Môj 19-mesačný syn málo spí

adzy
22. jan 2024

Prosím Vás môj syn má teraz 19 mesiacov ale už od malá to nebol spáč,spal max hodinku no už toto trvá polroka že mi spáva len 10 minút niekedy 30 min.U lekára som bola sme poslaný na neurológiu a dlho budeme čakať kým nás vezmú niekedy v marci,skôr ma zaujíma môže mať stoho že takto malo spáva kruhy pod očami?opuchnuté ale nemá žiadnu farbu len sú spuchnuté vidím nanom že sa premáha no spať ani za svet už nevládzem ...večer zaspí do tej 21 tej no tiež počas noci sa budí z plačom a nasledne zas zaspí,má tú nejaká mamička skúsenosť stýmto a nejakú radu?ďakujem

lydiasabolova
22. jan 2024

preunava.. narezimuj ho.. bud ho rano o 7,na obed ho daj spat o 12, ak sa zobudi, skus ho este raz uspat (musis reagovat rychlo, idealne by bolo, keby spal niekde poblizku teba, napr v obyvacke) a vecer ho vychystaj tak, aby o pol 9 ste uz zalahli

ivangeline
22. jan 2024

Njn. Suhlasim s 1. komentarom. Ak je to velmi zle,tak by som ho aj ponosila na obed len aby zaspal...

adzy
autor
22. jan 2024

@ivangeline ponosit sa ho nedá nijak on nechce on je veľmi hyper vezmem ho na ruky hneď sa ťahá dole on sa nezastavi odrana do večera ani pri jedení...

adzy
autor
22. jan 2024

@lydiasabolova áno stáva presne o 7 ráno potom ho dám do postieľky ja ležím vedľa neho v mojej posteli a on sa hrá vymýšľa...dám ho k sebe ešte horšie zíde dole a už berie hračky ale stým režimom môže biť pár x sa stalo že som sním šla neskoršie do izby ako manžel je doma je to horšie...

ivangeline
22. jan 2024

@adzy No da. Tym,ze ho dole nedate. ;D Proste zabavite,napr nieco ukazete,pochodite z miestnosti do moestnosti,uz si zyvne,potom do tmavej miestnosti,kde bude spat,mozno skusit zaspievat alebo rozpravat o niecom,co ma rad,prip. sumenie/hudba.. Rodic musi vediet ako na to,ked to nejde jednoducho a prirodzene.. Dieta nve vela x samo od seba.. Sa upokojit..Viete ho naucit spoobom ako. Neskor aj samemu v postielke.

adzy
autor
22. jan 2024

@ivangeline verte že nedá neraz som to skúšala on sa začne metať a ja mam ho problém udržať alebo mi dá takú hlavičku do pery že neraz mi ju rozbil ...tulim si ho k sebe hľadím nie bude sa metať až pokým už ja už nevládzem a musím ho pustiť na zem

adzy
autor
22. jan 2024

@adzy verte že ja by som bola veľmi rada aj ho nosila keby sa dal on je veľmi živé dieťa a keď nieje po jeho tak si začne aj hlavu búchať bud o zem alebo o dvere o postieľku mám 38 rokov veľa deti som už strážila videla ale taky ako je môj synček som ešte nevidela nezažila..

adzy
autor
22. jan 2024

Skúsim nastaviť režim je pravda ze sa veľa zmenil ako manžel ostal doma dlhšie lebo chodi len na víkend domov a teraz je už dva mesiace doma a je to omnoho horšie stým spánkom

ivangeline
22. jan 2024

@adzy To znie ozaj zle. Co otec dietata? Mojmu ide spracovanie lahsie.. ;D

adzy
autor
22. jan 2024

@ivangeline no ono vždy keď niekto aj prišiel k nám on nedokázal zaspať a mam dojem že na otca nebol zvyknutý keďže on pracuje v zahraničí a chodil domov len na víkend no keď si spomínam tak vlastne vždy aj počas toho víkendu bol problém..lebo on režim mal a bolo to celkom super ajked pospal len hotku ale vždy lepšie ako 10 minút a ako ostal doma dva mesiace sa to zhoršilo takto bude ním asi že berie ho stále ako návštevu?neviem ale uvidím ako to bude keď v nedelu už manžel odchádza či to bude tak ako predtým..

adzy
autor
22. jan 2024

@ivangeline manžel je z neho už sám hotový najviac ja vyčerpaná z nespavosti a on len krúti hlavou že čoto mame z dieťa heh ako snažíme sa aj von ísť sním pešo a poriadny kus aby sa unavil ako aj včera sme boli no a ja ze zaspal huraaa a o 10 minút už sa hral a taka unavená aj z prechádzky mňa to položilo a teda super stal tak som si dala silnú kávu aby som dokázala sa ešte do večera oneho posratat

lydiasabolova
23. jan 2024

co sa tyka manzela, ja si myslim, ze chce zaujat jeho pozornost, preto vystraja a preto sa mu ,,kazi,, spanok este viac.. moj manzel teraz travi malo casu doma a mam to doma podobne x 3 😂

lydiasabolova
23. jan 2024

a tiez by som ho na obed uspavala na rukach.. on musi pochopit, ze ty si autorita.. zobrat na ruky, oznamit, ze sa ide spinkat, dat cumel ak davas, a ist najlepsie do tmavej chodby, alebo hocikde, kde je malo podnetov.. ja tak vyuzivam chodbu pri vsetkych detoch, pozatvaram dvere do inych miestnosti, nech nezakukuju, co je tam kto je tam a este I'm navyse spievam.. ked mali obdobie vystrajania, upozornila som, nech spinka a spievala som dalej, vystrajali zas, upozornila som znova, pritisla som k ramenu, Dala jasne najavo, ze sa ide spat a spievala dalej..kus drsne to mozno vyzneje, ale proste som dieta ignorovala 😅

adzy
autor
23. jan 2024

@lydiasabolova neviem no to ešte dlhšie ako minútu nevydržal na rukách on je živél chce lem behať odrana do večera ale aj by som mala problém keby chcel sa nosiť dlhšie udržať ho na rukách váži 13.7 kg