Ahojte, moja malá bude mať v auguste 2 roky. asi od roka sa pekne vypytala spinkať sama. Do teraz sme fungovali tak ze ráno okolo 7:00 vstala, okolo 12:30 chodila spinkať na cca 2 hodiny a večer okolo pol 9 išla spinkať. Od pondelka je nemožné ju uložiť na obedny aj večerný spanok. Akonáhle ideme k posteli zlezie dole a začne hystericky plač aby som išla za ňou. V pondelok na obed nespala zaspala až o pol 9, utorok ráno už o pol 8 hore, podarilo sa mi ju uspať až o pol 2 a spala až do 16stej, večer hystericky plač a zaspala až o 23:00. Stredu už bola hore 8:00 a už sa mi ju nepodarilo uspať na obed až do dnes. Večer je viditeľné unavená ale nie a nie ísť spať. Včera zaspala o 22:00, dnes o 7:30 hore a zaspala mi až teraz 21:30. Urcite ma malo spanku. Neviem ci je to nejaké obdobie ale vôbec netuším prečo sa to pokazilo a ako to napraviť. Ak máte nejakú radu budem vďačná.
Možno ide iba.uz bez spánku. Treba skúsit ukladať večer skorej, aby ste sa vyhli prílišnej únave a potom je problem zaspať.. neviem, kedy dávate večer, keď nespi cez deň ale ja by som najskôr o 19 v posteli
@lienka0700 možno zase len nejaké obdobie. Moja mala tiež také asi dva týždne kedy odmietala obedný spánok. Potom zrazu začala krásne spávať, už som si myslela že tragédia zažehnaná a dneska opäť divadlo kôli spánku a ani nespala zase. Má 20m
Moja malá má 3,5 roka. Od 1,5 roka nespávala vôbec, ale ze vobec cez den. Nas den vyzeral nasledovne začala - rano vstavala medzi 6:30 - 7:30, cely den az do 19tej isla ako na baterky, vyskusali sme vsetko mozne aj nemožné aby sme jej urobili nejaky rezim, žiaľ nepomohlo nic....spávať zacala až od 3 rokov v škôlke.
v 2 rokoch prisla aj u syna podobna zmena spanku. skus skratit alebo vynechat obedny spanok. niektore deti uz v 2r cez obed nespia, lebo potom nie a nie zaspat v noci.
a zase nastupom do skolky v 3r sa obedny spanok moze vratit
@lienka0700 regresia.
@hipuska Aj keď cez deň nezaspala nechcela ísť do postele, zaspala až o 22:00 aj to po vyplakani a následnom uspani na rukách.
Obdobie podla mna. Ak citis, ze este spanok potrebuje, vyskusaj uspavat inak. Ja som jeden cas uspavala na bajku na sedacke😂potom v kocari, potom v aute…teraz zas zaspi aj v posteli
@lienka0700 2 ročná regresia.Nedavno sme si tým prechádzali, spánok sa potom znova upravil. Aj denný aj nočný. Žiaľ, len vydržať.
som zvedava na rady. u nas 1,5 stara dcera a hystericky plac na obed a vecer. protest a protest. ale my sme momentoane za hranicami, tak to pripisujem zmene prostredia..