Ľaknutie bábätka počas spánku

vanesaszakalova
21. jan 2024

Dobrý večer mamičky . Je normálne ak sa mi počas spánku lakne bábätko? 7mesacne . Občas sa lakne že keď spi a dotknem sa ho tak sa mikne a zobudí sa a potom zaspí na späť lenže toto mame už dlhšiu dobu a ja neviem čo to môže spôsobovať máte s tým skúsenosti?

viestta
21. jan 2024

Vsak sa ho nedotykaj. Aj s tebou by myklo, ak by sa ta v spanku niekto dotykal alebo by bol okolo teba rusivy hluk.

pribinak
21. jan 2024

Ja som dospela a tiež sa ľaknem ak by má počas spánku niekto chytal
Prečo to robíš?

Ehm, mykat, to je vybrané slovo

januska12323
21. jan 2024

Nechaj ho spať, keď bude problém zobudí sa sám.

patka06
21. jan 2024

Je to normálne, nedotýkaj sa ho keď spí, neprikrývaj a pod. Nechaj ho pokojne spinkať.

vanesaszakalova
autor
21. jan 2024

@pribinak ja sa ho nedotýkam že by som ho mykala alebo niečo naschvál. Ja ho pretačam pretože počas spánku sa kruti a spi si na nose alebo je celý vykrútený a len ho polahujem z jednej strany na druhú kvôli hlave hlavne pretože ma krivo chrbát potom

pribinak
21. jan 2024

@vanesaszakalova načo jo pretáčas? Veď ho nechaj spat tak ako mu je pohodlne
Aj ty sa počas spánku krútis a spis si na nose a máš krivo chrbát
Čo má ležať vystretý ako vojak v pozore?

Nechaj ho spat a nerus ho.

vanesaszakalova
autor
21. jan 2024

On počas spánku sa strašne krúti aj v noci stále chce ležať na svojej tvary a na bruchu že proste spi na svojej tvary a na brucho je pretočeny a ja sa bojím ho tak nechávať spať tak ho len pomaličky pretočim na bok a už sa lakne od malička to takto má aj keď sa narodil hneď v nemocnici na druhý deň sa počas spánku stále lákal a ako keby plakal počas spánku a všetkého sa bal. (Môže to byť aj s tým že som počas tehotenstva sa všetkého bála a lakala sa stále)

vanesaszakalova
autor
21. jan 2024

@pribinak a to ho mam akože nechávať spať na svojom nose aby sa mi zadusil či jako si to predctavuješ? Vieš aké to môže pre také malé bábätko byt keď sa otaca z druhej strany na druhú a nedokaze sa už pretočiť na späť a spí si na nose ? No pre mňa to je zle keď sa na to zobudím ze si spim na nose a ťažko dýcham potom

pribinak
21. jan 2024

@vanesaszakalova ja ti fakt nerozumiem….

V nemocnici po narodení je u deti silný Moorov reflex, to je normálne že deti placu, rozhadzuju ručičkami, totiž reagujú na nove podnety

On sa nezadusi, to nie je novorodenec. On sa pretoci keď bude potrebovať

vanesaszakalova
autor
21. jan 2024

@pribinak ja sa stále bojím aj keď není už novorodenec je to stále malé bábätko a je to veľký strach keď sa nad ránom zobudíš na to ze ti dieťa spi na svojom nose a keď ho pretočíš sa mu uľaví pretože to na ňom vidím

dadka1997
21. jan 2024

@vanesaszakalova vola sa to sebareflexia ma to kazdy clovek, nezadusí sa, ak sa vie otáčať na bruško, vie si aj hlavičku polohovať, ja by som ho tiež nebudila, aj mňa keby niekto napraval alebo chytal tak sa laknem ... to ze to robil v nemocnici alebo ze babtko vzlyká zo spánku je normálne, vyšlo zo svojho tzv. domčeka a a reaguje na podnety ... čiže nemáš sa čoho báť, to nie je ako, keď si dietatko da nechtia ručičkami na seba deku , vtedy sa zadusit môže

jaskolka
21. jan 2024

@vanesaszakalova neobracaj ho, však to kazdy by sa zľakol. A neboj sa, nezadusi sa. Ja som ca čudovala nad mojimi, lebo obaja spali na bruchu, zaborene hlavy do matraca, ale ani mi nenapadlo ich obracať.
To nie je novorodenec, ze sa nevládze ani pohnúť, 7 mesacne dieta, ak je zdravé a nemá iné problémy, sa jednoducho nemôže udusit samo tak, ze spí na tvári.

gvenduska
21. jan 2024

Aj môj to mal a prešlo to
Tak ako začalo tak aj prestalo neriesila som to