Dlhé zaspávanie autistu

nikuskapolacek
8. júl 2024

Kočky prosím vás, môj skoro 3 ročný synček (autista) večer veľmi dlho zaspáva (aj hodinu a viac). Idem s ním do izby medzi 20.30 a 20.45. Tak o 21.30 ho uložím do postele (dovtedy sa snažím, aby sa max. skľudnil). Skúšala som mu predĺžiť bdenie (nepomohlo), žiadne sladké od obeda, žiaden mobil TV, je vonku doobeda aj poobede. Na obed spí max. 1,15 potom ho idem budiť, lebo fakt neviem o koľkej by inak šiel spať. Na obed ho budím najneskôr o 15:00. Prosím vie mi niekto poradiť? Zhoršilo sa to v posledných dvoch týždňoch. Nič som nemenila. Malý už začína byť riadne nervózny z nedostatku spánku.

anjelicek26
8. júl 2024

Musi to byt autizmom? Moje deti od 1,5 roka nespavali na obed (aj tie neauti a aj to jedno auti).. keby spali do tretej, tak by do polnoci tancovali... skus obed davat o pol dvanastej ako v skolke o pol jednej drichmu... ak mas teda pocit, ze na obed este spat potrebuje... moji nepotrebovali.. vecer je svetlo, jasne, ze sa mu moc nechce spat no...

deti95060810
8. júl 2024

opýtaj sa lekárky na Prothazin alebo aj Dospinox.

tim23
8. júl 2024

@nikuskapolacek a čo tak z tepla?

kyruska
8. júl 2024

Dokedy spi rano? O tretej poobede je dlho, uprav cely rytmus, rano skor vstavat, naobed spanok max do 2hej… naobed pekne zaspi?

nikuskapolacek
autor
8. júl 2024

@kyruska aj na obed zaspáva dlhšie, asi tak pol hodinu aj viac. Tie posledné týždne spí ráno do 8 a spal by aj dlhšie, no to ho budím.

belasy_motylik
8. júl 2024

Pri autizme je problém so zaspávaním, aj so spánkom, hlavne nočným. Je to jeden z hlavných príznakov. Deti zaspávajú často aj dlhé hodiny, kvalita spánku je často tiež zlá. Potrebujú ale spánok, preto často potrebujú dospať ráno, doobeda.

nikuskapolacek
autor
8. júl 2024

@tim23 keď tie teplá nastúpili až neskôr. Plus máme vonkajšie rolety, zvnútra hrubé závesy a podobné srandy, takže v dome nie je až tak extra teplo. Teda zatiaľ nebolo, no uvidíme keď začnú padať tie 34

nikuskapolacek
autor
8. júl 2024

@belasy_motylik lenže keď ho nechám dospať ráno, tak na obed mi nezaspí a do večera to bude katastrofa.

brezza
8. júl 2024

@nikuskapolacek aj moj ma autizmus, ale v tomto veku uz na obed nespaval, takze problemy so zaspavanim nema. Za to spanok je hrozny. Ma 5 a pol roka a za svoj zivot prespal tak 10 noci asi. Ja som si uz zvykla na permanentne nevyspatie.
Mozno ten obedny spanok uz nepotrebuje. Skus ho nedat spat na obed a uvidis.
Potom mu este moze psychiater predpisat melatonin s postupnym uvolnovanim.

tim23
8. júl 2024

@nikuskapolacek aha, tak neporadím .. Radila som zo svojej skúsenosti, môj má 1,5r a tiež ťažšie zaspáva v týchto horúčavách

anjelicek26
8. júl 2024

Moj ked spaval na obed, v noci strasne zle zaspaval a ako bonus byval namesacny... robil strasne sprostosti, snazil sa v spanku ujst z domu, otvaral okna, lozil na nabytok, odomykal dvere a vobec nic si s toho nepamatal... stale na kamere... nam to zrusenie obedneho spanku zachranilo vela... ale to nemusi byt vas pripad...

brezza
8. júl 2024

@nikuskapolacek ked nebude spat na obed pojde vecer spat skor

belasy_motylik
8. júl 2024

@nikuskapolacek chápem. Podstatné je, aby tú potrebnú dĺžku spánku mal, to je jedno ako rozdeleného, lebo potom vznikajú závažnejšie problémy. Nejaké večerné rituály pripravujúce na spánok máte?

tani777
8. júl 2024

Skus zrusit ten obedny spanok..moja takmer 4 rocna uz len vynimocne spi na obed..rano potiahne aj do 9-9:30,ale aj my s muzom a starsia sme tak,ze dlhsie sme vecer hore a rano dlhsie spime..cize my chodime spat okolo 22:00 aj neskor,a rano spime..ale zas u mojej je dolezite nepresvihnut okno cca 10min,kedy zaspi,inak uz z preunavy zas nezaspi..

@brezza to by som netvrdila,moja mladsia kym este potrebovala spat cez den,ak som ju nedala,nesla vecer skor spat,bola mrzuta,za vsetko len plakala a kricala..a ak aj nahodou zaspala skor,tak to mala ako denny spanok-pospala 2-3 hodky a bola vyspata..a teda,ak to tak bolo,ze zaspala o 19,a zobudila sa mi o 22,to bola konecna..

marianarem
8. júl 2024

@nikuskapolacek Tiez mi to pripada, ze nadisiel cas prejst na jeden spanok. Pripadne dat len kratky poobedny, tych 20-30 minut.

thereisabear
8. júl 2024

Skús skrátiť obedný spánok na 30 minút. Môj je mladší (tiež autista) a má takmer rovnaký režim, tiež zaspáva večer často hodinu, ale nejak som sa s tým zmierila a nebudím ho poobede.

jeliz59
8. júl 2024

@nikuskapolacek melatonín buď od neurológa alebo obvodný slenyto.....alebo pura esi kvapky melatonín vynikajúce mám autistu 7 r.najtazsi autizmus neverbálny plienky..,toto ma zachránilo buď od Kremnice alebo marnice 🤣🤣🤣lebo on má ťažké záchvaty zlosti či už sa preberie v noci alebo keď ma spat toto u mňa chýbať nesmie! A vyhli sme sa ťažkým liekom pre schyzofrenikov.....také dávajú na ukludnenie keďže lieky na autizmus neexist....(*Tak sa.to.pise v letáku lieky od psychiatra....schizofrenici alkoholici a ľudia s demenciou berú proste lieky na upokojenie ale to nieje tvoj prípad jasne keďže nieje agresívny atď....nebudeme to rozpytvavat 😉)

nikuskapolacek
autor
9. júl 2024

Kočky ďakujem vám veľmi pekne za všetky rady. Moc sa bojím zavádzať hocijaké zmeny, aby sa mu stav ešte nezhoršil, ale ak to pôjde takto ďalej, budem musieť. Ja tomu totiž nerozumiem, on už vyzerá, že zaspáva, prípadne zaspal a odraz začne vykrikovať, tlieskať atď. Proste ako keby tesne predtým ako zaspí, ho niečo nanovo štartlo, pritom bývame v totálnej prde.. kde ani auto po ceste o tomto čase neprejde, takže o nejakom rušení sa nedá hovoriť.

belasy_motylik
9. júl 2024

@nikuskapolacek to spôsobujú vzruchy v nervovej sústave.

nikuskapolacek
autor
10. júl 2024

@belasy_motylik Dá sa mu nejako pomôcť?