Ahojte ako to máte s detičkami? Naša dcérka ráno spinka aj do 8-9, ma 9 mesiacov tak ju ešte nebudim, potom ide spinkať len raz okolo obeda a druhy spanok keďže odmietala tak už až večer okolo siedmej na nočný spanok ukladám. Len rozmýšľam či by nebolo načase zaviesť nejaké skoršie vstávanie, budiť skôr, možno sa aj vrátiť k druhému spánku, lebo posledných pár dni ide večer spat už preunavena a ťažko zaspáva. Nieje ešte malička na skorsie budenie? Ďakujem za názory, skúsenosti
@portret7 9 mesačne dieťa je veľké na dva spanky? To asi ťažko
Urcite by som ju nebudila rano ked dobre spinka. Skus ju vecer ulozit o pol hodinu skor. Alebo nejako uspat na ten druhy spanok.
ja na odlahcenie. moje dieta vstavalo az do 2.5 roka medzi 5 00 a 6 00 mohla som na nu skusat cokolvek
ešte je malá na jeden spánok.. vyskúšaj ráno jemné prebúdzanie o 8, potom ju choď uložiť o pol 12, keď sa zobudí, tak potom na druhý spánok ukladaj po 3,5 hodine od prebudenia z prvého a na nočný spánok ju vychystaj tak, aby o pol 10 ste ležali v posteli.. bude to pre teba nezvyk, lenže detičky by mali v noci spať cca 10 hod nie menej, nie viac.. tvoja spí od 7 mej do 8-9, tj 12 a viac hodín, lebo dospáva chýbajúci denný spánok a to nie je veľmi dobré.. tak ako som ti napísala, bude mať lepší režim a nemala by mať ani stavy preúnavy
Ja by som ju postupne budila nejak, napr pohybom okolonatd okolo 7:30-8:00 a dávala ju na obed späť. Ona podľa.mna dospava ten denný spánok. O 19tej preunavena = chybaju jej tie 2 hodky spánku cez obed. Véd nebudeš ju hádam dávať späť o 18tej...
Urcite zaved spat druhy spanok. Mam syna v tom istom veku a teda po 3h lozenia, vstavania a splhania je uplne grogy. Tiez vstava cca po 8, 3-3,5 h hore a ide zse spat. 2x denne to krasne vyjde a o 20 sa ide zase do postele
Od narodenia mame to nastavene na 6 max 7. ;D Nie som za vyspavanie a ponocovanie....
Joj, ja tak zavidim mamickam, co im deti spia do 8-9 rano, my mame deti 4 a ani jedno nevstavalo nikdy takto neskoro 🙃😅. Aj teraz 2,5 rocny, ked aj zaspi o 22, tak vstane o pol 6 rano a pyta jest. Keby aj o polnoci siel spat, tak vstane rovnako.
Ja by som nebudila, nastavi si to dieta same. Ale pre nas je spanok vzacny, takze to z mojho pohladu. Pamatam si, ze s dcerou bol problem, nie a nie zaspat na obed a ked zaspala, bolo to neskoro, budila som ju a aj tak vecer nie a nie zaspat, rano oci otvorene o 5, ako slnko vyslo. No a ked nespala na obed, umraucana, hysaky, nic sa s nou nedalo. To bola uz vacsia, ked spavala raz cez den. Akokolvek som sa to detom snazila nastavit, tak aj tak si to robili po svojom, a iba horsie som spravila.
@dally55 moja má rok, vstáva ráno o 7 . Spať ide okolo 10 až pol 11 a potom druhý spánok má okolo 15:30 , ale to väčšinou pospi už len tak pol hodinku. Ale lepšie ako nič , lebo ako píšeš bez druhého spánku už je veľmi unavená večer . Večer ju dávam spať okolo 19:30.