Do akého veku ste používali spací vak bez nožičiek?

14. aug 2023

Ahojte, do akeho veku babatka ste pouzivali spaci vak bez noziciek ? Zvazujem dcere kupit novy, nakolko vyrastla z povodneho, ale citam ze pri tom beznozickovom pisu aby sa nepouzival ak dieta uz vie vstat na nohy. Pocujem to prvy krat :O

patka06
14. aug 2023

Do pol roka, potom už overal.
Logicky, keď sa už dieťa vie postaviť na nohy spací vak bez nožičiek nie je vhodný.

euka210
14. aug 2023

Ja som nozickovy ani nemala, vtedy boli len beznozickove...bol ken na zimu, ked deti vyrastli, tak uz normalne v 1,5r-2r. perina.

canis_lupus
14. aug 2023

Do cca dvoch rokov, resp. kým bol syn v mini postieľke, okolo dvoch sme mu kúpili normálnu posteľ, takže potrebuje mať voľné nohy, ak potrebuje ísť k nám do spálne. V malej "mrežovej" postieľke nebol problém, aj keď sa v tom postavil, len pri chodení by sa asi prizabil.

canis_lupus
14. aug 2023

@euka210 pre chronických odkopávačov sú tie nožičkové fajn, môj 4,5r síce má perinu, ale ako keby ju ani nemal, zakryjem ho a do 5 min sa zo spánku celý odkope 🤣

ajka0207
14. aug 2023

Dcéra má 20 mesiacov, používame stále.

sovica
14. aug 2023

Myslíš ten, čo je dolu normálne zaoblený? (nižšie link) S nožičkami som ani nemala. Mala som len tento klasický a používala som ho asi do 2 alebo 3 rokov. Už si presne nepamätám. Mala som taký, ktorý sa dá odzipsovať zvrchu aj zospodu. Ten odzipsovateľný zospodu bol lepší, lebo ak bolo dieťaťu teplo, tak som rozzipsovala na 15-20 cm spodok, čiže sa trošku vetralo, ale dieťa bolo v podstate zakryté.
https://www.grossekinderschlafsack.de/home/29-s...
A našla som teraz aj taký čo sa dá dolu pekne rozopnúť a dieťa v ňom môže aj chodiť:
https://www.amazon.de/Plartree-Schlafsack-Abneh...

thereisabear
14. aug 2023

Závisí od dieťaťa, prvé mi zaspávalo v postieľke, malo vak bez nožičiek do 3 rokov. Druhé uspávam, občas sa pri tom prechádza po izbe, tak po roku malo s nožičkami.

x_mery_x
14. aug 2023

Asi do dvoch rokov, potom sme kupili s nohami a to ma este stale.

zuzkapap
14. aug 2023

Moja dcéra má 1r8m a stále v takom spí v postieľke 🙂 a neplanujem meniť... Je to aj dobrá prevencia proti tomu aby vyliezala z postieľky

beata_k
14. aug 2023

Asi do 2 rokov. Normalne v tom chodil. Nie po celom byte, ale par krokov dal. 🤷

lia2022
14. aug 2023

@beata_ presne tak isto aj môj sa vedel v tom normálne postaviť a v postieľke dal pár krokov..my sme používal cca do 18m. Potom sme prešli na nožičkový.

vahcaac
14. aug 2023

No podľa mna keď už dieťa vie chodiť tak nozickovy. Moj behá z jednej strany postieľky na druhu. Neviem si predstaviť že by toto robil v tom bez nôh.

andreatytler
15. aug 2023

Asi do 2.5 rokov a syn vedel chodit od 11 mesiacov. Chodil aj vo vaku. Ja by som mu to rada obliekla aj teraz ked mu ide na 4,😀 Chrbat ma stale holy.😖

matula12345
14. okt 2024

Vacice