepáč za poznámku, ale ostrihaj mu vlásky, všetko mu ide do očí a škodí to očiam.

zuzkaa1991
29. okt 2023

@veronika356_ mozu byt zubky netlacia sa?skusate vodičku cameliu dat ked casto sa budi??treba vyskusat ci bude dlhšie nasej isli neskôr zubky ale od 8m masaker uspavanie nocne budenie atd....vtedy sme boli mesiac sva na fenistile.(kvapky) a nurofen ak veeelmi a dlho.plakala...kazdy jeden zub sme prezivali a.mali "disco"v noci spolocne 😊 určite gelik a cameliu vodičku vyskusat....pomasirovat brusko spi sam v postielke.ci s vami na posteli??skusit dat vodicku poprípade ak ma.cumlik ked.nic nezabera viac menej budu zubky alebo len obdobie ked zacina mu všetko vadit kazdy pohyb😇 a "zlakne sa "