Môže 2-týždňové dieťatko spať skoro celý deň?

21. nov 2023

Dobry večer, som prvorodička. 🙋‍♀️
Môže 2 týždňový novorodenec spať celý deň aj noc okrem dojčenia a prebalenia?
Je normálne keď po dojčení pri odgrcnuti/ bez neho štikútka alebo trochu vyvracia?
Ako často by sa mal novorodenec dojčiť? Dakujem

bolarazjedna
21. nov 2023

Samozrejme ze môže, od 2 tyzdnoveho nič nečakaj, ich ešte to papanie natoľko môže unavit, že hneď zaspia (sú aj nespavci, ale není to nutnosť).
Ani, samozrejme, pri odgrgnuti väčšinou trocha vygrckaju. Zle by bolo, keby to išlo prúdom alebo veľké množstvo. Ak máš pochybnosti, v poradni ta usmernia.
Dojcit podľa požiadania. Keď sa zobudí a záplave, vždy daj na prsník. Bábätko chce byť dojčenie nie iba kvoli hladu, ale kvôli pocitu blízkosti a bezpečia. Vôbec nemusíš pozerať na to, že ale však som ho krmila pred 20minutami! Aj tak je to v poriadku, že znova chce byť na prsníku.
Je to veľakrát únavné, ale všetko je normálne.

nikpa
21. nov 2023

Áno, to spanie je normálne. Ak dojcis tak kľudne na požiadanie ale cez deň aspoň každé 3-4 hodinky, čiže ak treba tak aj zobudiť. Cez noc na kŕmenie budiť nemusíš keď sa samé nezobudí.

syslik81
21. nov 2023

moja len spala jedla a prdela... a v podstate to robi dodnes akurat ze musi aj do skoly :D

euka210
21. nov 2023

Stale lepsie ako ked nespi a reve...taky bol 1.syn 🤦‍♀️ ...druhy spachtos...spal 3h, nadojcila som a spal dalej 2h...po skusenostiach s prvym mi to prislo divne a svokra sa len smiala, ze ved typicky novorodenec 😁

anavixy
21. nov 2023

Ano je to uplne normalne a este par tyzdnov bude. Aj stikutka aj vygrcnutie je normalne. Docjit sa moze kedykovlek, v novorodenneckom veku je normalne vsetko od dojcenia à 30min az po dojcenie à 4h. Treba sa riadit tym ako dieta prospieva, ci nezvracia lebo je prejedena napr atd, ci nepribera malo lebo ma velke pauzy napr.

ivangeline
21. nov 2023

Ano, prvy mesic je krasny. XD

blaazi
21. nov 2023

Dojci na poziadanie. Dolezite vsak je, aby babatko nebolo.pridlho udrziavane v spanku napr. zavinovackou... potom sa ohlasi neskoro. Malo by Ta citit, tj. napr. Spat v noci v blizkosti.