Ahojte tie maminky ktoré mate domy...keď vám idú deti na obed spať a napr susedia búcha pili rozprávajú sa nahlas kričia alebo pes brese kosia tak riešite ze idete za nimi ich pekne poprosiť ci by nemohli kým dieta spi ?
Alebo to nechávate tak nech si deti zvyknú?
Ďakujem🙂
Ja byvam na dedine. Susedia maju 2 deti a nikdy sa neprisli stazovat. Musis si zvyknut. Ja ale beriem na nich ohlad alr niekedy aj zabudnem
@bublinka1426 ano
tak toto nemyslis vazne ze?
dieta v bavlnke nechovaj, nech si zvyka na krute zvuky zivota. cez zimu bude tichsie, jedine zeby nemali narubane drevo, a nebudu pilit 5m cerecnu elektrickou pilou
patri to k tomu.
ty si doma ani neprdnes ked spi?
co maju hovorit ludia v bytovke????
V RD nie. Proste je sobota. Dedina. Píli sa teraz. O 16:00 je tma.
@modrykolibrik ja bývam odjakživa v dome len sme bývali u našich tam ale boli ticho poznáme sa od malička a sme sa presťahovali o ulicu ďalej už je to cítiť poznáme sa všetci ale neviem ci ich poprosiť alebo to nechať tak
@mamamasama asi tak.
@bublinka1426 všetko sa dá pekne napísať.. pílenie dreva cinkularom nieje buchot v bytovke 🙂
Nechám nech si zvyknú aby nedopadli tak,že ich bude budiť obyčajný hlasnejši nádych 🙂 a zvykli si ...ináč qk bývaš v dome tak kosenie, pilenie dreva nie je až tak počuť,skôr je to tlmene ak máš zatvorené okno
Kľud pekne sa pýtam nemusíte hneď vždy útočiť ja tomu nerozumiem
ty co si predstavujes byvanim na dedine? ked nemas chut pocut cirkular, chod do bytu. ver ze by si sa zblaznila. toto su bezne zvuky dediny zial.
a nikto sa nebude riadit tym, prepac :D, kedy ti spi dieta.
to je zivot na dedine a neurazaj sa hned. ale toto ma dnes aspon pobavilo.
@katulienocka999 ďakujem si milá ze si normálne odpísala vaizm si to
@bublinka1426 zlatko bývam tu už 35 rokov ...kým som nemala.dieta som neriešila nemôžem sa opýtať keď ma to teraz ako matku zaujíma??
Nikdy som od susedov nevyžadovala ticho. Či sme bývali v dome, alebo v byte. Jedine, o čo som ich poprosila, že ak plánujú/budú vŕtať do steny, nech mi dajú vedieť skôr, nakoľko mladšia má z toho strachu chytá pri tom hysáky (celú ju vtedy klepe, je bledá…). Ale bežný ruch neriešim. Keby som mala v tomto brať ohľad na našich susedov, neurobím nič - u jedných sú dva spánky cez deň, u druhých už len na obed, u tretích chcú mať po práci skok pokoj a ticho, aby si mohli oddýchnuť, u štvrtých neprichádza do úvahy skoro ráno… Tak kedy si má človek niečo urobiť?
ale ludia to neriesia, ze niekto ma male dieta.
zazila som take terno ze kazda sobota hudba na zahrade cele leto az do 3-4 rana
to je terno.
@gab1sol ano mne vadi cinkular bezne zvuky respektujem🙂
Neriesim to. To sa neda brat takto ohlady. Oni proste teraz kosia/pilia/robia ako maju cas, nie ako mne dieta spi. A ani na psa som sa nikdy nestazovala. A to tu mame ustekaneho nocneho cvoka hned vedla.
@bublinka1426 ja to chápem len ten cinkular je hlučný viem ze ľudia si musia porobiť úplne to rešpektujem
Nikdy. Na oplátku som bola rada, že zasa nikto neriešil, keď bol celé leto na záhrade hurhaj u nás . Ináč, presne v čase spánku obec vyhlasovala oznamy, pred aj po púšťali hlučnú pesničku.
nuz to tazko niekotrym ludom vysvetlis, neviem ake mas vztahy skus mozno sa opytat ..tazko povedat, treba mozno sa na susedov obratit.
Ako to, že máte hluk, veď na koni sa vždy odporúča bývanie v dome na dedine alo oáza kľudu a pokoja 🤣
Milá autorka, prepáč za poznámku, ale ta píla, o ktorej píšeš, sa volá CIRKULÁR
@barb0renka viem ale ma dedine vravím cinkular🙂
Ale ja som nikdy neriešila, kedy to majú/nemaju robiť, len som chcela vedieť, aby som bola s malou, aby nebola v tom momente sama v detskej izbe, aby som ju okamžite upokojila.
Cirkulárka je nepríjemný zvuk, ale niekedy to urobiť musia. Ide zima, na dedine to tak vždy bolo v tomto období. Tak ako keď bývate aj vy v dome, tiež určite niekedy kosíte trávnik. Ty sa v tom čase svojmu dieťaťu prisposobíš, ale berieš ohľad na susedov?
@gab1sol ano my celá rodina odjakživa sme brali hlad na susedove deti mňa tak vychovali preto som sa to opytala
Autorka - je to cirkular - nie v zlom, len aby si vedela, kedbyze sa predsalen pojdes so susedom porozpravat.
Nechávam nech si dieťa zvykne. Okno zavrem a ak je sobota tak pustím čističku vzduchu nech tam hučí a zvonku brzdí hluk.
To su presne tie paradoxy, ze ked som prisla s detmi k nasim na dedinu, bol tam neskutocny hluk. Bud sa v lete kosilo alebo potom pililo drevo😒 alebo- vyvreskoval rozhlas kazdu chvilu, ze daco prisli predavat/niekto zomrel, pripadne bola svadba a vyhravalo to aj hodinu!! Zlate zvuky bytoveho domu… Ja som par krat susedovi sla povedat, ze nech pocka s tym kosenim, zalezi na vztahoch ake tam mate.
@banalu ano moja viem ale na dedine vravím cinkular divne by sa pozeral keby poviem cirkular🙂
Ja neviem ale nemáte okná? Však zavriem a môžu aj traktory padať.
My to voláme tiež cinkular 😁
byvate v RD?