Hrozné spanie 3-ročného syna

21. máj 2023

Ahojte, syn bude mat koncom leta 3 roky..
Uz som si zvykla, ze v noci je aspon 5x hore, alebo že máme nočnú,,disko". Ale to co sa deje poslednú dobu, uz nedavam. Cez deň nespáva, už zo pol roka. Chodí spávať o 19-20, keď je veľmi unaveny tak o 18tej. Ale v podstate na probléme cas jeho odchodu na spanok nič nemení. Zo 2h spí krásne, samozrejme, ze ja vtedy este upratujem, večera, sprcha, pokec s mužom. Idem spať cca 21:30-22:30 a do pol hodiny, ako idem už ja spať sa začne budit, každých 5-15 minút, mrkoce, vrtí sa, občas sa chce napiť. A takto do 4tej rána, a potom? Vstane medzi 5-6:30 .. už padám na hubu. Jedine čo ho udrží spať aspon 30 minút vkuse je, keď mu dovolím sa na mňa nalepiť. Čo mám spraviť inak? Ja sa chcem vyspať 🥺 Ešte mám jedného o rok staršieho, čiže energiu a ,, zdraví " spánok mi naozaj chýba

deti95060810
21. máj 2023

asi by som mu dovolila aby spal pri mne - len nech spí....

autor
21. máj 2023

@deti95060810 tak to sa nevyspim. Mne to nieje pohodlné, keď mi furt po tvári cápe, za uši drží, okopáva. To je to isté ako keď mrnči

kleopatra114
21. máj 2023

Votriem sa , radu nemám .Moje uz 3 malo , ale celu noc za svoj život prespalo asi 5 krát 😳

dzulli1980
21. máj 2023

Neprídeš si kus sebecká? ... veď je to Tvoje dieťa, si jeho mama, ku komu sa má pritúliť, keď nie k Tebe? ... moja dcéra má 7, zaspí vo svojej posteli, no po dvoch, troch hodinách pricupitá ku mne ... vôbec s tým nemám problém ... si mama, kus zo svojho pohodlia jednoducho obetovať musíš.

matkahelka
21. máj 2023

a nejako medicinsky to riesit nechces? neurolog, spankove centrum, etc.? nemam skusenost vdaka vsetkym svatym, ja som svoje dcery sebecky velmi rychlo odstavila od dojcenia a odvtedy spia ako v kome cele noci, ale v takom veku, keby nespali, urcite by som vyhladala nejaku odbornu pomoc.

matkahelka
21. máj 2023

@dzulli1980 uvedom si, ze kazdy ma inu potrebu spanku. niekomu stacia 4 hodiny, niekto pri 4 hodinach spanku nedokaze pocas dna potom nieze nieco robit, nedokaze ani dychat (napr.ja) to nie je o sebeckosti preboha, ved ta matka potrebuje potom cely den fungovat. a to sa da ako, ked je nevyspata?,

lenuska9999
21. máj 2023

U mojich deti platí - čím lepšie spia cez obed, tým lepšie spia v noci. Syn keď vynechal obednajsi spánok, tak sa to prejavovalo nočnými desmi. Možno u vás sa to prejavuje takým nepokojom. Podľa mňa je ešte veľmi skoro , aby vynechal obednajsi spánok.

autor
21. máj 2023

@dzulli1980 neprídem si vôbec sebecká. Síce ťa do toho nič, ale už nejaký čas chodím po lekároch, neurolog, internista, kvôli odpadávaniu, nizkemu tlaku, vysokym pulzom. Predstav si, keď mávaš stavy na odpadnutie, tazko sa ti dýcha, lebo ti ide srdce vyskocit z hrude a staraj sa o 2 deti, keď je manžel v práci. Čím menej spím, tým mávam, hlavne doobeda hrozné stavy. Dobré rano deti, idem sa vygrc*ť, dajte mi 10 minút a venujem sa vám... Čiže ked nevieš pozadie veci, tak si odpusti blbé poznámky. Pýtala som sa na radu a nie na hejt. Pekný večer.

dzulli1980
21. máj 2023

Kvôli čomu do mňa vyskakuješ? ... veď si mohla v úvodnom príspevku napísať, že máš zdravotné problémy ... lebo to, čo si napísala na začiatku, vyznelo, že si LEN unavená mama, tak ako väčšina mám je ... a radu som Ti dala ... zober dieťa k sebe do postele, jednoducho potrebuje cítiť blízkosť, to je celé.

autor
21. máj 2023

@dzulli1980 ja nevyskakujem, ja ti dávam len radu do budúcna. Ty si musela mať hneď zbytočne poznámky. Ešte ked som vyššie v komentári pisala, že keď spí pri mne je to to isté ako ked mrnči. A este mu to ten spanok natiahne max. o 15 minut

marianarem
21. máj 2023

Mne neprides vobec sebecka, jednoducho nie kazdy sa dobre vyspi, ked je na nom niekto nalepeny. Ja som tiez ten pripad. Mama sa musi starat aj o seba, nielen o dieta. Uplne s tebou sucitim, zial neviem poradit :(

autor
21. máj 2023

@marianarem ❤️

kluska
21. máj 2023

nepotesim, su take deti co pekne spia a take co sa budia v noci. Lieky by som neriesila, moje prvorodene je taketo uz skoro 10 rokov. Ked bol mensi, sa niekedy budil aj 20x za noc, hladal dutku a jojcel. Zostalo mu to, niekedy prespi celu noc, ale vacsinou sa budi, jojci, chodi na zachod a pod. Podla mna to suvisi s nervovou sustavou a charakterom, proste vsetko preziva v noci. MOj ma taky problem, ze mu vadi, ze je tma a ze sa boji, ze je sam. Druhorodeny bol aj kojeny a uz od 2 mesiacov prespal vkuse 8 hodin, on spi jak zarezany, ked je zdravy, tak aj spadne z postele a spi na zemi. No a malicky ako spi? s vami v izbe? mozno nejaka lampicka alebo skus sa ozvat ked bude plakat, mozno to bude stacit. najlepsie nejaka postel blizko pri vasej, ze len pohladis alebo sa ozves.

kluska
21. máj 2023

a inak do 5-6 rokov to bolo takto, ze plakal, jojcel a nechcel povedat co vlastne mu je, ci nos, ci zachod, ci sa boji ci co a az potom neskor zacal rozpravat 🙂

majlo1234
21. máj 2023

@dzulli1980 LEN unavena mama na smrt aj tak nedokaze normalne fungovat. Mozno preziva, ale klesa aj schopnost sebaregulacie, kognitivne schopnosti…a to vsetko nakoniec ovplyvnuje aj soravanie k detom, hoc nevedomky. A potreba spanku je prirodzena, preco by sa mala citit sebecky, ked sa chce vyspat konecne?

Autorka, a nebudite sa navzajom? Inak ti vobec neviem poradit, mam mensieho syna, este dojcim a tiez je ten spanok o nicom, ale aspon sa na mna nelepi, i led spime od narodwnia spolu, ja totiz neznasam, ked sa ma niekto dotyka v spanku😏
Jedine co ma napada je vystriedat sa s muzom, naprikld v dni, ked nejde do roboty, ty sa zavries niekde a vyspis celu noc, a muz nech saskuje so synom. Su asi deti, ktore nepotrebuju tolko sptat

lolita555
21. máj 2023

Neviem či je to pravda, ale moj názor ,-ja toto nechápem keď tak malé decka nespia cez obed.nikdy mi nič tak nevadilo ako keď mi synovia nespali.samozrejme že mali obdobie keď nechceli na obed spať ale ja som v tomto bola neoblomna,lebo som vedela že ten spánok obedny to dieťa potrebuje ,pretože potom by robilo presne to čo tvoj.ked je dieťa moc unavene,tak nedokáže v noci pokojne spať.mozno niektoré deti dávajú s prehľadom cez deň bez spánku a v noci spia ukážkovo ,ale drvivá väčšina nie.

zorkahorka
21. máj 2023

@lolita555 to nema s obednym spankom nic. Moj syn z 90 percent na obed este spi a niekedy (raz za cas, nie casto), mava taketo noci, ze sa prehadzuje. Joci cez den spal. Ani dospelak niekedy nevie pokojne vecer spat

matkahelka
21. máj 2023

@lolita555 su deti, ktore obedny spanok proste nepotrebuju. moja suseda ma syna, ktory od 2 rokov doma cez den nespaval. ked ho chceli ulozit, lezali s nim aj 2 hodiny- hladkali, spievali, hojdali, proste nic. dieta nervozne, rodicia nervozni. vecer im o 20.00 odkvecol a tahal 12 hodin nonstop celu noc. akonahle nastupil do skolky a "naucil" sa tam spat, doma zaspava najskor o 23.00, zdoraznujem najskor, lebo neraz su hore s nim aj do polnoci. a rano ho nevedia vytiahnut z postele od unavy. aj tu je o tom nie jedna diskusia. ako mamicky hodiny s detmi cez obed lezia, robia mozne aj nemozne a dieta jednoducho nezaspi a ked zaspi, tak do noci potom kukuckuje, lebo nie je unavene. mne detska neurologicka pri starsej dcere povedala, ze pocet spankov u deti nie je absolutne dolezity. je hlupost trvat na obednom spanku. nie je dolezite, ako casto dieta spi, ale kolko hodin dieta spi. co z toho, ze na obed dieta spi hodinu a v noci len 8 hodin. oproti dietatu, ktore cez den nespi vobec, ale v noci potiahne 11-12 hodin.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dana802
22. máj 2023

Striedacka jednu noc ty jednu muz aj keď chodí do práce ty máš prácu doma dvojnásobnú sú také deti čo jednoducho majú potrebu cítim mamu pri sebe alebo aspoň ruku jej držať len vtedy sa cítia v bezpečí a uvoľnia sa úplne takže zaspia tvrdo môj sa mi budil aj keď som sa postavila na wc v noci hneď utekal má záchod ku mne a este stále spíme spolu lebo to je jediný spôsob ako sa vyspím keď som sa ním v jeho izbe spí celú noc a tým aj ja ak idem do spálne mám to čo ty vždy niečo potrebuje alebo sa nevie uložiť a ty behas hore dole a nemáš šancu zaspať a keď zaspíš tak do minúty je hore poznám je to ťažké a neviem kedy to skončí tak pevne nervy prajem a dobre energetické nápoje ešte ho môžeš skúsiť zničiť ako unaviť tak že mu bude hlávka padať ale tam je zas riziko tiež že to bude mať presne opačný efekt a pozrieme a chytí druhý dych a si vieš kde môžeš rovno začať prať variť

lolita555
22. máj 2023

@zorkahorka ano napísala som svoj názor ,tak ale spí zle malo ale autorke syn má zle noci každý den

lolita555
22. máj 2023

@matkahelka áno napísala som svoj názor kde jasne píšem a sú deti ktoré spánok nepotrebujú ale tak to evidentne nie je prípad z tejto témy

jaskolka
22. máj 2023

@dzulli1980 jedna vec je pritulit sa a niečo celkom iné, keď po tebe niekto skáče, búcha ta, ťahá za vlasy, kope a podobne. Ja by som toto tiež nezniesla, dieťa- nedieťa.

jaskolka
22. máj 2023

Autorka, chápem ta, no neviem, či ti budeme vedieť poradiť. Skus ho dat do inej miestnosti na spánok, alebo možno je problém práve tom, že nespi už vôbec cez deň. A je akoby pre unavený a vtedy telo a mozog paraduxne sa správa ako "svieže" únavu prekonáva aktivitou.

andreatytler
22. máj 2023

My mame 3.5 rocneho a od narodenia potrebuje k spanku telesny kontakt, ale ze neskutocny telesny kontakt. On sa doslova pritlaci na mna. Castokrat hlavou na hlavu. Zobudim sa na to ze ma boli hlava z toho ako mi na nu tlaci. A ruky ako prisavky, na krku, usiach. Ja som vychovana na studenom odchove, kedy ma v detstve nikto neobjimal a tak mi je to nadmieru neprijemne a nedokazem spat ak ma niekto takto obchytkava. Zachranil to muz, ktory sa rad v spanku objima a tak spia oni dvaja spolu.
Neskusala si nechat spat synov spolu? Mozno starsiemu mu to nebude vadit. Ak ani, tak co manzel? Ja verim tomu ze tak spat nebude naveky. Predpokladam ze do takych 6-7 rokov. Treba nieco dovtedy najst.

domak2
22. máj 2023

Hm ak spi v tvojej izbe, presunula by som ho do inej, tam nech sa mrvi koľko chce, flasu s vodou mu nechaj niekde po ruke.

zorkahorka
22. máj 2023

@andreatytler no presne! Tiez mam takuto prisavku, ktora ma stekli na tvari vlasami 😀 niekedy je to ozaj nemile, lebo ta to budi... velmi rad s nim spava moj muz, takze ja si mozem lahnut sama. A berie si k sebe aj starsieho syna. Ked mladsi citi jeho blizkost, v pohode spava. Nastastie,,starsi je ohromny spachtos, jeho mladsi tak lahko nezobudi. Takze aj toto moze byt recept

simona92101
22. máj 2023

Ja som takisto hrozna matka,lebo som prvu dcerku od 1 roka dala do vlastnej izby.dovod?v jednej spalni sme sa budili navzajom,dcera nedokala spat ked nas pocula sa prehadzovat,nedajboze hlasnejsie dychat,nonstop bola hore.samozrejme,dvere na spalni mame stale otvorene,ma 4r a spi sama v izbe odvtedy a celu noc,no kedykolvek ma zavola,tak pridem.nam to velmi pomohlo.
Skus ale kontaktovat spankovu poradkynu,mozno tam bude iny problem.za skusku nic nedas.ja som ju kontaktovala pri mladsej a nam velmi pomohla

ajajaj00
22. máj 2023

nemoze mat vela emocii pocas dna?ze preto taky nekludny spanok..nas to tak maval do 3 rokov odvtedy klop klop spi 13 hodin vkuse..a nie si sebecka deti maju mat na spanok svoj priestor a samozrejme aj rodicia

beata_k
22. máj 2023

Skus si ho dat aspon do jednej izby. Bud budes unavena z nekonecneho vstavania k nemu alebo sa mozes skusit vyspat vedla neho. Zrejme potrebuje kontakt.