Ahojte, idem si k vám poradiť. Už robím všeličo možné a nemožné, no neviem vychladiť spálňu v ktorej malý spi. Byt mame otočený tak, že do cca 4 je v spálni príjemne, no na večer extrém teplo. Skúsila som zavrieť okná, zatemnit, nevetrat.. Skúsila som otvoriť, ventilátory proste všetko. A stále tam mame cca 29 stupňov večer keď ide spať. A to chodí okolo pol 9 večer. Budí sa mi každú chvíľu, spi len v tričku a plienke.. Cez denne spánky ôk, no ten večerný je hrozný a vidím ze aj on je nervózny. Klímu nemáme a neviem, nechcem ju veľmi kupovať aj za to ze ja aj muž sme citlivý, hneď mame oči a hrdlo chytené keď sme dlho tam kde je klíma. Mate nejaké rady?
Mame to podobne.Moja 17mesacna tiez spi horsie kvoli teplu a zaspava ovela neskor nez zvycajne.My namierime ventilator na jej nozicky(ale z dialky),aby ju to chladilo.Ked ideme my spat, ventilator uz vypneme.Vtedy uz pomaly zacina prudit chladnejsi vzduch dovnutra.Okna su samozrejme celu noc otvorene.
Ahoj, bola som na tom podobne. Spalna na zapadnej strane...co si budeme hovorit a smrad zo Slovnaftu... Pomahalo kupanie, ovlazovanie vodou, zvlhcovanie vzduchu. Mala mala 3-6 mesiacov ked boli najhorsie horucavy, aj 7x bola vo vanicke s cistou vodou, hompalala sa na specialnom vankusiku do vanicky a bolo jej super. Spala velmi dobre.
Pred spanim prevesit mokru plachtu cez garnizu a nechat pootvorene okno. Vyparovanim vody sa trosku ochladi vzduch. Ked vam poobede pecie slnko do okien pouvazuj nad bielymi zavesmi. Trosku odrazia infracevene ziarenie spat na sklo, nebude sa miestnost tak prehrievat.
Uplne najlepsie by bolo ak by ste si dali namontovat vonkajsie screenove rolety. Dostatocne pritienia aby slnko nepieklo rovno na skla a da sa cez nich v pohode vetrat aj ked su stiahnute (a este posluzia ako siet proti hmyzu)