Ahojte, rada by som sa poradila ako to máte vy 🙂 dcérka bude mať 6 týždňov, posledný cca týždeň a pol zaspáva strašne neskoro, väčšinou okolo 23:00...predtým pekne zaspala okolo ôsmej...okolo siedmej ju kupeme tak sa napapa a nedajbože zaspať do tej 23, aj jej padajú oči väčšinou ale nič z toho a potom už sa preberie a hotovo.... Vidím že jej ten spánok chyba a dospava to potom doobeda. Chcela by som jej to prestaviť aby to čo dospava doobeda spinkala radšej večer od tej ôsmej deviatej a radšej skôr vstavala ráno. Ako to máte vy, ako fungujete ?
@tanyan no to chapem, ja to len riešim preto lebo mne už o 23 tak padajú oči a mikrospanky že až 😅 a vidím že ten spánok potrebuje, lebo to dospava doobeda, to nieze ju nútim nasilu spať
@mirkakonik5 tak 6-tyzdnove babatko este nema ziadny rezim ...ved take 6-tyzdnove babatko prespi este vacsinu casu, ci v noci ci cez den. Rezim jej mozes nastavovat, ked bude mat par mesiacov
možno by pomohlo, ak by si bližšie popísala spánky bábätka počas dňa 🙂 resp. ako to máte nastavené 🙂
@gaborka28 no zobudí sa väčšinou okolo 6-7, prebalim nakrmim a väčšinou zaspí ešte a dospava ešte doobeda do 11 cca, s prestávkou na kojenie. Potom okolo obeda je trošku hore, pohrame sa ide na bruško trochu alebo ideme vonku, v kočíku potom zaspí väčšinou...a poobede zvykne byť dlhšie hore aj 2-3 h, zaspí potom okolo štvrtej piatej, okolo pol 7-7 okupeme a potom začína nočný život a do 22-23 už nezaspí vacsinou 🙈😀
@mirkakonik5 tak v podstate ma rezim 🙂 a ked to porovnám s mojím prvym synom, tak spi aj dosť 🤭 napadlo mi, či by nepomohlo vymeniť to “dlhsie hore” namiesto večer radsej okolo obeda, potom spat von do kočíka, po príchode byt hore, okúpať a uložiť na spanok.
@gaborka28 áno tak som to presne nejak chcela skúsiť, predtým mi zaspala aj okolo ôsmej ale poslednú dobu vôbec 🙂 len niekedy ťažko ju udržať hore keď chce spať 😀 práve spi, už rátam že sa zobudí tak možno dnes to vyjde, že do tej 7 potiahneme hore a potom kúpanie a spať 😀
Prvého pol roka som spala a bdela vtedy, keď dieťa. Absolútne ma netrápil nejaký "režim," ktorý sa aj tak menil s vývojom v tomto skorom štádiu.