Moja 5 mesačná dcéra každý večer zaspáva z nervami cca už od 3 mesiaca , keď zaspí kľudne ju položím do postieľky chvíľu spí a potom celú noc sa mi v postieľke hádže z boka na bok , búcha trieska kope , búcha ma , škriabe ma , 5 krát sa chce kŕmiť … už som ozaj vyčerpaná a unavená z tohoto , nemôžem spať ani hodinu . Ostane mamičky vravia že ich deti v jej veku už krásne prespia celú noc, len tá naša ma každú noc kunfu hodiny 😪 máte rovnaký prípad alebo poprípade viete mi dať radu čo mám robiť aby už konečne spala normálne bez nervov.
@amelia_24 mám dve deti 4,5 r a 2r a ani jedno neprespí celú noc
nasi chlapci vobec v tomto obdobi nespali celu noc, boli kojeni a v noci papali kazde dve hodiny az cca do roka a to od 5 mesiacov sme zacali prikrmy...mozno jej je horuco, mozno ju nieco boli, mozno hlad..treba vydrzat
To je nejaka blbost, sme v skupine desiatky zien (aprilovky) a teda prespia noc tam presne dve deti 🙄 A je uplne jedno ci na UM, ci kojene, proste motoricke milniky a nedokazu kludne spat, vstetko to spracovavaju, plus zuby, plus neurologicky vyvoj... tam je xy dovodov, preco nie je pokoj. Dohodnite sa s muzom, ze sa nejako prestriedate (napr. sobota nedela doobeda nech si pospis aspon do tej desiatej a on o siestej vezme dieta)... pomoze ti to dobit baterky...
@amelia_24 No veľa detí v tomto veku neprespi noc. Moje deti prespali celú noc až po 9. mesiaci alebo neskôr. Neviem, či kojis, ale mne pomohlo zobrať si bábo k sebe do veľkej postele. Vtedy sa budili menej často. Niektoré deti sú viac kontaktné, potrebuje ťa cítiť pri sebe.
@amelia_24 syn uz v porodnici prespal celu noc aj prve 3 mesiace sa budil iba raz a to na noc zaspal pred osmou . Potom sa zacal budit 2 krat neskor uz aj 5 krat a ked mal pol roka tak niekedy aj kazdu hodinu bol hore . Dcera ta bola uz v porodnici velky nespac tak preplakala cele dni aj noci . S muzom sme ju uspavali na fitlopte a spala kym sme ju hupali. Kazde babo je ine. Su babetka ktore prespia celu noc a druhe nie. Od roka a pol priblizne mi prespali noc obe deti . Ale dcera chodila spat velmi neskoro a syn prespal noc az ked som ho odstavila na nocne kojenie asi v 17 mesiacov .
Na jednej strane uplne chápem, náš prvorodený a jeho spanok je na 4 knihy a nie na jednu.
Na druhej strane mozeme ti tu dat rozne rady a na tvoje babo nezaberie nic, len ako sa vravu treba z toho vyrásť....
Urcite nesúhlasím s tym, ze vsetky/ väčšina 5m deti spi dobre/ celú noc a podobne.
Pises ze ta štípe a bucha predpokladám ze je s tebou v posteli skúšala si ju dat do postieľky respektíve do vlastnej izby napriklad so šumom... Akoze väčšinou sa radí, ze babatko do postele, ale su deti ktorým to pri spaní vadí.
Takisto skusala siperinku/ spaci vak kde by malá nemala tolko priestoru, niektorw deti práveže potrwbuju pocit bezpecia a to je ore nich ten malý priestor ktorý poznajú z brucha preto im vyhovuje vak/perinka/ulitka...
Niektorym detom zase prekáža dudel, ine ho neustale potrebujú a preto je dobrw mat v postieľke aj 10 dudlov...
Ake spánky ma cez deň, ako dlho spi... skusali ste večerné rituály?
Moja ma vyse 2 rokov a este neprespi celu noc. Tesne po 2.narodeninach mala taku regresiu, ze znovu bola 8-10x za noc hore...super stav,kedze som nastupila vtedy do prace...taaakze, vydrzat, nie si v tom sama❤️
Preto spali deti pri mne, ani neviem koľko krát boli hore ci sa kojili. Každý pokus o samostatné spanie vyzeral asi tak ze som bola ráno ako zombie, tak som sa na to vykaslala a všetci sa vyspali.
toto je v podstate normalny spanok 5 mesacneho dietata - asi to nechces pocut, ale v druhom polroku to moze byt este horsie a potom by sa to mohlo pomaly zlepsovat (takto som to mala u oboch)- Pri prvom som trpela, pri druhom som to zobrala ako normalnu vec a ovela lepsie som to psychicky zvladala- KEd sa na to nastavis, bude ti lepsie - to dieta to nerobi naschval, nevie inak.
Klasicka situacia vo vacsine domacnosti po prvej spankovej regresii 🙂 z relativne nizkoudrzboveho dobre spiaceho dietata je zrazu uplne ine dieta. Na vete moje dieta v takom veku prespalo celu noc som sa len zasmiala 😂 to urcite. Moje dieta prave v tom veku zacalo vstavat 2034x za noc.
@amelia_24 mam 4 deti a ani jedno mi 5 mesacne neprespalo celu noc. Ani rocne, ani 2 rocne 🤪. Ale dobre. Nemam rady, lebo sme skusali vselico. Aktualne posledne dieta ma 20 mesiacov a uz som pri nej od 20 asi 4.x. Vybieha mi z izby, place. No co s nou, dam.prsnik, nech sa skludni a spi dalej. Na chvilu.
Moja od začiatku chovana na UM mi prvý x prespala celú noc v 5. týždňoch. A odvtedy vždy spávala v noci dobre, ale musela spat pri mne. Keď aj bola trošku staršia a skúsila som ju nechať spat v postieľke tak sa zobudila a keď som sa chcela vyspať musela som ju dat k sebe. A to isté aj cez den. Spavala na mne, sem tam v kočíku. Nemala ani rok keď sme postieľku predali
@amelia_24 No, niektore prespia ( mimo chorob) , ako moje, ale su take, co sa budia.
Nechces si ju dat k sebe do postele? Ja som tak robila, ked boli prechladnuti, apson mali prso hned k dispozicii, lebo ked boli prechladnuti, vtedy sa casto budili a toto pomohlo, aby sme sa lepsie vyspali.
@amelia_24 hm, čisto kojiš alebo už aj prikrmy dávaš?