Ahojte, do akeho veku babatka ste pouzivali spaci vak bez noziciek ? Zvazujem dcere kupit novy, nakolko vyrastla z povodneho, ale citam ze pri tom beznozickovom pisu aby sa nepouzival ak dieta uz vie vstat na nohy. Pocujem to prvy krat :O
Ja som nozickovy ani nemala, vtedy boli len beznozickove...bol ken na zimu, ked deti vyrastli, tak uz normalne v 1,5r-2r. perina.
Do cca dvoch rokov, resp. kým bol syn v mini postieľke, okolo dvoch sme mu kúpili normálnu posteľ, takže potrebuje mať voľné nohy, ak potrebuje ísť k nám do spálne. V malej "mrežovej" postieľke nebol problém, aj keď sa v tom postavil, len pri chodení by sa asi prizabil.
@euka210 pre chronických odkopávačov sú tie nožičkové fajn, môj 4,5r síce má perinu, ale ako keby ju ani nemal, zakryjem ho a do 5 min sa zo spánku celý odkope 🤣
Dcéra má 20 mesiacov, používame stále.
Myslíš ten, čo je dolu normálne zaoblený? (nižšie link) S nožičkami som ani nemala. Mala som len tento klasický a používala som ho asi do 2 alebo 3 rokov. Už si presne nepamätám. Mala som taký, ktorý sa dá odzipsovať zvrchu aj zospodu. Ten odzipsovateľný zospodu bol lepší, lebo ak bolo dieťaťu teplo, tak som rozzipsovala na 15-20 cm spodok, čiže sa trošku vetralo, ale dieťa bolo v podstate zakryté.
https://www.grossekinderschlafsack.de/home/29-s...
A našla som teraz aj taký čo sa dá dolu pekne rozopnúť a dieťa v ňom môže aj chodiť:
https://www.amazon.de/Plartree-Schlafsack-Abneh...
Závisí od dieťaťa, prvé mi zaspávalo v postieľke, malo vak bez nožičiek do 3 rokov. Druhé uspávam, občas sa pri tom prechádza po izbe, tak po roku malo s nožičkami.
Asi do dvoch rokov, potom sme kupili s nohami a to ma este stale.
Moja dcéra má 1r8m a stále v takom spí v postieľke 🙂 a neplanujem meniť... Je to aj dobrá prevencia proti tomu aby vyliezala z postieľky
Asi do 2 rokov. Normalne v tom chodil. Nie po celom byte, ale par krokov dal. 🤷
No podľa mna keď už dieťa vie chodiť tak nozickovy. Moj behá z jednej strany postieľky na druhu. Neviem si predstaviť že by toto robil v tom bez nôh.
Asi do 2.5 rokov a syn vedel chodit od 11 mesiacov. Chodil aj vo vaku. Ja by som mu to rada obliekla aj teraz ked mu ide na 4,😀 Chrbat ma stale holy.😖
Vacice
Do pol roka, potom už overal.
Logicky, keď sa už dieťa vie postaviť na nohy spací vak bez nožičiek nie je vhodný.