Môj syn každý večer pri zaspávaní vystrája

adkagg
13. okt 2023

Dobrý deň mám syna tento mesiac bude mať rok posledných cca 2mesiece skoro každý druhý večer pravidelne placenechce sa uspavat nihak už som skúšala hocičo.kvoli tomu som ho začala dávať len raz späť ale je to stále to isté ja už som stojí na nervy neviem čo mám robiť prosím vás máte stým niekto skúsenosti čo mám robiť lebo sa zrútim som fakt už zúfalá man pocit že sa mi to úplne vymyká spod kontroly

kacena4
13. okt 2023

daj ho spat neskor ked bude unaveny. moj chodil v 1r spavat o 10-11tej a vstaval o 5-6tej cez den nespal

adkagg
autor
13. okt 2023

@kacena4 práve sa mi zdá unavený trie si oči má ich až červené ako keby chcel byť nasilu hore pritom sa mu chce späť cez den stále behá snažím sa ho unavit tolko hore by také dieťa bdiet nemali vydržať

ivangeline
13. okt 2023

Uvidis estelen po 2r. :D To nechcu uz vobec... Ale tak mbe pomohlo teda pri narocnej dcere ...mat 1 spanok vzdy v rovnakom case. Taktiez aj ten nočný. A vsimat si..kedy pride utlm,aby som to lahsie urcila. Urcite nie hlasna a rezka hudba,telka,tona sladkosti,tazke jedla pred spanim..skor pokoj,spolu sa pohrat co ma rad,naj su asi knihy a rozpravst co v nich je,uspavanky,vecerny ritual (vecera (mozno sprcha),pyzamo,zuby,kniha/posl aktivita...a byt pri nom...zatemnene...) Vylucit choroby,zuby.. to by malo po par dnoch odzniet.. V tomto veku som vedela este aj troska ponosit a pomojkat na rukach. A uz sa neozyvat k dietatu,ked je po vsetkom. :D Naj je postielka,aby neschadzalo. Ak je na posteli,stale ukladat do osalenia a bez rozhovoru a emocii..Mojej pomohlo!ked som odisla. Vzdy chcela komunikovat. Bola dlho v postielke. Zvysne neboli skoro vobec.. :D

beata_k
13. okt 2023

@adkagg Je preunaveny. Kto ti poradil nech rocne dieta spi 1x za den? Zrejme mal spankovu regresiu. Vtedy sa zhorsi spanok, ale po par dnoch/tyzdnoch sa opat vsetko vrati do normalu. Daj ho opat spat 2x za den.

adkagg
autor
13. okt 2023

@beata_k no ja som si myslela že sa cez deň prespí a potom večer sa potom nechce .myslíš že by to bolo kvôli tomu? Že má len jeden spánok

beata_k
13. okt 2023

@adkagg Ano, myslim, ze je to kvoli tomu. Preunavene dieta nechce zaspat. A ked uz zaspi, tak spi zle. Budi sa. Ma len rok. To deti este maju 2x spanok. Ano, nie kazde. Ale drviva vacsina nema jeden.

mamkalentedkova
13. okt 2023

Tiež sa prikláňam k tomu,že malo.soanky cez vedie k horšiemu zaspávanie a spánku v noci.Moja mala ročná tiež este dva spánky ..sama sa neskôr preorientovala na jeden.
Tiež je fajn večer dodržiavať rituály. Večera ,sprcha alebo kúpeľ a spánok .U nás tiež bodujú večer knihy ..lahneme si spolu..pomazlime sa.
Mala má dva roky a 3 mesiace,doteraz mi zaspáva na prsníku ..ale nenutim ju ísť do postele presne 20:00..keď mi cez deň potiahne 3 hodiny spánku, viem,že večer pôjde neskôr ..
Ona ale jebuz veľká ,sama príde a povie mi,že chce spinkať .Že si ideme ľahnúť do postele ..
Ale teda v tvojom prípade by som skúsila ešte nechať spať dvakrát denne .Treba to len vydržať ,bude lepšie 😊

adkagg
autor
13. okt 2023

@beata_k no veru unavený vždy je to určite keď ho dávam večer spať .Okey tak ja ho zas skúsim dať späť tú istú hodinu ako to mal nastavené z dvoma spánkami ďakujem za radu .ako budem vedieť že ma Mat dieťa už len jeden spánok? Lebo vždy ten ranajsi mal len pol hodinu viac nie a poobede si pospal alebo niekedy to bolo aj naopak

adkagg
autor
13. okt 2023

@mamkalentedkova môj syn je hyperaktívne asi on keď si ľahne sekunda a už je na bruchu váľa sa na celej posteli nevidrzi pozerať na jednu vec dlho chvíľku a už ho zaujíma druhé
.ale tie dva spánku určite zajtra začnem zas dúfam že som ho moc nerozhodla stým jedným spánkom

beata_k
13. okt 2023

@adkagg Akokolvek sa budes snazit, nebude chciet zaspat. A aj ten prechod nebude zo dna na den a hotovo. Par dni bude dobre s jednym a potom bude par dni vyzadovat dva. A tak dookola az kym si nezvykne na jeden. Tie dva spanky doobeda by som nejak rovnomerne rozdelila. Nie ze jeden 30 minut a poobede 1,5 hodiny.

basulaak
13. okt 2023

@adkagg tiez sa priklanam k preunave. Lekar to vysvetlil tak, ze dietatu sa skrz chybajuci spanok nahromadi velke mnozstvo kortizolu (hormon stresu) a vecer ho ma uz tolko nahromadeneho, ze je priam neulozitelne a casto sa budi - sposobuje to prave kortizol. V roku neviem ci mi 2x este nespaval, myslim ze hej, ze prvykrat okolo 9-11 a druhy nejak po 15.

cali2016
13. okt 2023

@adkagg okolo 12.mesiaca sme mali katastrofalnu spanoku regresiu.trvala zopar tyzdnov.Ale nejak sme vydrzali, preslo to a dcerka znova zacala zaspavat pekne.

andreatytler
14. okt 2023

@basulaak Ja som citala ze aj adrenalin. Ze ked dieta nie je ulozene na spanok ked to potrebuje, tak si jeho telo zacne vytvarat adrenalin aby vydrzalo byt hore a cim dlhsie sa odklada ten spanok, tym viac adrenalinu sa tvori a potom je uz akoby nadopovany a nedokaze sa toho adrenalinu zbavit inac ako revom.
@adkagg Nezacal pred 2 mesiacmi stvornozkovat alebo chodit? Nas syn mal najhorsi spanok prave vtedy ked sa stal mobilny. Zlespilo sa to az ked uz vedel sam chodit. 3 mesiace mu trvalo 2 hodiny kym zaspal. Nevedel sa sklunit.