Mám 3-mesačnú dcérku naučiť spávať v postieľke?

natalia2007
21. máj 2024

Je u mna na navsteve moja mama. Mam malu 3 mesacnu dcerku a uspavam ju v nosici alebo v kociku na terase. Mamine hovorim ze ona mi cez den v postielke nespi ze bud kocik alebo nosic. No a hned som dostala prednasky preco som ju tak naucila, ze to je pre mna strasne obmedzujuce, ze ju mam cez den davat do jej izby do postielky a ze mam klud. No lenze ona sa mi v postelke zobudi za 20 min, v nosici pospi aj 2 hod....co mam robit?

andrea2323
21. máj 2024

@natalia2007 rob ako je tvojej malej a tebe najpríjemnejšie 🙂 potrebuje cítiť tvoju blízkosť, prítomnosť, srdce, to je to najviac, čo jej aktuálne môžeš dať.. nemôžeš ju tým rozmaznať ani nič, len jej ukázať, že jej dáš to bezpečie, ktoré potrebuje pri zaspávaní/spánku 🙂 a keď je v nosiči alebo kočíku tak máš predsa voľné ruky..

maryetta
21. máj 2024

Ze dieta nenaucis. Ono nevie co sa ma naucit. Ale vie ako a kde mu je dobre.

kacena4
21. máj 2024

je to individualne mne vsetky deti spali v postielke boli tak naucene s tym ze v dome bol hluk ziadne ticho. neviem si predstavit uspavat neskor rocne 10kg dieta v nosici a 2 hodky ho nosit a kolko veci vies potom spravit ked je v postielke

natassha1
21. máj 2024

je este malinka, ja napriklad nechapem, preco by mala 🙂 nie je ziadny hriech, ked bude spavat s tebou nejaky cas, je to normalne a prirodzene, pri tebe mu je dobre.
ja osobne by som uvitala, keby ten nas niekedy prisiel za nami v noci, mne to normalne chyba 😀 ale on uz nechce, lebo ved ma 11. uzi si to, kym sa da 😀 tiez som sa tak snazila co najviac sa dalo.

hulica
21. máj 2024

@natalia2007 je to veľmi individuálne a ona je maliná, potrebuje ťa zrejme cítiť pri sebe. možno keď bude staršia tak to bude iné. veď zataiľ si tak kríže nosičom neničíš.

vreckovka2
21. máj 2024

Ja som sa pri tychto radach vzdy opytala ako ho to mam naucit. Nikto mi nikdy nedal odpoved. Ja neviem, ci som ho mala nechat plakat v tej postielke podla okolia..neboj, zmeni svoje spanie casom ako bude rast. Robte tak, ako vyhovuje vam dvom a nie okoliu. Nas spal len v satke, nosici, alebo na kojacom vankusi na mne nalepeny. Nosenie mi odobrila aj pediatricka. Casom zacal postupne spat so mnou v posteli a potom som aj odist mohla a spal sam. Bez plac, bez stresu, bez rezignacie dietata.

mamelka
21. máj 2024

Normalne ako keby o mne píšeš 😂 Alzbetka spi počas dňa len v nosiči, skusam aj uspat v posteki ale to nema zmysel, to su mikrospanlu...skúšala som už X veci, hojdacku, kočík, postel, postieľku, perinku... proste spi krátko. Pre mňa je dôležité aby spala aspoň 1,5-3,5h. Je vtedy aj spokojnejšia. V kočíku nechce byť, nespi tam. Spi v nosiči teraz na mne hodinu. A ci to niekto rieši?🤷‍♀️ neviem. Už nejak som separovala ľudí, a kto sa opýta ci spi len tak, tak dám jasne najavo,že spi tak a viac to riešiť nemienim... hádam nebudem 10x do dňa uspavat a v posteli ležať.

A teda väčšinou to rieši osoba ktorá take nemala/nezažila. Melánia spala tiež pri mne v posteli, v kočíku, Amália bola hore ako sa kočík prestal hýbať, Mária to iste len plus ešte elektrickú kefku mala a Alžbetka ta zas potrebuje kľud a na mne. A mne to aj vyhovuje, keď idem na nakup, do mesta tak mala do nosiča, Mária do kočíka.
A nie nenaučila si si tak. Mam 4 deti a každá je iná 😊 mne príde,že keby aj spia v tej posteli tak by si niečo nasli(ver mi)

mamelka
21. máj 2024

@maryetta pri upotenej mame😀😂 a potom mama spokojne hovori co sme všetko stihli spolu za ten čas 😂😂

januska12323
21. máj 2024

Rob tak ako to vyhovuje tebe.

cookie29
21. máj 2024

A Ty chces co? Pozri, mne prve dieta spalo len a len na mne. Kocik ani za nic, ani na prechadzku. Druhe zaspalo pri mne a potom som v pohode prelozila do postielky. Prve nespalo ani v jaslickach ani v skolke. Druhe spi v phode vsade... a s oboma som sla rovnako...

domka222
21. máj 2024

Kočík ako tak,ale neviem si predstaviť, že by som mala nosiť ešte na sebe dieťa aj počas spánku. Ale však rob si ako ty uznáš za vhodné a ako je tebe lepšie

kika2565
21. máj 2024

@mamelka Ty si to povedal jednoducho a elegantné 🤣...ja to robím tak vypočujem ,ale spravím si po svojom.. šak s tým dieťaťom je najviac matka ako ostatný..

pukina
21. máj 2024

ty nie si tvoja mama, rob, tak ako vyhovuje tebe. Svoje babatko si poznas najlepsie. Moj syn tiez do 8mesiscov v postielke spal maximalne polhodinu a v kociku vedel tahat aj 3 hodiny, potom sa to zlomilo a teraz ma 1,5 roka a zaspi uplne hocikde, keby mohol, prespi si zivot :D

lucia13022023
21. máj 2024

@vreckovka2 si mi pripomenula jednu situáciu kedy mi malý plakal v kočíku, tiež mal asi 3-4m, vybrala som ho aby neplakal, a suseda ze ale to nemôžem, se si zvykne na ruky a co potom urobím? Ze nech ho naučím na kočík. A ja ze a ako? A ona vravi, ja som naučila všetky moje deti na kočík, dala som ich do izby, v nej bol kocik, porevali si, niektoré 20 minút, niektoré hodinu ale nakoniec sa všetky deti naučili. Som pozerala ze ci to myslí vážne 🙈

anna_anicka83
21. máj 2024

@natalia2007 Ja som posledného kočíkovala nonstop. Na začiatku som s ním behala celý čas, neskôr stačilo uspať a odparkovať. Teraz má 2 a normálne spi v posteli cez obed. Známa uspala v nosiči a vyklopila🙂Prostredná chcela spať len v postieľke (to sa s ňou zas nedalo nikam ísť). Proste je malá, teraz jej to vyhovuje takto, neskôr možno v kočíku a počase aj v posteli. Alebo vôbec. Sú aj deti, ktoré od 2 rokov ani nespia. Ja by som to nechala na tebe a na nej. Rob tak, aby ste boli obe spokojné. Mne to nevadilo, vopchať krpca do kočíka, pekne sa vyvetrať 30 minút a potom si pospal aj ďalšiu hodinu a pol. A doma, keď som skúšala, tak 30 minút vymýšľania a 30 minút spánku.

dari226
21. máj 2024

Urob ako to citis ty. Nebudes lutovat, ze si ju mala v nosici o par rokou, ale mozno len to, ze si nerobila ako si zo vtedy citila. Ked babätko potrebuje mamu tak je to tak. Ja som minule citala, ze opica nepride k druhej opici koala nepride k druhej koale a povie daj svoje mlada do postielky nenos ho! Vychutnaj si radsej ten cas s babätkom.

vreckovka2
21. máj 2024

@lucia13022023 a teraz si predstav kolkokrat ich takto musela nechat, az kym chudence rezignovali...ja som dostala radu, ze mam zapnut vysavac, nech nepocujem ako reve. A to ho vtedy bolelo brusko asi a plakal asi 2 hodiny. Ja tu 70plus kategoriu aj viem pochopit. Nemali inu moznost mnohokrat. Ale mi ju uz dnes mame mnohe, a hlavne mame informacie preco dieta nenechat vyplakat. Avsak moja 80plus babka nemala inu moznost. Ale ani slovom mi nepovedala, ze ho nemam nosit. Skor naopak, jej bolo luto, ze nemala taku moznost a len ma stale podporuje, aby sme sa dietatu vela venovali. A satka, nosic a dojciaci vankus sa jej velmi pacili 😁.

magic08
21. máj 2024

@natalia2007 pocuvať svoj instinkt a nie mamu. mysli to dobre, ale tvoje dieta = tvoje pravidla

maminkadeticiek
21. máj 2024

Povedz mame,ze ak chce robit prednasky nech ide domov.Je to tvoje dieta a ty robis veci tak ako ty citis, ze su spravne.Mamu,svokru musis upratat hned skratka,lebo inak si bude vyhradzovat pravo komentovat a radit nevyziadane az do vnuckinej dospelosti.Dobre ti radim,uprac si s nou hranice.
A k tomu zaspavania.Dceru som naucila zaspavat samu.Nakoniec sa to zvrtlo tak,kedze nam toto obdobie chybalo,ze som ju od roka a pol uspavala ja az do 6 rokov.Proste sme to potrebovali obe.
Syna uspavam 5 rokov od narodenia az doteraz tak ako to vzdy vyzadoval.Ruky,na brusku,jeden vedla druheho...Uprimne?Jedine lutujem,ze som si pri dcere do toho nechala kecat a nezaspavali sme spolu od jej narodenia.

mamelka
21. máj 2024

@kika2565 presne. Aj dnes Alžbetka spala na mne od 15-18:20 ... proste spi na mne najdlhšie. A nikdy nebudem robiť ako si okolie želá a ahy bolo.okolie spokojne. Pozerám na môj a malej komfort, ale áno, pri prvej aj druhej som esye skakala ako radili

kika2565
21. máj 2024

@mamelka Nádhera... Dúfam,že bola vyspatá...
Šak ty s tým dieťaťom tráviš 24 hodín.. .. a okolie príde na hodku Max 2..

tanuuulka
21. máj 2024

@natalia2007 kazdy nech si robi najlepsie ako vie. Ale ja mam 3 deti a vsetky od prveho dna spia v postielke bez uspavania. Za mna top. Lubim svoje deti, ale aj svoj cas.. nie som otrokom uspavania. Pusa, dobru noc, lubim ta, cau, vidime sa rano.. podotykam, nikdy som nenechala vyrevat. Proste sme stanovili rezim od prichodu z porodnice.