Dieťa nevie zaspať bez cumlíka

16. feb 2024

Caute, zobrala som 2,5 rocnemu cumel, dva dni plakal pred poobednym a vecernym spankom, ale nejak zaspal. Teraz je piaty den a on nevie zaspat poobede. Kym mal cumel, tak naobed zwspal behom par minut, len co ho mal v ustach, isiel do spalne a super rycjlo zaspal. Teraz sa nevie ukludnit. Neviem co mam spravit, spanok potrebuje, on spi aj 3 hodiny poobede. Na druhej strane logopedicka nam povedala pred par mesiacmi, ze ked chceme aby zacal naozaj rozpravat, musi sa zbavit cumla, lebo ma ochabnuty jazyk, drzi ho v strede ust, nie dolu alebo hore na podnebi. Mate nejake rady ako mu pomoct poobede zaspat. Vecer zatial nema peoblem

viestta
16. feb 2024

Vydrzat, on sa nauci spat aj bez cumla.

nika11103
16. feb 2024

Ahoj , ja sa tiež pomaly snažím zbavovať dcéru cumla a to má 14 mesiacov . Ale je rozdiel , či ten cumel potrebuje len na to zaspatie alebo na celu noc . Dcérka
S cumlom síce zaspí , ale do polhodky ho vypľuje a celu noc bez neho spinka . Cez deň cumel už len naozaj výnimočne , napríklad teraz keď jej idu zuby a je mrzutá tak jej ho dám . Čiže je rozdiel , ak ho použiješ na polhodku na uspatie a potom ho sám vypľuje a nepotrebuje , alebo že ho má mat nonstop .

beata_k
16. feb 2024

A ako ho uspavas? Polozis na postel a spi? Trochu mu skus pomoct. Skus mu zaspievat, vziat do naruce...

autor
16. feb 2024

On ho ma "len" na spatie, ale nevypluje ho stale, preto som sa rozhodla razne s tym skoncit. Poobede zaspava tak, ze ja si lahnem s nim, ale teraz vyskakuje a robi vsetko mozne.

minesasubu
16. feb 2024

Možno len ma dnes deň že nevie hned zaspať , sú také dni
už by som mu ho určite nedávala, skúste len ležať rozpravať sa , čitať knižku , poprípade rozprávky na počúvanie alebo projektor na strop s hviezdami

kapanek1
16. feb 2024

Zobrat a uz nedat. Prvorodeny ( nieco po 2 rokoch) v pohode, sam hodil do kosa. Dostal velku odmenu. Druhe dieta 18 mesiacov, zobrala som dudu. Velmi plakala, pytala. Odolala som a nedala. Boj vecer, na obed asi tyzden. Vzdy som prisla k nej. Uz len mojou pritomnostou sa ukludnila. Sadla som si na postel a cakala kym zaspi. Po tyzdni som ju len ulozila spat, odisla. Chvilu pozerala, sadla si, lahla a nakoniec aj ked po hodine zaspala. Teraz ma dva roky stale si potrebuje pospat cez obed.

Podla mna ak to uz naozaj kazala doktorka tak sa treba cumla zbavit. Ja sama si myslim ze vidim rozdiel v chrupe starsieho, ktory mal cumel vyse dvoch rokov a druhorodenej ktora ho mala kratko.

ivangeline
16. feb 2024

Tak mu ho nechaj a ked zaspi, vyber? Tazko zmeni naucene a v takomto veku ti radsej prestane spat cez den ako ho novemu naucis.

noami12
16. feb 2024

Ahoj ja som moju zbavila cumlika úplne že si naň síce ani raz nespomenula ale napadlo ma keby si dá čajík s fľašky pred spankom? Neupokojilo by ho to ?

autor
16. feb 2024

@noami12 vidis dobry napad, skusim mu dat zajtra

noami12
16. feb 2024

Vieš možno by pri tom aj zaspinkal. Držím palce, daj potom vedieť ako to dopadlo 🙂

marianarem
16. feb 2024

Tiez ma napadlo, ze dat na zaspatie a vybrat. Moj bol na tom podobne, zaspavanie bez cumla nula bodov. Ale teda nastastie rozpraval krasne, takze som to nejako nehrotila. Pouzivali sme kvoli zubom plochy cumel Curaprox.
U mojho to bolo proste tak, ze kym nebol sam pripraveny sa ho zbavit, tak to bol boj. Ani som uz potom velmi nebojovala. Mal uz skoro 3.5r, ked mu babka nedala na denny spanok a nestalo sa zrazu vobec nic. Tak som potom skusila nedat ani vecer a tiez nic. Ale ze uplne nic, zaspal bez problemov a ani raz sa nan odvtedy nespytal, proste mu uz nechybal.

autor
16. feb 2024

@marianarem dakujem velmi za ten tip ma cumel. Ak ani dalsie dni nebude vediet zaspat po obede, tak mu kupim tento a budem davat len na zaspatie. Inak dnes vecer chudacik zaspal okamzite ako dopil mlieko, uz aj to mlieko pil so zatvorenymi ocami a potom zalomil v sekunde. Taky bol unaveny bez denneho spanku.

marianarem
16. feb 2024

No je to narocne, tak drzim palce.

autor
16. feb 2024

@marianarem dakujem