Ahojte, idem si poradu lebo už som zúfalá. Mám 22 mesačnú dcéru, ktorá bola do 20mes ukážkový spáčik. V noci 1x zobudenie na fľašu a spala ďalej, cez deň 2 spanky ako hodinky, dokopy spala cca 13hod.
Pred 2mes sme prešli na 1 denný spánok a začali neuveriteľné problémy so spaním. Najskôr to bolo aj počas dňa, bola preunavená, nedokázala si poriadne oddýchnuť, ale to sa nám už viac menej stabilizovalo. Cez deň rýchlo zaspí a spinka cca 2hod +-
Problém nastáva v noci. Spávať chodí okolo 20:00 a o 1:00 už je hore. Hádže sa, metá, sadá si, rozpráva… Má bdelé okná aj 2 hodiny. Inokedy ľahne na 5min, aj zaspí ale potom ju zasa “vystrelí” a toto dokáže robiť až do rána. Akoby bola prestimulovaná, nepokojná, nedokáže v klude ležať ani spať. A pritom unavená je, lebo to na nej vidím. Niekedy začne od únavy plakať, lebo tak veľmi by chcela spať ale nedá sa jej :( Skúšala som už všetko, mlieko, vodu, na mne, na rukách, hladkanie, všetko pomôže na 5-10min a potom je znova hore.
Treba povedať, že malá je veľmi živé dieta a neobsedí 5min. Naháňam ju s jedlom, pri prebalovaní, doslova lieta po dome. Začala mat obdobie vzdoru, všetko si vydobíja, mozog jej ide na 110%, začala rozprávať, jednoducho za posledný mesiac sa podstatne zmenila.
Neviem či tie nervôzne noci môžu byť spôsobené tým alebo či je to stále reakcia na prechod do 1 denného spánku? Ona veľmi lúbila spinkať, žeby to bolo preto lebo som jej vzala ten druhý denný spánok?
Som z toho už vyčerpaná a unavená, malá sa ráno budí tiež unavená a nevyspatá. Už to trvá cez 2mes a zuby to nie sú. Celú noc buntoší a budíček 5:50 :(
Nemá s tým niekto skúsenosť? Poprípade nejaké rady, babské recepty, čokoľvek. Aby si v noci dokázala poriadne oddýchnuť.
Ešte napíšem náš režim:
6:00 vstávanie
11:30-12:00 spánok (1,5 až 3hod)
19:30-20:00 nočný spánok
Budem vďačná za každú radu 🙏🏻
A ten spanok si jej vzala preco? Pises ze si jej ho vzala, tak dedukujem, ze neslo o to, ze by ho sama nepotrebovala… Podla mna, kedze negativna zmena nastala prave vtedy a este k tomu aj spi tak, ze zaspi vecer a zobudi sa o par hodin, moze byt problem prave v tom prechode.
@anavixy no zrušila som jej ho preto, lebo na druhý spánok zaspavala až okolo 16 a potom sa nevedela zobudiť, spala by aj do večera. Vždy som ju okolo 17:30 musela už budiť (aby aspoň o 21:30 zaspala), a to bolo s plačom… a keď sa skôr stmieva to bolo úplne pre ňu úplne mätúce. Preto som sa rozhodla jej dať jeden spánok.
@lucia13022023 No hej, my sme si tiež prešli viacerými regresiami, ktoré trvalo cca týždeň, dva. Lenže toto trva už vyše 2mes preto meviem či sa jedna o regresiu, alebo kde je problém :(
@marussska aha :/ tal neviem poradiť, no mne to znie úplne ako regresia.
Spankova regresia. Presne si to napísala - "Začala mat obdobie vzdoru, všetko si vydobíja, mozog jej ide na 110%, začala rozprávať, jednoducho za posledný mesiac sa podstatne zmenila."
Toto sú jasné znaky spankovej regresie, prosto jej mozog ide aj keď chce spat a jej telíčko to nevie ešte spracovať. Ono by sa to malo zlepšiť, u nás regresia trvá cca 2-3 týždne.