Ahojte maminky, ktore spavate spolocne s babatkami!
Prosim podelite sa o svoje skusenosti, kedy vam dietatko slo spat na noc do vlastnej postele/izby ak ste na zaciatku spali v spolocnej posteli?
Ja dojcim na poziadanie a spime spolu od narodenia, rada by som pockala kym dietatko bude same chciet ist spat do svojej vlastnej izby 'pre velkacov'. Ako to u vas prebiehalo? Museli ste deti presviedcat? Museli ste predtym nejak obmedzit/zrusit dojcenie? Chceli ist same? Kedy asi?
Dakujem za kazdu skusenost! 🙂
@dievca_z_hor spavala v spalni v postielke a do detskej sme ju dali ked mala 14 mesiacov.
Ale teda ja som nedojcila.
V 14 mesiacoch mi ale prespala celu noc bez mlieka...
@dievca_z_hor V prvom rade musi prespat celu noc. Iba zeby si v noci chodila hore dole k placucemu dietatu.
K otazke. Asi ked mal 2,5 - 3 roky. Uspala som s on prespal celu noc, takze mu bolo jedno kde spi a kto vedla neho spi/nespi
Ako 8-rocna, ale nam vyhovovalo, ze sme vsetci spolu, pri nasej posteli ma dodnes svoju postielku a spi podla toho, kde chce, moze u seba, moze u nas, akurat ked sme chori, tak ju poprosim spat u seba, aby nechytila sople, kazdemu ako vyhovuje a nam takto, s tymto nebol ziaden stres
Dceru som odstavila v 2 rokoch, chceli sme druhé a ona a jej dojčenie už boli strašne (20-30zobudeni 2rocnej v noci už nie je o hlade). Za 2-3 noci už bola ok. Syn išiel do svojej izby cca v 3 rokoch ale do veku 5 rokov som ho uspavala plus často som musela za ním v noci a teda som tam aj spala. Od 5 rokov je to jeho kráľovstvo
Moja mladsia sestra spala pri mame v posteli asi do 7-mich rokov (a to bol boj a drama) a az doteraz, do puberty mava problemy ked ide spat, ze sa boji tmy a mnoooho inych veci - podla psychologa je to sposobene tym, ze nikdy nebola naucena zaspavat sama a byt sama vobec.
Len aby si vedela, ze idealne to byt nemusi. Rozhodnutie je ale koniec koncov na vas ako rodicoch.
Syn dojceny do samoodstavu (3 roky a 3 mesiace) zacal spat vo vlastnej izbe, ked mal skoro 5,5 roka. Neviem, ci by siel skor, kedze sme dovtedy byvali v 2izbaku a az potom mal moznost sa realne rozhodnut.
Mal svoju vlastnu postel aj v 2izbaku, tam zacal spavat, resp zaspavat sam od seba, ked mal skoro 4 roky.
Na vsetko dospel sam. Povedal nam. Nemali sme to potrebu riesit.
Dcerka, ma 3 roky, prespi celu noc vo svojej postielke prirazenej k nasej posteli, 95% noci. Dojci sa. V noci uz na 99% nie (iba ked ochorie alebo cez den nespi a je velmi pretazena a ma z toho zlu noc). Do svojej vlastnej izby nechce ist. Sice uz asi 5krat sa tvarila, ze tam zaspi sama, ale nepodarilo sa jej to. Stale nas potrebuje.