Náročnejšie uspávanie

21. sep 2023

Je podľa vás náročnejšie uspať na obedný spánok dieťa do 2 rokov alebo po 2 rokoch? Trosku sa obávam, že keď začne viac vnímať a tak, že to bude náročné 🤷‍♀️😀

cimage
21. sep 2023

Moj syn po 2r uz cez den nespal. Nachodila som s nim kilometre. Dcera bola v pohode, spavala o nieco dlhsie.

petamich
21. sep 2023

nas bude mat o par mesiacov 2.5 roka a zaspava na obed paradne, cca. o tom istom case kazdy den, lahneme si s nim, do 5 minut spi a ked je unaveny skor, pride mi povedat, ze chce ist spinkat a odpravi sa do spalne sam

podla mna je to vysoko individualne a kazde dieta je ine 🙂

autor
21. sep 2023

@petamich a okolo roka - rok a pol zaspával tiež pekne bez problémov? Viem, že každé dieťa je iné len sa ma zaujímajú názory z vlastných skúseností 😀

petamich
21. sep 2023

ja uz ti vlastne ani neviem, sranda ako si clovek nepamata 🙂 ale okolo 1.5 roka uz urcite spaval iba 1x denne a az na obcasne vykyvy, ked vymyslal spal celkom pekne, tusim to bolo obdobie, ked spal este v kociku na balkone, tam som ho chvilu hore dole drncala a spal ale to bolo obdobie, kedy presne na balkone potiahol aj 2 hodky a akonahle som chcela, ze pospi v kociku vonku a ja si napr. dam kavu alebo co tak spal max. 30 min. aby mu nieco neuslo, takze som sa skor ponahlala domov, nech zalomi na tom balkone

mam ale pocit, ze vtedy zaspaval kusok horsie ako teraz, viac som sa vtedy rozculovala, ze just nespi 😂

ivangeline
21. sep 2023

Po 2 rokoch. 🙂

autor
21. sep 2023

@petamich vďaka za odpoveď 🙂 môj má tiež skoro 1 a pol roka, spáva tiež už len raz a tiež len v kočíku 😀 ešte ak sa môžem opýtať.. Odkedy spáva v posteli cez deň?, lebo ja to skúšam a zatiaľ neúspešne 🤦‍♀️😀

basulaak
21. sep 2023

Ano je to u nas narocnejsie po 2. roku. Na obedny spanok ho musim posadit do auta a previezt sa kusok (uz aj to prestava fungovat ked nie je dost vybehany) a vecerny odkedy sme prisli z dovolenky…to je cisty nefalsovany exorcizmus ho ulozit spat vecer. Do 2 rokov nebyval problem ale je viac akcny a zacal sa dozadovat viac pohybu a socialneho kontaktu a tam nastal zlom v ukladani na spanok.

autor
21. sep 2023

@basulaak tak to musí byť náročné. Držím palce, nech vám toto "obdobie" nespavosti skončí čím skôr a ďakujem za odpoveď

petamich
21. sep 2023

podla mna niekedy v aprili (v juli mal 2) to zacalo, ze v kociku nechcel zaspat a pytala som sa ho, ci chce ist do postielky a jeden den, ze ano, druhy ze nie, chvilu chcel vo svojej postielke a potom, ze mam (alebo hocikto) lezat s nim a od vtedy teda chce na velkej posteli (je mu jedno ci na dovolenke, na chate, doma, u svokry), vezme si svoju deku a ideme spat a teda klop klop zacal aj dlhsie spat, chvilu to bolo tak, ze po cca. hodke, ked sa trosku prebral a nevidel nikoho pri sebe zobudil sa aj on, ked som lezala pri nom a citala si, potiahol aj tri hodky, to boli paradne dni 😃 a teraz sa to ustalilo, ze spi tak 1.5-2 hodky a len na posteli

a teda teraz prve lastovicky, ze povie, ze ide spinkat a vyberie sa bez nas ale to uz by som asi moc chcela 😅🤪 vacsinou po chvili zakrici aby sme prisli

autor
21. sep 2023

@petamich aha, takže sám sa pýtal. 😊 Dobe, ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂

petamich
21. sep 2023

skor zacal sa jedovat v kociku, sadat si tam, skusat mi vyliezt, tak som sa ho spytala, ci chce spat v postielke radsej 😃 a povedal, ze ano a dalsi den nie chcel v kociku ale dlhsie trvalo kym zaspal, to bola taka tranzitna faza 🙄

rebrambora
22. sep 2023

Myslim si, ze ked je povedzme matka konzistentna a nepohodlna od zaciatkov, cize neuspavat na prsniku, nechavat spat vo vlastnej postielke a nechat dieta zvyknut si na hluk, ide to pomerne rychlo a lahko. A to je asi jediny problem. Lebo nechat to rozkosne novorodeniatko len tak lezat je asi najtazsie.

lubina
22. sep 2023

nase dcery, obidve, ako dvojrocne uz nespavali. Preto aj v skolke boli iba dopoludnia, ale to je ina tema. Ano bolo to narocne dat ich spat, takze sme s tym prestali. Isli vecer spinka skor a spali celu noc, takze spanku mali dost, prekonzultovala som to aj s dr. a ta povedala, ze ak maju dost hodin spanku v noci, tak nie je potrebne dieta nutit spat cez den.

elenkaba
16. feb 2024

@janinka12334 ja ta uplne chapem, pred materskou som si myslela,ze aka som flegmoska a super akcna a vykonna. A prvy rok som v duchu len zurila a zatinala zuby. Treba sa snazit eliminovat situacie, ked dieta reve a ktore ta vytacaju, napr.nakup chodit vecer ked muz postrazi alebo tesco domov, ked dlha prechadzka a dieta nespokojne, tak radsej kruzit okolo domu, ked si unavena zapojit muza alebo starku, opatrovatelku, hocikoho. Ja som si rychlo uvedomila, ze ked som uz moc unavena, tak mam tendenciu zurit a hocico ma vytoci, ked som oddychnuta, tak ovela menej. Drzim palce, mnebolo ovela lepsie od 2 rokov, odvtedy bola uz partacka