Dieťa v noci odmieta matku

3. jan 2025

Ahojte/dobry deň,

Chcela by som sa opýtať na Vaše názory. Mám syna rok a 9 mesiacov. 3 dni v týždni sme sami doma. Cez deň nemáme vôbec žiaden problém hráme sa spolu, upratujeme, jeme, ideme do kútika, zaspáva na obednx spánok somnou na prsníku. Aj keď sme v kútiku tak stále len mama mama mama pod somnou sem pod sa hrať tam.A teraz posledné dve noci sa zobudí s hysterickým plačom párkrát si cucne z prsníka a potom ma vyslovene odmieta a chce len otca nemôžem sa ho skoro ani dotknúť. Cítim sa potom zle. Neviem či som spravila niečo zle alebo mu nevenovala dostatok pozornosti alebo je to len obdobie. Viem že niektoré si povedia čo by zato dali, ja nemám problém ak pri niektorých aktivitách si vypýta tata ale on je vyslovene v krčí a chce mi vyskočiť z rúk vezme si ho muž a upokojí sa. Nikdy predtým takto nereagoval. Presťahovali sme sa do nového domu neviem či to môže mať nejaký súvis.

Ďakujem za každý názor 🙂

miadi
3. jan 2025

Asi sa mu sniva nieco negativne s tebou a chce otca Lebo v tom momente este nechape ze to bol len sen a ma pocit ze si zla.. mozno je to tym stahovanim je to velka zmena a podvedomie si to ventiluje v zlych snoch. A do rana uplne zabudne co to bolo ..

eternity24
3. jan 2025

Pozri, keď si pýta otca, tak nech k nemu ide otec. To vôbec neznamená, že si niečo urobila zle. Dieťa ma tiež svoje potreby a aj keď im nerozumieme, nevie verbalizovat prečo, treba ich akceptovať. Ja v tom nič nevidím. Veľa krat sa mi stalo, že dieta si určilo, kto mu môže obut topanku, s kým chce ist za ruku atd. Mne to príde normálne.

autor
3. jan 2025

@eternity24 veď aj k nemu ide ale potom je len nervózny lebo sa nevyspi a je nepríjemný na mňa na malého nemôžem sa ani nadýchnuť lebo všetko je zle … potom ma to trápi 2x viac prečo ma v tej chvíli odmieta a k tomu ešte mužove šomranie

eternity24
3. jan 2025

Problem nieje správanie dieťaťa, to je úplne normálne. Deti majú takéto vrtochy, že si vyberajú osobu, s ktorou chcú urobiť nejakú činnosť. Problémom je správanie tvojho muža.

januska12323
3. jan 2025

Doteraz sa vždy vyspal doružova? Holt, úloha rodiča je aj takáto. Možno mu chýba tata keď je väčšinu času preč.

miadi
3. jan 2025

Aha tak problem je ufrflany muz nie ze tebe vadi ze v tom momente maly nechce teba. Tak si len zapamataj aky je ked dostanes chut na dalsie dista .

koniarova
3. jan 2025

Odstavila by som ho od dojčenia. Postupne sa nebude budiť a prespí dlhšie.

kvietok1233
3. jan 2025

Muž nech sa spamata je to aj jeho dieťa nemá čo somrat nemal ho potom robit keď sa nechce o neho starať...mne už idú ty chlapi na nervy jedina ich úloha pri rozmnozovani je zatrtkat si aj to si pri tom užijú. Žena ma krámy každý mesiac, vynosi dieťa, potom rodí v bolestiach, dojčí ho, nespí niekoľko rokov a všetko ma robit len ona lebo je matka....klobúk dole pred mužmi čo takto nerozmyslaju