Ahojte maminky, najmä tie ktoré máte podobnú skúsenosť. Moja takmer 8 mesačná dcéra sa v noci budí minimálne každú hodinu a s plačom. Neviem presne odkedy má toto obdobie, ona nebola nikdy nejakým extra spáčov a k tomuto sme sa dopracovali nejak postupne. Vždy ju pri takomto zobudení vyberiem z postieľky a nadojčím, inak by plakala aj do rána. Cez deň skúšame aj prikrmy, ale teda žiadna sláva to nie je. Keď ju nechám spať pri sebe v posteli neustále sa hýbe, prevaľuje, plače, jednoducho je ten spánok rušivý. Sedí, lozí a stavia sa na nôžky už niekoľko týždňov. Prečítala som si veľa o spánkovej regresii, separačnej úzkosti, psychomotorickom vývine, ani jednu z týchto možností nevylučujem, dokonca jej idú aj zuby. Cez deň je to úplne zlaté samostatné babatko ☺️ Ja by som len rada vedela, ak ste prežívali niečo podobné, či a po akej dobe sa dal ten spánok do normálu u vašich detičiek, lebo je to už fakt o držku 🙈 Ďakujem za reakcia 🙏
je to regresia, ja som sa teraz po mesiaci ako tak konecne vyspala, mam rovnako stareho syna, ani som neverila ze bol konecne iba 2x v noci hore a zaspal hned ako sa napapal. ako to prislo, tak to aj odide ;) netreba menit nic na rezime, len sa obrnit trpezlivostou.
my sme to zažili veľmi výrazne pri jednej dcére... trvalo to niekoľko mesiacov. Prestalo v roku.
chodili sme k lekárovi a on stále tvrdil že dcére nič nie je. že to je len taký typ dieťaťa... Dieťa pritom aj slabo priberalo, popr. vôbec. Ani jesť , ani spať. len rumázgalo dieťa celé hodiny...
čo pomáhalo? nič, len zaťať zuby a vydržať....
moja sa budila do roka prisaham kazdu hodinu, niekedy aj castejsie. po roku sa zacala budit menej ale stale sa prevalovala, mrncala atd. velmi sa to zlepsilo po roku a pol, teraz uz obcas prespi aj celu noc 😂
ale stale ma polovicu noci kedy len cestu prevaluje sa mrnci ..
ale teda spanok v cca 7-10m bol najhorsi. tam je aj 8/10 mesacna regresia takze podla mna je to spojene a iba treba pockat 🙂
@jankaram ano, je to viacmenej normalne, tiez som si tym presla so synom je to viac veci dokopy - aj sama pises, ze sa uz stavia, sedi, lozi,do toho spankova regresia, zuby,.. treba to len vydrzat, prejde to 🙂 oddychni si co najviac cez den, nebude to trvat vecne 🙂