Dávate dvoj ročným občas sladké? Ak áno, po koľkej im už nedávate aby nebol problém so spánkom?
Dávala som čo som piekla, alebo som kupovala všelijaké detské mnamky v DMke
Napr keď sme šli von, alebo na výlet, alebo len tak pre radosť
Však zas take malé dieťa nezje kilo čokolády
Davala som a davam. Kazdy den.Obcas aj sladka vecera -Spanok neovplyvneny
mala som to tak nastavené, že žiadne sladké. A dieťaťu to vôbec nechýbalo. Aj doteraz zje málo sladkého, skôr ovocie a zeleninu. A som rada, že to má takto. Áno, po celom dni na tréningu zje aj čokoládu - teraz, ale tak malému dieťaťu to fakt netreba. Ale - každý vychovávame svoje dieťa a každý máme nastavené iné hranice a mantinely, čo áno a čo nie. A načo kaziť aj zuby? Takže, ak chceš, môžeš dávať. ja som len odpovedala na otázku. 🙂
Dávala som úplne bežne, ak chceli. Spánok u nich závisel/závisí od iných vecí.
Prvemu striktne nie.🤣🤭 Ostatnym uz ano 🤣
Ja som davala 🙂 Vzdy po obede sme si dali spolu nejaku sladkost :D presiel rok, a dcera sa tak naucila, ze sladkost iba raz za den ked zje obed :D bola zlata ked si nasla mikulasky balicek u starych rodicov, a oni jej nukali ze vsak si mozes vziat nejaku sladkost a ona ze Babi, ale to len po obede sa mozu papat sladkosti :D
Snazila som sa obmedzovat este v tom veku asi. Ale poviem tu, teraz v tri a pol eoku je to uz upl e jedno, zozerie na kila, ked sa k tomu dostane😀ake nema to volyv na nic
Nie, nekupujeme, ani doma nemame, ak nam ktosi nepodaruje. Nema to kto jest. Neide len o cukor, ale celkovo bordel, co to obsahuje, od tukov, cez umeliny, farbiva. Vyzivova hodnota nula bodov. A ze je to extra presladené, asi ani nemusim písať. Doma pecieme ale kadeco.
Decka samozrejme ochutnali kadeco aj kupovane, len my to nekupujeme ucelovo
Dakujem baby. Zrejme radšej dať občas ako striktne zakázať a potom to dieťa keď sa dostane k sladkému, tak je sialene a zjedli by aj sám cukor 😂
Moj bratranec so sesternicou mali zakázané sladke od rodicov, ked boli mali. Mala si viduet, co robili v noci, ked boli u babky na prazdninach. Neraz ich nacapala ako jej vybrakovali skrinky a jedli v noci sladkosti :D
Vsetko s mierou a bude to v pohode. Dostal aj sladke ale napriklad pil čistú vodu, ziadne osladené caje. Ma 10 rokov a pije vodu sam si ju vyberie. Nekupovala som ziadne hotove jedla plne cukru, myslim tie v skle ani tie co sa vytláčajú. Radsej som mu urobila. Takze kludne dostal aj lizatko, inak nikdy ho nezjedol cele. Cize je to o tom sedliackym rozumom rovnomerne zadelit dietatu aj cukor.
Moj dostaval sladke kazdy den, ale teda neboli to Fidorky a Margotky, skor take detske z dm a z bio obchodu alebo domace napecene. V principe aj doteraz (5r) je jeho repertoar sladkeho podobny.
Do 2 rokov som davala len velmi vynimocne. Od 2 rokov mal syn svoje sladkosti volne k dispozicii. Mame vsetci pravidlo ze 1 sladkost denne a az po jedle. Teda aj ja a muz. Na Haloween bol vyberat po domoch a mal asi 50 kusov takych malych cokoladiek a tyciniek a vydrzalo mu to rok. Ja verim tomu ze ked clovek spravi z niecoho zakazane ovocie, zaraba si na problemy.
Nie. Ani sladké pitie. Odvďačí sa ti to na ich chrupe
Do troch rokov, alebo kým nepôjdu do škôlky, ani nema ako si ich zobrať. Potom to už nebudeš mať pod kontrolou
Ale dovtedy áno a to by som využila.
Ja davala som aj davam..vecer pred spanim po 18tej uz nie 🙂
nie, v tomto veku jedla iba ovocie. Bohate to stačilo na doplnenie cukru 🙂