Ahojte, spávali s vami vaši manželia/partneri v spálni/v jednej izbe keď sa vám narodilo bábätko? Myslím to tak, či ste boli vy, muž aj bábo cez noc spolu v izbe aj chlap musel každé ráno vstávať do práce. Alebo ste spávali s bábätkom v inej miestnosti? Ako ste to zvládali?
jasné, v jednej izbe s malinkým bábom a aj s ďalšími deťmi.... všetci spolu.
Bývali sme u rodičov, jediné volné miesto bolo von pri psovi....
Zo začiatku spolu v jednej izbe, potom sa presťahoval do druhej a zvykneme sa niektoré noci vymeniť (hlavne cez víkendy).
Samozrejme, že sme spavali spolu, aj vstal prebalil, podal mi mlieko keď som už ja nevládala.
manzel bol cez tyzden vedla, cez vikend on spal s malym a ja vedla (chodil do mna stuchnut, ked bolo treba kojit) a potom ked uz spal lepsie a nebudil sa 1024x v noci tak sa prestahoval spat
ja osobne som nevidela dovod, aby sme boli obaja hore a jeho cast postele som pouzivala ako som potrebovala 🙂
Na zaciatku asi prve tri mesiace sme pol noci spali spolu, a potom po krmeni som ostala v obyvacke aby sa aspon trochu vyspal do prace. Odvtedy ale vsetci spime spolu a v noci ma niekedy aj manzel zastupi
Zo zaciatku spolu, no kedze chodil na zmeny, potom uz nie, nepotrebovala som, aby sa v praci strepal od unavy do kyseliny.
Neriad sa druhymi ale vami fvoma. Ste jedinecni, ako vsetci ostatni a vy si musite najst co vam vyhovuje.
@elizabet173 presne tak. Ak je dieta v noci x-krat hore a chlap ma potom tahat tazku sichtu, nebudem trvat na tom, aby vstaval stale so mnou len preto, ze je rodic rovnako ako ja. Moj ex vtedy robil v prevadzke s vanami kyseliny a potreboval byt ok. Ked mal viac dni po sebe volno, bol, samozrejme, s nami.
Pri prvom spával s nami, pri druhom tiež...teraz spím s malým sama a muž s babami vedľa v detskej bo občas majú svoje stavy 🤷 mne to už vyhovuje, že spíme bez neho...
Mnazel spaval s nami, niekedy vstal k babatku on. Nikdy ho nenapadlo spat vedla, ale je fakt, ze vie spat za akychkolvek okolosti a sposobom "kde ma opru, tam zaspim".
Jasne. Sme manzelia, cize spanie rozdelene neexistuje.
Postielka bola v spalni, po styroch mesiacoch boli drobci sami v izbe a chodili sme k nim ak trebalo.
Spime vsichni spolu, v pripade kdy je vice spatnych noci, tak spime kazdy pulku noci s ditetem a pulku noci sam, ja nekojim, tak s tim nebyly zadne problem.
Všetci spolu zo začiatku vstaval, ale potom som povedala ze nemusi aby sme boli hore obaja. Pomoze mi skor rano ,ako nachystat ranajky pre nas.... To mi naozaj viac pomohol ako v noci . Hlavne vecer mi pomahal ked maly mal koliky a kazdy vecer ho trapilo brusko raz ja na rukach masaz... Potom manzel....
Môj muž keby urobí jednu chybičku v práci, tak je to obrovský prúser pre neho a nielen pre neho. Preto spí od narodenia v detskej izbe, malý je pri mne v manželskej posteli. Nie je to ideálne, ale žiaľ krpec je hore niekedy aj 5x za noc, niekedy reve ako nepríčetný, čiže sme to vyriešili s mužom tak, že spí vedľa.
Pri prvej dcere bol 3 mesiace doma. Spaval s nami. Ked nastupil do prace, spaval vedla, ked mala 4 mesiace, sla som do prace aj ja. Jednu noc s nou spal, alebo skor bdel on, druhu ja. Ked mala 2 roky, sla do svojej izby a my zase spolu. Ked sa narodil druhy syn, spavala som s drobcom ja a muz s dcerou- akurat obdobie, ze sa vsetkeho bala, v noci chodia strasidla, do toho bracek moze spat s rodicmi a ja sama. Uprimne, mne viac vyhovovalo, ze spal inde, v noci som vela odsavala, buntosila, aspon som ho nerusila. Maly bude mat 2 roky a stale spime oddelene. Sem tam ja s dcerou, on so synom..kadejako 🤷♀️ po lete im chceme zariadit spolocnu izbu a konecne spat spolu. Aj ked, ja som si uz aj zvykla, ze mi nefuci za uchom 🤣 nekradne paplon a tak. Ale noc, kedy budeme spat sami, asi ani spat nebudem od radosti. A aj od starostli. Pamatam si, ked sme dceru dali prvu noc do izby. Ona zaspala za 5 minut a ja s usami ako radarmi hore celu noc, co som pocuvala, ci neplace.
Moje dieta vstava tak 4-8x za noc, ale muz spi s nami. No on ma taky spanok, ze jeho nezobudi ani atomovka😆
Do dcériných 2,5 roka sme boli spolu v spálni, ona v postieľke pri našej manželskej posteli. Budila sa do pol roka raz na noc, muž sa na to nezobudil ani raz.
Skusali sme to, ale ma velmi plytky spanok, zobudi sa na kazde suchnutie a potom nevie zaspat. V praci si nemoze dovolit stratit pozornost, musi byt fit, takze ja som v izbe pri malej.
Áno spával s nami. Veľakrát aj on v noci prebalil alebo fľašku prichystal. Alebo keď už spala vo svojej izbe(od 4mesiacov),nosil mi ju na kojenie.
Ano. Aj 2 boli s nami v izbe. ;D Ak sa vsak zacalo dieta budit viac alebo zaplakalo...tak som sla do obyvacky..najma ked dalsi den siel rano do prace alebo som sa chcela ja nejak poskadat na postel a potrebovala viac miesta..ci nemohla zaspat hned.
Manzel spi od zaciatku s nami,on ma spanok taky ze lahne a spi,nevidi nepocuje 🤷♀️uz som si chcela aj stranu v posteli vymenit,ci nahodou na tej jeho strane nieje horsie plac dietata pocut 😆🙈 srandujem,vstaval aj on,kym som kojila tak nebolo treba,ked sme presli na UM,tak kym som mlieko pripravila tak prebalil,utisil..praveze ja ho casto ppsielam spat do druhej izby,lebo obcas hrozne chrape a malu to budi
Spolu aj s mužom spí tak tvrdo ze ani nevie ze je malá hore
Spaval a dokonca ked sa naucil co ako vstaval k nej sam a mna nechal vyspat
@rebrambora ja som si vzdy myslela, ze bez muza v spalni ani nezaspim. Od februara chodi na tyzdnovky a ja som vyspata ako nikdy predtym - ziadne chrapanie, odrhanie (ma tazku alergiu) a nadhadzovanie na posteli (je oproti mne 2x tazsi, tak lietam na matraci).😃 A vztah nam to nijako nenarusilo, tesime sa na seba ako pubertaci.
Ahoj, spime spolu vsetci v manzelskej posteli od narodenia. Mala bola par mesiacov v hniezde vedla mna, kojila som v spanku. Manzel vedla mna z druhej strany. Manzel si to takto velmi zelal, ja som sa na zaciatku bala, lebo sme nemohli tym padom pouzivat monitor dychu, nikdy sa nam nic zle nestalo. Vzdy sme boli malej po ruke a je to takto doteraz. Neskor sme nainstalovali postelne zabrany a spime takto do dnes. Velmi nas to spojilo.
Nerád sa tým ako my.
Nechce s vami spat?
Ako často sa dieťa budí?
Ty nechceš aby s vami spal?
Chranis ho prehnane?
Vadí tebe v izbe?
Rob ako tebe pasuje
Moj muz povedal, ze si nerobil dieta preto, aby sa potom odstahoval zo spalne. Bol s nami a skoro rano vstaval do prace.