Moja 7-mesačná dcéra sa celú noc prehadzuje

marussska
19. aug 2023

Prosím o radu, už som zúfalá! Moja dcérka má v noci strašne nekludny spánok. Uložím ju okolo 8 a od 11 sa začne prehadzovat zo strany na stranu, metať, hádzať, zdvíhať nohy, hlavu… Nevydrží v jednej polohe 3 minuty a trva to celé až do rana kým nevstane. Vstáva okolo 6:00 a je úplne unavená s vyčerpaná z celej noci a ja tiež lebo som hore pri nej 😔 Všetko to robí z mikrospanku, keď sa silno udrie tak vstane a už je hore… Medzitým ma 1 alebo 2 papania, to ju vždy na pol hodku uzemní a potom znova. Som ako matoha, celu noc pri nej hore, už nevladzem. Prosím poraďte 🙏🏻

beata_k
19. aug 2023

@marussska Skus pozriet spankovu regresiu v 8 mesiaci.

jj298
19. aug 2023

@marussska spi v postielke?

kornelies
19. aug 2023

@marussska Potesim ta...ja som bola do roka a pol 6x v noci zobudena, postupne sa to zlepsilo a v styroch rokoch bol klud. Dve deti, nespala som niekolko rokov, moja jedina tuzba bola prespat vikend. 😄

marussska
autor
19. aug 2023

@jj298 Spala, ale tým že sa stále točí a prehadzuje sa neustále búchala (áno, mame ak mantinely), tak som ju musela preložiť do postele k sebe.

sterea
19. aug 2023

@marussska _ možno sú to nočné desy. Prestaňte jej dávať v noci mlieko. Ponúknite jej len vodičku. Malo by sa to po pár dňoch upraviť.

jj298
19. aug 2023

@marussska mam doma to iste. Okolo pol noci sa vrti vzdycha, dam k sebe do postele a je klud. Este som to nerobila ale planujem vyskusat ze mu hodim do postielky obliecku alebo tricko z pyzama, ze mozno ked ma bude citit….

mamkalentedkova
19. aug 2023

My sme v tomto veku tiež mali hrozne obdobie ..v noci sa pretočila na brucho ,vstávala na štyri a vždy sa na to s plačom zobudila ....ťažko aj zaspávala ..aj každú polhodinu sa budila a vždy chcela prsník ..skúsila som si ju hrávať k sebe do postele ,bolo to lepšie .Vlastne sme niekedy v Tom čase začali spolu spávať a dodávame spolu doteraz .V júni mala dva roky ,ale budí sa stále aj 5 krát za noc.Ked toho cez deň veľa zažije ,intenzívne to v spánku prežíva zas ..rozpráva ,kričí zo spánku ..chápem ta .Skús si pospať niekedy cez deň ,keď spinká ..aspoň trošku to zmierni únavu a vyčerpanie .Robota počká .Alebo pošli niekoho pokocikovat a ty si normálne ľahni .Prajem veľa síl .

marussska
autor
19. aug 2023

@sterea Na vodičku sa mi vykašle 🙈 Jej tak v noci škŕka v bruchu, že to hádam počujú až vedla do bytu.

zzuunnaa
19. aug 2023

@marussska neporadím Ti ale pripnem sa sem lebo mame to iste.. museli sme ju tiež z postieľky preložiť k nám do postele.. zo začiatku to pomohlo (cca 2 týžden), no teraz je to rovnaký des. Naša ani nevstane len počujem ako sa buchne o čelo postele či nájdem zrazu jej hlavu niekde pri mojich nohách a pod. Kúpili sme zabrany aby nevypadla ale aj tak ju celu noc prekladám a ukladám a pod. Rovnako ju mlieko uspi na hodinku/dve a ide to znova. Cez deň spi na jednom mieste ale v noci je ako divoká :/

marussska
autor
19. aug 2023

@zzuunnaa Presne to isté máme. Kočky vyššie radia nedávať pred spaním mlieko. Ale keď jej ho nedám, ochvilu je hladná. Začali sme so Sunar 2 a odvtedy ma tieto problemi… Neviem či to súvisí, ale podľa mna áno. A ste na UM rovnako? Koľko má malá?

sterea
20. aug 2023

@marussska - vyskúšajte to, moja malá mala takéto problémy kým som ju v noci kŕmila. Moja sa dokonca metala a kričala ako by ju za živa rezali. Že je škvŕka v bruchu nemusí znamenať že je hladná ale že jej trávi.

sterea
20. aug 2023

Ono pár dní potrvá kým pochopí že mlieko nedostane.

zzuunnaa
20. aug 2023

@marussska pije Kendamil 2… len nie je moc jedák, ona mi toho veľa nezje cez deň .. :/ A v noci stiahne 180ml takze fakt mám pocit že je hladná… Ale tak za pokus to možno stojí..

marussska
autor
20. aug 2023

@sterea skúsila som, pila vodu ale neustále sa budila. Potom som jej dala mlieko a zaspala. Síce len na 2 hod ale aspoň niečo… ale možno to je fakt len o zvyku 🙄 Ona je veľký jedák, aj počas dňa toho veľa spapá.

tianna
20. aug 2023

@marussska skús vymeniť mlieko.

sterea
20. aug 2023

@marussska pár dní vydrž, ono sa jej to musí ukotviť v hlavičke, to nebude z jedného dňa na druhý.

marussska
autor
20. aug 2023

@sterea No Ok, skúsim. Ďakujem 🙂