Dieťa sa 2 týždne po zobratí cumlíka budí s plačom

11. júl 2024

Dobrý deň, mám 1,5 ročného syna, ktorému som pred 2 týždňami zobrala cumlík. Mal ho len na spinkanie, keď sme niekam šli, nebrali sme ho. Mal celkom pekný spánok, ale posledný mesiac sa začal veľmi budiť na cumlík (predtým keď mu v noci cumel vypadol, tak raz sa naň zobudil, posledný mesiac sa budil snáď každú polhodinu). Rozhodla som sa mu ho teda zobrať v domnienke, že by potom mohol spávať lepšie, lebo aj cez deň bol veľmi unavený keď sa v noci toľko budil. Lenže sú tomu už 2 týždne a on sa často budí s veľkým plačom, tak 2 krát za noc, aj počas denného spánku a trvá pomerne dlho kým ho utíšim, aby znova zaspinkal. Premýšľam v čom by mohol byť problém, či sa vlastne budil na cumlík alebo ho trápi niečo iné a neviem ako by som mu mohla pomocť.

kapanek1
11. júl 2024

Ja si myslim ze v tom bude nieco ine. Tak male dieta rychlo zabudne. Hlavne mu cumel nedavaj naspat. Moj vyse stvorrocny sa niekedy este v noci zobudi - je mu teplo, ma zle perinu, na nieco si spomenul... Mam aj druhe, ta na cumel zabudla za tyzden, tiez mala 1,5 roka ked som cumel zobrala.

ninkiis
12. júl 2024

Ahoj, môžu to byt zuby kludne (ak nema ešte všetky), alebo ako píše druhá mamina, može to byť aj málo/vela oblečenia. Ak sa ti dá uspať naspäť,tak musiš len uspavať a uspávať. Potrebuje si zvyknuť na to, že vie zaspat a spat nepretržite a pride to 🙂 držim palce, hlavne vela trpezlivosti