Baby dcerka spi prvy spanok hodinu a pol druhy poobedny budim po polhodine. Lepsi spanok babetiek mi radia otocit spanky aby druhy spanok spala dlhsie kedze nechcem aby sla spat vecer o 9, (rano vstava vzdy o 6), to mi nevadi ale vadi mi ze neskoro chodi spat o 9. Takze otazka znie co dosiahnem ze pojdem soat poobede dlho? Ved ked rano vstane o 6:00, spat pojde o 10-10:30 potom pojde spat cca o 14:00 a bude spat hodinu a pol zas vstane o pol 4 a zas pojde spat neskoro .. oni mi tvrdia te sa zrusia skore budicky odmietanie poobedneho spanku a neskoru vecierku.. ale ako sa vyriesi neskora vecierka ked po dlho poobednom spanku bude aj dlhsie bdiet nechapem tomu vie mito niekto vysvetlit? Dakujem
@lucia13022023 chapem nasa spi praveze celu noc vkuse od malawn my sme ju budili na mlieko ako malicku.. a ako si potom predlzovala poobedny spanok to sa da?
@lucia13022023 este rozmyslam ak syncek vstava o 7:30 kedy stiha aj ranajky desiatu a obed ? Kedy obeduje?? O kolkej cca
@diaszoky u nás fungovalo v momente ako si malý predlžoval čas spania na noc mu posunúť denný spánok na čo neskôr a ak sa dalo zrušiť jeden spánok. Ale u nás to bol taký signál najskôr dva spánky potom dva spánky s tým, že prvý bol kratučký a skoro po zobudení a druhý bol už dlhší a keď už sa začal čas večerneho ukladania predlžovať tak som skúsila ráno nedať spať a skusila koľko vydrží a potom išiel spať napr o jedenástej a to už keď sa zobudil vydržal večer do siedmej a potom už spal do rana tiež do šiestej... Neviem či je to zrozumiteľné u nášho toto fungovalo.. inak aktuálne ai ruší aj ten jeden denný spánok tak je to kus zaujímavé
@diaszoky skracovala som prvý spánok podľa toho ako sa mu predlzovali bdele okná. Mali sme prvé BO 3h, druhé 3,5 a tretie 4,5. Pospal dlhšie kvôli tomu druhému bo, že ho mal väčšie. A teda teraz je už väčší a spi len raz, ale pred tým sme to mali tak, že vstal, ráno nepil mlieko tak okolo 8 mal raňajky. Pred spaním mal mlieko a keď sa zobudil co bolo okolo pol 11 mal ovocie ako desiatu, ale nikdy nie nejak veľa, a okolo 12:30 obed. Na druhý spánok mal o 2 čiže sme to v pohode všetko stihli.
@angeli121212 rozmyslam ze aj ja tak urobim nala bdie zrana aj 4,5hodiny asi to este pretiahnem a budeme mat jeden spanik a ten druhy sa nestihne
Všetky moje deti lepšie spali doobeda ako poobede. Nemenila som to. Proste, keď dlhšie nedávali poobedny spánok, tak som prešla na jeden. V 18m, 13m, 17m, teraz bude mať 16m a prešiel na jeden spánok. Je to náročné, lebo je teplo a leto ale jednoduchšie ako pred tým. ;D
@ivangeline presne aj dcerka spi kepsie doobedu poobede sa aj sama zobudi po polhodine. Prejdeme asi na jeden a predltim doobedu BO inak sa trapime zbytocne
@diaszoky my sme okolo roka prešli na jeden spánok pri 2 deťoch, prostredny od roka nespal cez deň vôbec, ráno vstával o 4 a spať chodil o 7 večer 😅, buď rada, že ti pekne spí 😁
@janickacrazy co??? Masakerrr
@diaszoky naša vstavala v tom veku tiež okolo 6-7. Dávala som ju späť na polhodinku o 9tej. Potom spala od 12.30 do 14.30-15.00. Večer chodila spávať o 19.30
@petronellla87 ale moja nezaspi skor vrieska a reve neskor nema problem ale akor ju dat je u nas nonsens
@diaszoky vyskúšaj uvidíš za to nič nedáš.. ak bude zle jednoducho sa vrátite k bežným spánkom
A preco jej to chces menit? Ved o 9tej nie je tak neskoro... Vyzerá, ze jej to takto vyhovuje, takto to potrebuje.
O chvíľu prejde na 1 spanok, to bude mat zase zmenu a bude si opat zvykat.. takto budete mat rozbite spanky na dlhé obdobie, najprv tvoja zmena a potom kym prejde sama na 1 spanok denne
Podla mate uplne ok ten rezim. Ja by som vobec dueta poobede nebudiila po pol hodine. Nevhaj ho vyspat. O 9 vecer nue je neskoro, ved je este vidno. Moje deti som ukladala o pol 9.
Tiez som mala ranostaja a teraz spi do ool 9 rano. To sa zmeni. Dolezite je, ze dobre spava. Vobec mu to nenarusaj
@zorkahorka uz nieje vidno ona ak ma ist na 9 este sa hadze v posteli 20min a tak zaspi a preto junchcem dat skor aby sa vysoala kedze vstane tak ci tak o 6
@diaszoky cim su deti starsie, tym zaspavaju dlhsie. To je normalne.
@zorkahorka ano ale aby mi rocne dieta chodilo spat o 21:00-22:00?? No urcite
Tiež som tomu nechápala, ale fungovalo to. Syn spal doobeda aj dve hodky, poobede pol hodinu. Otočila som to, prvý mal hodinu, druhý hodinu a pol, potom som prvý skracovala druhý predlzovala a teda spávať chodil vždy o 20:15-20:30 a vstaval o 7:30. Odpoveď nemám, ale u nás to pomohlo. Tento režim som nastavila keď mal 8m a od vtedy prespal noc vkuse, a celkovo sa mu upravil režim atď.