Dá sa naučiť 10-mesačné bábo uspať len položením?

Včera o 06:20

Ze len polozim, zhasnem a odidem?

amelia89
Včera o 06:28

no da ale postupne a dlho a v roznych krokoch, lebo ak to chces urobit narazovo tak to je vyplakanie a to je teda velmi zla metoda s nasledkami

glorikarebeka
Včera o 06:40

Ja som mala takéto obe dcéry, ale som ich to nenaučila...tak to bolo od začiatku

eva233
Včera o 06:59

Vsetko sa da, otazne je aké to môže mať nasledky. Máš na to nejaky dôvod preco to tak chceš robit? My sme učili syna zaspávať nie na rukach ked mal vyse roka, trvalo to cca 2m, ale bolo to o tom, ze stale som pri ňom drzim ho za ruku, spievam mu. Nie, ze odidem a zhasnem.

maryetta
Včera o 07:08

No tu sa pripojim. Hoc mam uz 11mesacnu. Skusam ale nehrozi. Ani prve dve deti. Treti bol taky ze som nechala ze ma spinkat. Pohladkala. Dala pusu a on ozaj ostal lezat kym nezaspal.
Ostalo mu to do teraz -ma 4 roky.
Inac deti rev. Vstavaju hore. Proste so spanim to nema nic.

slavomira236
Včera o 07:31

Ja som mala taku najmladsiu. Ona vzdy sama a len v postielke zaspala nikde inde. Ta mi zas v kociku nespala len plakala ked sa jej chcelo spat .

cafelatte
Včera o 07:36

Moje 3 deti takto fungovali od pôrodnice naučené.

dadis
Včera o 07:36

Asi da, ale to treba pd narodenia. Nam k tomu pomahala zvonkohra. Ritualy - postupnost krokov, dietatko potom vie, co nasleduje..u nas to bolo - zatiahnutie zavesov prebalenie, hladkanie, iny ton reci, jemne pohojdanie kym ho polozis do postielky, plienka na ocka a pustenie zvonkohry. Obe deti som podobne ucila, neuspavala som na prsniku, krmila som vzdy po prebudeni. Toto bolo takto od narodenia, syn bol ako hodinky, dcera mi zaspavala takto tiez, ale ona pomaly cely den prespala, rezim ziadny, ked bola hore, tak len na rukach, inak plac a v noci sa budila 100x..ale nevedela som ju cez den vzdy nechat bdiet nejaku rozumnu dobu..:/ vsetko ma svoje plusy s minusy 🤷‍♀️

arianna25
Včera o 07:39

Dcerku som postupne učila zaspávať samu postupne a to tak, že keď som ju každý večer hojdala na rukách, tak pomaly postupne som ju o niečo skôr dala do postieľky. Trvalo to niekoľko mesiacov do asi 10 mesiacov-jedneho roka. Bolo to dávno. Je kľudná povaha, dalo sa to pomaly naučiť. Čiže už okolo roka som ju dala do postieľky a sama zaspala.
Ale so synom to nešlo tak jednoducho. Živá povaha.
Tak skúšaj pomaly a uvidíš.

simsalabim
Včera o 07:44

Moje dcery som obe takto ucila, najprv som bola v izbe s nimi, potom som odchadzala a vracala sa, ked bolo treba. A striedali sme sa s manzelom. Bolo to uplne OK.

lucia13022023
Včera o 08:25

U nás sa nedalo. 2x som to skúsila, 2x bol neskutočný rev. Raz mal 9m a raz 11m. Vôbec som to nerobila nejak hrubo, že položím a odídem, bola som pri ňom, hladkala, mojkala ale on proste vyžadoval to, na čo sme si ho naučili - ruky. Prechádzať sa po izbe a hengat ho.
Krátko po roku, asi mal 14m z ničoho nič plakal na rukách. Ale to nebolo mrncanie, to bol rev.. Tak som ho položila, a on sa pritulil a zaspal. A od vtedy ho uspávame tak ze dáme pusu, chvíľu sa tulime potom ide do postele a zaspí.