Ahojte baby ja len taká otázka, do koľkých rokov vám deti spali cez deň? Môj syn prestal teraz cca 2 týždne dozadu, o mesiac bude mať 4 roky a veru je to úplne iné ho celý deň zabávať keďže on je povaha že sa veľmi sám nezahrá, stále potrebuje moju pozornosť. Mám len jeho a nesťažujem sa, som s ním rada ale proste zmena keďže mi spával cez deň aj dve tri hodiny a zrazu nič, už si ani ľahnúť nechce že by si oddýchol aspoň. V škôlke tiež nespí len leží už.
Starší do 4rokov ,mladšia ešte pre 2rokmi prestala.
Našťastie mám deti, čo sa zahrajú aj samé.ten spánok nás neobmedzoval v návštevách, nákupoch..
Starsi v necelých 2 rokoch, mladsi s nástupom do školy 😁
Moji nespali od 2 rokov
Ja trochu off, ale úplne ta chápem, že ti ten čas jeho spánku chyba.... Skús možno sa s ním dohodnúť, že musí mať na obed aspoň 1 hodinku "tichého odpočinku", teda, nemusí späť, ale bude v izbe, v posteli ležať a pritom si môže listovať knižky ci potichu sa hrať.
cca. 2,5 r. mala, ked prestala spavat uplne.. ale v skolke zvykne spat 😁
akoze ja som radsej, ked nespi.. je to sice cez den masaker ale vecer mam o to skor klud 🙏😁
Starší do troch a mladšia bude mať onedlho 5 a ešte si rada pospi zo dve hodinky😁
Od 2,5 r obaja
Obaja krátko po druhých narodeninách
Starsi od 2 rokov, ale v ms spaval..mladsi bude mat 4 a v lete sme mali taky rezim,ze nespaval. V skolke ale spi
Skus budit skor
Ja sa teraz snažím ho zrušiť 3 ročnému, ak nespi ide pekne o 8 spat, ale teda ten jeho útlm je náročné preklenúť, keď som v praci muzovi sa to nedarí a potom je aj do 11 hore 🙄
Obaja mi uz 2 rocny nespali mladsi mozno aj skor.
Obaja okolo 2rokov prestali spať, oddýchnuť si oddýchli pri rozprávke, ležali. Starší potom zaslal o 18:30 a mladší tak podobne... No mladší mi ráno skôr vstával 😁.
Od 2 rokov, je narodena v juli a cez prazdniny prestala spat cez den, od roka spala len raz. Ani v skolke nespala,len sem tam zaspala, no potom zaspavala medzi 22.30-23.00, takze lepsie bolo ked len lezala
Dcéra v 18 mesiacoch , syn okolo 2 rokov mal.
Môj ešte v 3,5r spal.
Nas starsi bol podla ostatnych odpovedi riadny spac. Tusim az do nejakych 5 rokov spaval, az ako predskolaka som ho uz doma nedavala. V skolke spaval cely cas.
Traja nespali od 1,5 roka, len starsi syn spal do 4roch rokov na obed... vobec im to nechybalo, vecer pekne zalahli skoro... nevidim problem...
V skolke spi, doma nespi od 2.5 rokov (vlastne odkedy zacal chodit do skolky) a este aj vecer zacal zaspavat neskor 🙂 takze kym sme si zvykli, celkom nas to s muzom zaskocilo
@denden77 tak to áno, večer zaspí za chvilku to je pravda a dokonca sa ani v noci nezobudí ani raz. Nočný spánok má super
.
Bude mať 5r a ešte si vždy na obed položíme. Ak skoro vstáva, má doobeda veľa pohybu, sam sa vypýta a zaspí aj na 2,5 hod .. v priemere 1-2x/ týždeň ho zlomim na spánok ( to cez prázdniny doma... a v škôlke spi niekedy tiez)
V 6 a 2,5.
syn v 18 m, jedna dcéra spávala ešte aj v 4 r.
Do roka a pol mladsia😂 a to uz som nahanala od rana do vecere dvoch
obe deti v 2 rokoch
Staršieho si už nepamätám (je to už veľa rokov), mladší mal 1,5 roka.
Dcéra so synom obaja až pri nástupe do prvej triedy,a teraz najmladší ma rok a pol a zatiaľ tie tri hodinky na obed bez problémov ..všetkým som od roka nechala len jeden spánok a všetci boli naučení tie tri hodinky cca ..čiže vlastne už takmer 17 rokov sú návštevy u nás a my niekam ťažká záležitosť lebo stále mi nejaké dieťa musí ísť spať 🤣🤣🤣
V 2 rokoch, ale v škôlke spávala zase, lebo museli a víkendy nespavala doma
Teraz v auguste mala 4 a spáva cez obed aj vyše 2-2 a 1/2 hodiny. Cez leto sa stalo ze už nechcela spat ale ako znova začala chodiť do škôlky tak si pospi, aj večer sa pýta už pred 7 spat.
Moji isli do skoly ako 7 rocni a dovtedy v skolke spali cez obed 🙂)
Moj prestal v 3.5 roku. Ma to aj svoje vyhody, napriklad celodenne vylety, ale veru.ta pauza cez den mi chyba doteraz, uz bude mat pomaly 5.
Sestrine obidve prestali v 2.5r, takze este som dobre obisla.